Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 


Broj posjeta:
1420548
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve aspekte teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprijeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.


Objavljeno: 25. 11. 2015. u 15:36
Uređeno: 26. 11. 2015. u 17:42

Specijalistički studij informacijske sigurnosti FER-a u suradnji s Laboratorijem za sigurnost i privatnost, Udrugom MIPRO te Odjelom za računarstvo i Odjelom za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

Sigurnost računarstva u oblaku

koje će održati mr. sc. Krešimir Kristić, dipl. ing., predsjednik udruge EuroCloud Hrvatska

u srijedu 09. prosinca 2015. u 10 sati, Siva vijećnica Kongresnog centra Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25, ali bez mogućnosti sudjelovanja u raspravi i postavljanja pitanja (upute za praćenje prijenosa i pregledavanje snimke predavanja).

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 90 minuta.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

Računarstvo u oblaku (engl. cloud computing) je područje koje se ubrzano razvija te se zbog niza prednosti koje pruža mnoštvo tvrtki i pojedinaca odlučuje koristiti taj oblik usluga. Međutim, s prednostima dolaze i sigurnosni problemi o kojima je svakako potrebno voditi računa. Cilj predavanja je upozoriti na specifične prijetnje koje se javljaju kada se koriste usluge u oblaku te mehanizme koji se mogu koristiti kako bi se zaštitilo od prijetnji.

 

Životopis predavača

Krešimir Kristić rođen je 1962. godine, a od 1978. godine bavi se programiranjem te informacijsko-komunikacijskim tehnologijama. Diplomu inženjera elektrotehnike stekao je 1987. godine na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Titulu magistra znanosti poslovne informatike (polje ekonomije) stekao je 2012. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom završnog rada poslovne primjene računarstva u oblaku. Predsjednik je EuroCloud Hrvatska, član je Generalne skupštine EuroCloud Europe te član Savjetodavnog odbora za daljnji razvoj EuroCloud Star Audit certifikacijskog standarda. Od 2013. godine nositelj je ISACA CISM cretifikata i dodatno je fokusiran na sigurnosne aspekte računarstva u oblaku.

 

Poveznice

Specijalistički studij informacijske sigurnosti na FER-u

Laboratorij za informacijsku sigurnost i privatnost

Udruga MIPRO

EuroCloud Hrvatska

Dejan Škvorc
Popis obavijesti
FORUM

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 25)  Ukupno: 25

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2018.
 

Daniel Hofman
predsjednik odjela
e-mail
 

 
Danko Ivošević
dopredsjednik odjela

e-mail
 
Poziv za predavače:
Sve zainteresirane predavače koji bi željeli održati predavanje iz područja računarstva pozivamo da se jave na e-mail kako bi dobili više informacija.

REPOZITORIJ