Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 

 

Broj posjeta:
72345
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

 

Odjel za menadžment u inženjerstvu

Cilj rada odjela za menadžment u inženjerstvu je promicanje prakse menadžmenta u inženjerskoj struci i u svijetu tehnologije. Odjel ohrabruje teorijski i konceptualni razvoj menadžmenta u organizacijama sa znatnim udjelom tehničke i inženjerske struke, te promiče visoke profesionalne norme među svojim članovima.


Objavljeno: 9. 3. 2016. u 10:51
Uređeno: 16. 3. 2016. u 18:49

Odjel za menadžment u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje:

 

"Dizajn vizualnih komunikacija u vizualnom i infracrvenom spektru"

 

koje će održati doc. dr. sc. Jana Žiljak Vujić (Tehničko veleučilište u Zagrebu). Predavanje će se održati u srijedu, 16. ožujka 2016. godine, u 15.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje je 45 minuta. Sve zainteresirane, posebice studente, pozivamo na predavanje.

 

Više informacija o temi predavanja i predavaču pročitajte u nastavku vijesti.

Nova komunikacijska saznanja koja omogućavaju stvaranje dizajnerskih djela kroz dva spektra. Proširena komunikacija u dizajnu pruža brojne mogućnosti, posebice u području vizualnog komuniciranja i zaštite autentičnosti. Detaljno iščitavanje projektirane slike provodi se u vizualnom i bliskom infracrvenom spektru. Navedeno otkriće može se primjenjivati u grafičkoj struci, zaštiti podataka, vojnoj industriji i ostalim područjima vizualnog komuniciranja. Pri analizi slika se promatra kamerom za blisko IR područje te tako otkrivamo slojeve ispod vizualnog odziva sunčeve svjetlosti jer sliku snimamo preko sunčeve NIR komponente (near infrared/blisko infracrveno područje).

 

Doc. dr. sc. Jana Žiljak Vujić je docent u području grafičke tehnologije. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Studij dizajna, 1996. god., te magistrirala i doktorirala na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2005., odnosno 2007. god. Dobitnica je Državne nagradu za znanost, za znanstveno otkriće, 2010., nagrade za izvrsnost MZOŠ-a, 2011. i Godišnje nagrade Nikola Tesla, 2009. god. Za Inovacije InfrareDesign dobila je 60 najviših nagrada širom svijeta.

Pročelnica je Informatičko računarskog odjela Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Objavila je tri autorske knjige, stručna poglavlja u knjigama i izvorne znanstvene radove. Održala je brojna pozvana predavanja u području dizajna i upravljanja sigurnosnim informacijama, za što je dobila nagrade od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Pod njenim mentorstvo objavljeni su brojni diplomski radovi iz područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija.

Rezultati znanstvene djelatnosti očituju se kroz registrirane patente pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo iz područja infracrvenih boja u tisku i zaštite informacija. Rješenjem Županijskog suda u Zagrebu 2015. god. imenovana je sudskom vještakinjom za grafičku tehnologiju, dizajn, rukopise dokumente, vrijednosne papire, novac, slike, kreditne i druge kartice.

Osobne stranice: http://www.fotosoft.hr/Jana_Ziljak-Vujic_pocetna.html

Cjelovita znanstvena bibliografija: http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=264064

Marko Horvat
Popis obavijesti
REPOZITORIJ
KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2019.
 
 

 Marko Horvat

Predsjednik odjela
e-mail

 

 Dubravko Sabolić

Dopredsjednik odjela
e-mail

 

 Ivana Rašan

Tajnica odjela
e-mail

 

 


ANKETA
 
U koje biste vrijeme željeli da se odvijaju predavanja/događanja unutar Odjela*

 Tortni     Stupčasti     Složeni    Linije   |  Legenda ∇  
  • 4 [19.0%] - Prije 12 h
  • 3 [14.3%] - 12-15 h
  • 6 [28.6%] - 15-17 h
  • 8 [38.1%] - Poslije 17 h

Broj glasova: 21