Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 

 

Broj posjeta:
72232
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za menadžment u inženjerstvu

Cilj rada odjela za menadžment u inženjerstvu je promicanje prakse menadžmenta u inženjerskoj struci i u svijetu tehnologije. Odjel ohrabruje teorijski i konceptualni razvoj menadžmenta u organizacijama sa znatnim udjelom tehničke i inženjerske struke, te promiče visoke profesionalne norme među svojim članovima.


Objavljeno: 29. 4. 2014. u 17:02
Uređeno: 29. 4. 2014. u 17:05
Poziv na predavanje: dr.sc. Marko...

Odjel za menadžment u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje:

 

Primjena računalnih sustava u izazivanju emocionalnih stanja

 

koje će održati dr. sc. Marko Horvat, dipl. ing. (FER).

Predavanje će se održati u četvrtak 8. svibnja 2014. godine u 15.00 h u Sivoj vijećnici FER-a.

 

Pozivamo sve zainteresirane, a pogotovo studente, na ovo zanimljivo predavanje.

 

Više informacija o temi predavanja i predavaču pročitajte u nastavku vijesti.

Emocije su vrlo važan i u svakodnevnom životu često korišten komunikacijski kanal. One pomažu u određivanje stanja, stavova i namjera sugovornika, a u velikoj ih mjeri i oblikuju. Pa ipak, suvremeni računalni sustavi ne koriste u dovoljnoj mjeri ovaj koristan izvor informacija o korisnicima. Svaka multimedijska datoteka može generirati pozitivne, negativne ili neutralne emocije, različitog intenziteta i trajanja. Izlaganje multimedijskim pobudama ima brojne primjene u psihologiji, psihijatriji i neuroznanosti, ali i u kognitivnim znanostima i afektivnom računarstvu. Temeljne znanosti koriste različite paradigme izlaganja kako bi se namjerno i precizno izazvale određene kognitivne, emocionalne i fiziološke reakcije sudionika u svrhu istraživanja, dijagnostike, pa čak i terapije različitih mentalnih poremećaja.

U predavanju će biti riječi o postupcima izazivanja emocionalnih stanja pomoću računala, računalnim modelima emocija, bazama afektivno označenih multimedijskih dokumenata te o modernim pristupima dijagnozi i liječenju različitih mentalnih poremećaja i poremećaja ponašanja primjenom računalnih sustava. Uz primjere, bit će objašnjeno na koji način inovativni računalni alati razvijeni na Fakultetu za elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu  mogu pomoći stručnjacima kako bi mogli brže i jednostavnije izazvati emocionalne reakcije sudionika te u koju svrhu. Naposljetku, dati će se osvrt na izglednu budućnost razvoja ovog zanimljivog interdisciplinarnog područja.

 

Dr. sc. Marko Horvat, dipl. ing. je diplomirao, magistrirao i doktorirao iz znanstvenog područja tehničke znanosti znanstveno polje Računarstvo na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), 1999., 2007. odnosno 2013. godine. Nakon stjecanja diplome radio je u kao inženjer za razvoj programske podrške, inženjer za redizajn poslovnih procesa, voditelj projekata i naposljetku kao voditelj odjela u Siemens d.d. i Informatici Hrvatskih željeznica d.d. Vrlo iskusan u samostalnom i timskom radu u razvoju velikih core business, ERP, BI projekata i projekata mobilnog računarstva prvenstveno sa Microsoftovim, ali i sa Java i drugim otvorenim tehnologijama u skladu s PMBoK i stdSEM projektnim metodologijama. Od 2008. godine zaposlen je na FER-u gdje doprinosi razvoju znanstvenih projekata i projekata suradnje s gospodarstvom. Kao autor ili koautor objavio je više od 30 znanstvenih radova i drugih publikacija u međunarodnim časopisima i konferencijama. Sudjeluje u izvođenju nastave na preddiplomskim i diplomskim predmetima studijskog profila Računarstvo. Održao je više javnih, znanstveno popularizacijskih i pozvanih predavanja.

Željka Car
Popis obavijesti
REPOZITORIJ
KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2019.
 
 

 Marko Horvat

Predsjednik odjela
e-mail

 

 Dubravko Sabolić

Dopredsjednik odjela
e-mail

 

 Ivana Rašan

Tajnica odjela
e-mail

 

 


ANKETA
 
U koje biste vrijeme željeli da se odvijaju predavanja/događanja unutar Odjela*

 Tortni     Stupčasti     Složeni    Linije   |  Legenda ∇  
  • 4 [19.0%] - Prije 12 h
  • 3 [14.3%] - 12-15 h
  • 6 [28.6%] - 15-17 h
  • 8 [38.1%] - Poslije 17 h

Broj glasova: 21