Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 

 

Broj posjeta:
62036
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel industrijske primjene


Odjel industrijske primjene - Područje djelovnja društva za industrijsku primjenu je unaprijeđenje teorije i primjene inženjerstva u razvoju, oblikovanju, proizvodnji i primjeni električkih sustava, uređaja, aparata i upravljanja procesa i opreme u industriji; promocija sigurnih, pouzdanih i ekonomski isplativih instalacija; nužnost industrije kao predvodnice u pitanjima očuvanja energije i okoliša, zdravlja i sigurnosti; stvaranje inženjerskih standarada i postupaka; profesionalni razvoj članova.

Odjel industrijske primjene osnovan je 30.4.2008. godine.


Objavljeno: 8. 6. 2016. u 11:48
Uređeno: 8. 6. 2016. u 11:50
Predavanje Moderne numeričke metode...

Hrvatski IEEE Odjel za industrijske primjene i Odjel za elektroenergetiku, uz Zavod za osnove elektrotehnike i električka mjerenja Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) pozivaju vas na predavanje:

“Moderne numeričke metode za simulaciju elektromagnetskih polja”

koje će održati profesor Jasmin Smajić, ETH Zurich i HSR Rapperswill. Predavanje će se održati u ponedjeljak 13. lipnja u 11.00h u u dvorani TCR na FER-u.

Više o predavaču i predavanju možete pročitati u nastavku obavijesti.

Tema predavanja

Proračuni u elektromagnetizmu uključuju složena međudjelovanja električnih, magnetskih i termodinamičkih karakteristika materijala, sustava i okoline. Multidisciplinarni pristup u opisivanju i modeliranju ovih međudjelovanja otvara vrata novim, revolucionarnim mogućnostima u dizajniranju i optimiranju sustava. Predavanjem će se približiti ovo područje kroz sljedeće cjeline:

(a) predstavljanje numeričkih metoda i formulacija elektromagnetskih polja razvijene od strane autora u proteklih 15-ak godina,

(b) demonstracija korištenja prezentiranih metoda u svakodnevnom razvoju novih tehnologija i proizvoda u području visokofrekventnog i niskofrekventnog elektromagnetizma,

(c) pokazati  najinteresantnije ideje i praktična rješenja dobivena isključivo simulacijskim putem.

U okviru ove prezentacije moderni numerički postupci i metode konačnih elemenata (FEM), metode rubnih elemenata (BEM), multipolne metode (MMP), svezane FEM-MMP metode, i diskontinuirane Galerkin metode (DGFEM) bit će detaljno prikazani sa posebnim fokusom na praktične primjene u području vrtložnih struja i elektromagnetskih valova.

Predviđeno trajanje je 90 minuta uz pauzu za kavu oko sredine predavanja.

 

O predavaču

Autor predavanja Prof. Jasmin Smajić je nakon završenog doktorata na Sveučilištu u Zagrebu 2001 godine do danas proveo radeći u Švicarskoj na Sveučilištu ETH u Zurichu, u ABB-ovom institutu u Badenu i na Sveučilištu HSR u Rapperswilu.

Od 2011 u zvanju redovnog profesora predaje na HSR i ETH elektromagnetska polja i numeričke postupke za njihovu simulaciju.

Vinko Lešić
Popis obavijesti
KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2019.
 

 

Vinko Lešić
Predsjednik Odjela 
e-mail

 

Igor Erceg
Potpredsjednik Odjela 
e-mail

 

Prethodni predsjednik

(od 2011. do 2015.)

Hrvoje Pandžić


Studentski ogranak 
Zagreb 


Anamarija Pejić
predsjednica
studentskog ogranka IAS
Zagreb

 

Vedran Bunčić
dopredsjednik 


Vinko Lešić
studentski savjetnik 


REPOZITORIJ