Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 

 

Broj posjeta:
72244
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za menadžment u inženjerstvu

Cilj rada odjela za menadžment u inženjerstvu je promicanje prakse menadžmenta u inženjerskoj struci i u svijetu tehnologije. Odjel ohrabruje teorijski i konceptualni razvoj menadžmenta u organizacijama sa znatnim udjelom tehničke i inženjerske struke, te promiče visoke profesionalne norme među svojim članovima.


Objavljeno: 20. 4. 2016. u 18:02
Poziv na predavanje "Upravljanje...

Odjel za menadžment u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje:

 

"Upravljanje softverskim razvojnim timom u uvjetima tržišnog natjecanja"

 

koje će održati mr. sc. Marinko Žagar, v. pred. (Tehničko veleučilište u Zagrebu). Predavanje će se održati u srijedu 27. travnja 2016. godine, u 15.00 sati, u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje je 45 minuta. Sve zainteresirane, posebice studente, pozivamo na predavanje.

 

Više o temi predavanja i predavaču pročitajte u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

Cilj predavanja je prezentirati iskustva upravljanja razvojnim timom velike i kompleksne organizacije u uvjetima tržišne utakmice gdje su ciljevi organizacije vrlo precizno  definirani i lako mjerljivi. Koji su svakodnevni izazovi u timu u kojem je više od 80% softverskih inženjera i magistara, kako se nositi sa različitim rizicima i koji su kritični faktori uspjeha u želji ispunjavanja postavljenih ciljeva. Kako mjeriti učinkovitost i utilizaciju na razvojnim projektima te kako zadovoljiti osobne ciljeve na dugotrajnim projektima uz primjenu različitih metodologija rada na projektima softverskog inženjerstva. Mickey W. Mantle i Ron Lichty napisali su 2012. god. knjigu "21 Rules of Thumb for Managing Software People and Teams" koja će biti podloga za usporedbu iskustava.


Životopis

Mr. sc. Marinko Žagar viši je predavač na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Diplomirao je na Vojnoj akademiji 1987. god. i magistrirao na Fakultetu Organizacije i Informatike 2005. god. iz područja informacijski sustavi i informatologija. U svojoj poslovnoj karijeri više od 27 godina radio je u tvrtkama poput Combis d.o.o. i INsig2 d.o.o. na brojnim složenim razvojim projektima koji uključuju razvoj i projektiranje informacijskih sustava, vođenja projekata i upravljanje informatičkim timovima. Autor je više stručnih i znanstvenih radova iz područja primjene i sigurnosti informacijskih sustava.
 

Marko Horvat
Popis obavijesti
REPOZITORIJ
KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2019.
 
 

 Marko Horvat

Predsjednik odjela
e-mail

 

 Dubravko Sabolić

Dopredsjednik odjela
e-mail

 

 Ivana Rašan

Tajnica odjela
e-mail

 

 


ANKETA
 
U koje biste vrijeme željeli da se odvijaju predavanja/događanja unutar Odjela*

 Tortni     Stupčasti     Složeni    Linije   |  Legenda ∇  
  • 4 [19.0%] - Prije 12 h
  • 3 [14.3%] - 12-15 h
  • 6 [28.6%] - 15-17 h
  • 8 [38.1%] - Poslije 17 h

Broj glasova: 21