Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 


Broj posjeta:
1590367
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve aspekte teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprijeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.


Objavljeno: 6. 5. 2016. u 10:13
Uređeno: 10. 5. 2016. u 11:15

Zavod za primijenjeno računarstvo FER-a te Odjel za računarstvo i Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

 

"Kako pripremiti telekomunikacijsku industriju za naprednu "real-time" analitiku u 2020. godini"

 

koje će održati Luka Postružin iz tvrtke VIPnet d.o.o.

u četvrtak 19. svibnja 2016. godine u 16.00 sati, Siva vijećnica Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

 

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak predavanja

Od samog početka telekomunikacijske industrije prepoznata je važnost podataka u svakodnevnom radu svih zaposlenika. Način obrade, podatkovni model i načini analize su zastarjeli i prošli su nekoliko sporih ciklusa razvoja. Današnje poslovne potrebe su značajno veće. Obrađuju se veće količine podataka, traži se kraće vrijeme analize i traži se uvođenje dodatne vrijednosti za kompaniju. Vipnet je odmaknuo dosta daleko na ovom putu. U predavanju će se pokazati ciklus razvoja koji je potreban kako bi se od osnovne analitike došlo do punopravnog konvergentnog analitičkog modela koji pruža stabilno okruženje za razvoj prediktivne analitike i proaktivnog korištenja informacija.

 

Životopis predavača

Luka Postružin je entuzijast na području obrade i analize podataka, s posebnim fokusom na telekomunikacijsku indusriju. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2012 godine. Tema diplomskog rada bila je usmjerena na analizu velikih količina podataka za bežične mreže osjetila. Na zadnjoj godini fakulteta postao je član "Business intelligence" odjela u Vipnetu. Kroz protekle 4 godine, kroz pozicije arhitekta i "data stewarda" stekao je velika znanja na području poslovne inteligencije i upravljanja podacima u telekomunikacijskoj industriji. Trenutno obnaša ulogu voditelja odjela, s ciljem transformacije kompanije potpuno u "data-driven" smjeru.

Dejan Škvorc
Popis obavijesti
FORUM

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 25)  Ukupno: 25

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2018.
 

Daniel Hofman
predsjednik odjela
e-mail
 

 
Danko Ivošević
dopredsjednik odjela

e-mail
 
Poziv za predavače:
Sve zainteresirane predavače koji bi željeli održati predavanje iz područja računarstva pozivamo da se jave na e-mail kako bi dobili više informacija.

REPOZITORIJ