Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
2024466
JOB OFFERS
 
 

SURADNJA
 

 

Studentski ogranak Zagreb surađuje sa:

 

 

 

 

 

 

 


eurasmuseurasmus


IEEE SPECTRUM
 

najnovije izdanje IEEE Spectruma


 
Objavljeno: 9. 5. 2016. u 19:26
Uređeno: 9. 5. 2016. u 19:30
Predavanje: Uvod u razvoj aplikacija...

Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo IEEE Studentskog ogranka Zagreb vas pozivaju na predavanje na kojem će biti predstavljen razvoj aplikacija na platformi iOS. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 16. svibnja 2016. u Sivoj vijećnici u 16 sati. Razlog popularnosti razvoja za iOS potvrđuje i podatak analitičke tvrtke App Annie prema kojem aplikacije za uređaje iPhone i iPad donose čak 75% više prihoda od aplikacija za Android uređaje.

Izlaganje u predviđenom trajanju od 90 minuta će održati iskusni programeri iz tvrtke Five (Pet minuta). Predstavit će osnovne značajke platforme iOS, razvojnu okolinu Xcode te nove trendove koje je uveo programski jezik Swift. Uz predstavljanje izrade aplikacija za početnike, pokazat će se i naprednije mogućnosti iOS-a vezane uz dizajn layouta, prikaz slika te programske logike. Kao šlag na kraju bit će predstavljen složeni projekt na kojem rade predavači te temeljem kojeg će sudionici predavanja dobiti uvid u profesionalni razvoj iOS projekata.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija zainteresirane za razvoj mobilnih aplikacija!

Detaljniji opis predavanja se nalazi u nastavku obavijesti.

Na predavanju će se studente uvesti u svijet razvoja na iOS platformi. Predavanje je podijeljeno u pet dijelova - u prvom će se predstaviti iOS i programski jezik Swift, njegova sadašnjost i planovi za budućnost te zašto je donio revoluciju u razvoju iOS aplikacija. Potom će se studente upoznati s alatom Xcode i njegovim dijelovima, postavljanjem prvog projekta, te pokretanjem na simulatoru i uređaju.
U trećem dijelu pokazat će se izrada osnovne aplikacije kroz Interface Builder, povezivanje nekolicine ekrana i korištenje Auto Layouta, te upoznati studente s IBOutlet i IBAction deklaracijama. U četvrtom dijelu dodat ćemo malo logike na stvorene ekrane i poigrati se s prikazom slika. Nećemo previše programirati, već pokazati kako se proširuje funkcionalnost i dodaju nove akcije u aplikaciju.
Peti dio bit će posvećen prikazu jednog kompleksnog projekta - dotad će studenti već dobiti uvid u osnove funkcioniranja iOS-a, ali HelloWorld tu nije dovoljan. Pokazat ćemo kako izgleda kod i aplikacija na kojoj radi 4 programera više mjeseci i kroz niz primjera predstaviti nekoliko prilično cool i zanimljivijih mogućnosti iOS-a.
Predavanje će biti vrlo hands-on, s konkretnima primjerima i savjetima, bez previše teoretiziranja. Cilj predavanja je studente programere kroz 90 minuta uvesti u novu platformu, a održat će ga iskusni iOS programeri iz tvrtke Five (Pet minuta). Poslije predavanja otvorit ćemo diskusiju i pokazivati sve što vas zanima!

Meri Tukač
Popis obavijesti
KONTAKTIRAJTE NAS!
 

Pitanja, komentare, prijedloge i kritike slobodno šaljite na e-mail:

sb.zagreb@ieee.org

 

Predsjednik

Ivan Curić

Predsjednik

 

Iva Pavić

Potpredsjednica

 

Ana Batinović

Tajnica

 

Lidija Pnjaček

Blagajnica


ČLANOVIMA!