Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 

 

Broj posjeta:
79300
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za instrumentaciju i mjerenja


Znanost razvoja i korištenja, praćenja i korištenja elektroničkig instrumenata u svrhu mjerenja, praćenja i zabilježavanja različitih fizikalnih fenomena koju mogu i ne moraju biti električke prirode. To uključuje analogne i digitalne elektroničke instrumente, sustave i standarde za mjerenje i bilježenje električkih veličina u frekvencijskoj i vremenskoj domeni, te preobličivači koji omgućuju pristup neelektričkim veličinama. Instrumenti s auomatiziranim upravljanjem i analitičkim funkcijama su također iz područja interesa.

Objavljeno: 10. 12. 2010. u 15:31
Uređeno: 10. 12. 2010. u 15:32
Obavijest o predavanju "Prijenos...

IEEE Instrumentation and Measurement Croatia Chapter i Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija FER-a pozivaju Vas na predavanje:
 

Prijenos signala ljudskim tijelom


koje će održati Željka Lučev, dipl.ing, u petak 17. prosinca 2010. u 11 sati, u dvorani D-160, FER, Unska 3, Zagreb.

Sažetak:

U okviru predavanja prezentirat će se tehnologija bežične komunikacije u kojoj se ljudsko tijelo koristi kao medij za prijenos električnih signala (engl. intrabody communication, IBC). Takvi sustavi nalaze sve širu primjenu u različitim područjima, od biotelemetrije i medicine do potrošačke elektronike i sigurnosnih sustava. Kroz predavanje će se prikazati ograničenja koja IBC sustavi moraju zadovoljavati, opisati karakteristike ljudskog tijela kao medija za prijenos podataka, navesti načini prijenosa podataka ljudskim tijelom te usporediti značajke različitih IBC sustava.

 

Hrvoje Džapo
Popis obavijesti
KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
 d31.12.2019.
 
 
 
Davorin Ambruš
predsjednik odjela
e-mail
 
 
Vedran Bilas
dopredsjednik odjela
e-mail

REPOZITORIJ