Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 


Broj posjeta:
1706020
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve aspekte teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprijeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.


Objavljeno: 6. 2. 2014. u 11:33

Odjel za računarstvo i Odjel za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE u suradnji s udrugom korisnika Googleovih razvojnih platformi i alata Google Developer Group Zagreb (GDG Zagreb) pozivaju Vas na predavanje

"How Does Google Test Software?"

koje će održati Marko Ivanković, programski inženjer u Engineering Producitvity grupi tvrtke Google u Zurichu, Švicarska. Predavanje će se održati u utorak 11. veljače 2014. godine u 18:00 sati, Siva vijećnica, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane s predvidivim trajanjem od 30 minuta, nakon čega slijedi rasprava o temi. Jezik predavanja je hrvatski s prikaznicama na engleskom jeziku.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

Tvrtka Google danas ima jedan od najvećih i najsloženijih repozitorija izvornog koda na svijetu. U ovom predavanju bit će prikazan proces razvoja i testiranja programske potpore u Googleu te tehnike kojima Google postiže kvalitetu proizvoda bez usporavanja razvojnog procesa.

Kroz opis svakodnevnog razvojnog okruženja te prikaz puta kojeg izvorni kod prolazi od radne stanice do izvršavanja u produkciji, pružit će se pogled na alate, infrastrukturu i procese vezane uz testiranje i održavanje kvalitete proizvoda i zdravog izvornog koda.

 

Životopis predavača

Marko Ivanković (www.ivankovic.me) završio je preddiplomski i diplomski studij računarske znanosti na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Od 2011. godine radi kao Software Engineer in Test u Googleovom uredu u Zurichu kao dio Engineering Producitvity tima.

Dugogodišnji je natjecatelj na međunarodnim natjecanjima iz informatike, osvajač srebrne medalje na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi 2006. godine u Meksiku te priznanja s ACM srednjoeuropskog studentskog natjecanja 2006. godine u Budimpešti, 2007. godine u Pragu i 2009. godine u Wroclawu. Sudjelovao je u edukaciji hrvatskih nadarenih srednjoškolaca od 2007. do 2011. godine, ponajprije kao član državnog povjerenstva za izradu zadataka te kao član povjerenstva za evaluaciju na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj 2007. godine u Zagrebu.

Dejan Škvorc
Popis obavijesti
FORUM

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 25)  Ukupno: 25

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2018.
 

Daniel Hofman
predsjednik odjela
e-mail
 

 
Danko Ivošević
dopredsjednik odjela

e-mail
 
Poziv za predavače:
Sve zainteresirane predavače koji bi željeli održati predavanje iz područja računarstva pozivamo da se jave na e-mail kako bi dobili više informacija.

REPOZITORIJ