Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 

 

Broj posjeta:
89582
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku

Integracija teorija komunikacija, upravljanja, kibernetike, stohastike, optimizacije i strukture sustava u cilju stvaranja cjelovite teorije sustava; (2) razvoj sustava inženjerske tehnologije uključujući probleme metoda definiranja, modeliranja, simulacije, provjere sustava te tehnika oblikovanja sustava; (3) primjena gore navedenog na sklopovlje i programsku podršku pri analizi i osmišljavanju bioloških, ekoloških, sociološko-ekonomskih i operacijskih sustava čovjek-stroj.


Objavljeno: 10. 5. 2016. u 17:44
Uređeno: 10. 5. 2016. u 17:46
Poziv na radionicu CCVW 2016 u Osijek

 

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE kao tehnički kosponzor poziva Vas na sudjelovanje u radionici

 

 

 

The 5th Croatian Computer Vision Workshop (CCVW 2016)

Tuesday, October  11, .2016

University Josip Juraj Strossmayer in Osijek

Faculty of Electrical Engineering in Osijek

Kneza Trpimira 2b, HR31000 Osijek

 

The objective of the Workshop is to bring together professionals from academia and industry in the area of computer vision theory and applications in order to foster research and encourage academia-industry collaboration in this dynamic field. The Workshop program includes oral and poster presentations of original peer reviewed research from Croatia and elsewhere. Furthermore, the program includes invited lectures by distinguished international researchers presenting state-of-the-art in computer vision research. Workshop sponsors will provide a perspective on needs and activities of the industry. Finally, one session shall be devoted to short presentations of activities at Croatian research laboratories.

The Workshop is jointly organized by the Center of Excellence for Computer Vision, University of Zagreb and by the Faculty of Electrical Engineering, University of Osijek. 

Osijek is a beautiful European city with many cultural and historical attractions, which we are sure all participants will enjoy. We look forward to meet you all in Osijek for the 5th Croatian Computer Vision Workshop.

Workshop Topics

 • Motion and Tracking
 • Stereo and Structure from Motion
 • Shape from X / Color and Texture
 • Segmentation and Grouping
 • Image-Based Modeling
 • Illumination and Reflectance Modeling
 • Sensors
 • Early and Biologically-Inspired Vision
 • Machine Learning
 • Object Recognition
 • Object Detection and Categorization
 • Video Analysis and Event Recognition
 • Face and Gesture Analysis
 • Statistical Methods and Learning
 • Performance Evaluation
 • Medical Image Analysis
 • Big Data in Computer Vision
 • Applications

Important Dates

Submission deadline             May 20, 2016

Notification of acceptance      July 1, 2016

Registration                         September 15, 2016

Workshop                            October 11, 2016

 

More details about this workshop are on http://www.fer.unizg.hr/crv/ccvw2016/cfp

zhocenski
Popis obavijesti
PREDAVANJA U 2009. GODINI

Predavanje: "Vjetroelektrane i gospodarski razvoj"

 

U organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku i Odjela SMC Hrvatske sekcije IEEE dana 10. veljače 2009. godine održano je predavanje

 

"Vjetroelektrane i gospodarski razvoj"

prof.dr.sc. Stjepan Car
KONČAR Institut za elektrotehniku d.d.

 

Predavanje je održano u u Vijećnici Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, Kneza Trpimira 2b.

 

Sažetak predavanja:

U Hrvatskoj se očekuje znatno povećanje korištenja obnovljivih izvora električne energije, a posebno energije vjetra i vode. Dva glavna makroekonomska pokazatelja Hrvatske izražena velikim budžetskim deficitima i vrlo visokom stopom nezaposlenosti mogu se bitno ublažiti razvojem i domaćom proizvodnjom opreme za korištenje obnovljivim izvorima. Hrvatska elektroindustrija ima veliku tradiciju i bitne reference diljem svijeta u gradnji hidroelektrana, a na području vjetroelektrana stiče izgradnjom i
radom prvog vjetroagregata "KONČAR" na Pometenom brdu u zaleđu Splita. Hrvatsko tržište važno je ne samo za stjecanje referenca domaćih tvrtki nego i za uključivanje na domaće tržište s potencijalom od oko 1 milijardi EUR, kao i na globalno tržište s porastom u duljem vremenskom periodu od preko 20%.
U izlaganju će biti izneseni svjetski trendovi na području obnovljivih izvora s naglaskom na vjetroelektrane, kao i obrađena različita tehnička rješenja vjetroagregata. Također će biti prezentirani rezultati višegodišnjih primijenjenih istraživanja i razvoja domaćeg vjetroagregata za gradnju vjetroelektrana.

O predavaču:

Prof.dr.sc. Stjepan Car diplomirao je elektrotehniku na Sveučilištu u Zagrebu 1972. godine i stekao akademsko zvanje doktora tehničkih znanosti iz područja elektrotehnike 1979. godine. Završio je niz kraćih i dužih seminara iz poslovnog upravljanja i ekonomije u zemlji i inozemstvu. Nakon diplomiranja zaposlio se u Institutu KONČAR-a gdje je radio na istraživačkim i razvojnim zadacima te postao članom Uprave KONČAR Elektroindustrija d.d. za područje korporativnog razvoja i poslovno područje industrije. Od 1998. obnaša dužnost predsjednika Uprave društva KONČAR  Institut za elektrotehniku d.d. Niz godina predavao je na Veleučilištima u Zagrebu, Varaždinu i Rijeci, a od 2006. predaje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Zvanje izvanrednog profesora stekao je 2004. godine. Autor je više od 70 objavljenih radova i dva patenta iz područja asinkronih strojeva. Član je Tehnologijskog vijeća HAZU-a i član Predsjedništva HATZ-a, član povjerenstva fonda Jedinstvo uz pomoć znanja, te predsjednik Ocjenjivačkog suda inovacija u Zagrebu i član međunarodnog žirija za ocjenu inovacija u Genevi.

Opširnije informacije mogu se pročitati u izvornoj obavijesti o predavanju.

 


KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje 
do 31.12.2019.
 
 

Goran Martinović
predsjednik odjela
goran.martinovic@ferit.hr

 

 

Željko Hocenski

dopredsjednik Odjela

zeljko.hocenski@ferit.hr

------------------------------------

 

 

Franjo Jović
prethodni predsjednik odjela
e-mail

REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan
LINKOVI