Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 


Broj posjeta:
69174
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova 

Društvo za antene i širenje elektromagnetskih valova proučava sljedeće: antene, uključujući analizu, oblikovanje, razvoj, mjerenja i testiranja; zračenje, širenje i međudjelovanje elektromagnetskih valova s diskretnim i kontinuiranim medijima te aplikacije i sustave značajne za antene, širenje i raspoznavanje kao što su primijenjena optika, tehnika milimetarskih i submilimetarskih valova, obrada i kontrola signala, radio astronomija, zemaljska komunikacija i komunikacija stacionirana u svemiru promatrane sa stanovišta zračenja, uključujući bežičnu, mobilnu, satelitsku i telekomunikaciju. (6/04).


Objavljeno: 22. 5. 2009. u 15:41

Zajednički odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova / teoriju i primjenu mikrovalova Hrvatske sekcije IEEE poziva sve zainteresirane na predavanje pod naslovom: "RFID - sadašnjost i budućnost", koje će se održati na FER-u, 28. svibnja 2009. u 11 sati u telekonferencijskoj učionici (TCR) u prizemlju zgrade A, soba A003.

Pozivaju se svi zainteresirani na predavanje pod naslovom: "RFID - sadašnjost i budućnost", koje organizira Zajednički odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova / teoriju i primjenu mikrovalova Hrvatske sekcije IEEE. Predavanje će se održati na FER-u, 28. svibnja 2009. u 11 sati u telekonferencijskoj učionici (TCR) u prizemlju zgrade A, soba A003.


Predavanje će održati g. Vlatko Kolarić, dipl. ing. koji radi na razvoju UHF RFID čipova i sustava u kompaniji NXP Semiconductors (prije Philips Semiconductors). Predavanje je otvoreno za sve, a posebice očekujemo interes i dobar odaziv studenata.

U namjeri da se svim zainteresiranima izvan Zagreba omogući sudjelovanje na ovom zanimljivom predavanju, osigurat će se videokonferencijski prijenos putem veze koju omogućuje CARNET. Prijenos je osiguran za gradove/sveučilisne centre Dubrovnik, Osijek, Rijeka i Split.

Slijedi kratki sadržaj predavanja uz napomenu da će predavanje uključivati i praktični dio, pa ćemo tako uživo moći vidjeti UHF RFID sustav na djelu.

Sadržaj predavanja:
1. Osnove RFID tehnologije

2. Frekvencijski pojasevi, regulativa i standardi (LF,HF,UHF)

3. Struktura RFID sustava

4. Usporedba tehnologija LF,HF,UHF sustava

5. Budućnost RFID tehnologije

6. Demonstracija UHF RFID tehnologije

Radovan Zentner
Popis obavijesti
KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2019.
 

Juraj Bartolić
predsjednik odjela
e-mail
 
 
 

Andrej Galoić
dopredsjednik odjela