korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 
 
 

Broj posjeta:
1657717
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 09.05.2016. u 09:56
Predavanje "Heterogeneous...

H2020 projekt "EXCELLABUST - Excelling LABUST in marine robotics" i IEEE Hrvatska sekcija, Odjel za robotiku i automatizaciju vas pozivaju na predavanje

 

"Heterogeneous Adaptive Maritime Mobile Expeditionary Robots" 

 

kojeg će održati Dr. Vladimir Djapic, SPAWAR Systems Center - Pacific, Unmanned Maritime Vehicles Lab (USA). 

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 23. svibnja 2016. s početkom u 14:00 sati u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.


Više o predavaču i predavanju možete naći u nastavku obavijesti i ovdje.

Nikola Mišković
Objavljeno: 19.05.2016. u 19:15
Drugi broj Glasnika Hrvatske sekcije...

Objavljen je novi broj Glasnika Hrvatske sekcije IEEE. Može se preuzeti u cijelosti na web sjedištu Hrvatske sekcije na adresi:  http://www.ieee.hr/glasnik.

Novi broj glasnika obuhvaća pregled događanja organiziranih od strane Hrvatske sekcije IEEE u prethodnom razdoblju. Istaknuto je međunarodno natjecanje IEEEmadC koje organiziraju naši volonteri, a ostvarilo je nevjerojatan uspjeh za koje su i sami organizatori osvojili vrijedne nagrade. Naši volonteri su iznimno aktivni, te je dan i pregled novih funkcija i nagrada koje su zaslužili. Posebno smo ponosni na naš odjel obrazovnih aktivnosti koji je organizirao cijeli niz aktivnosti i predavanja vezanih uz razvoj obrazovanja. Izdvojene su i nadolazeće konferencije u tehničkom sponzorstvu Hrvatske sekcije.

Vlatka Paunović
Objavljeno: 02.09.2014. u 17:31
Uređeno: 01.03.2016. u 14:57


Produljite članstvo za 2016. godinu!

Učlanite se!

Ako studirate, zatražite studentsko članstvo...

 

Produljite članstvo za 2016. godinu 

Vjerujemo da i u 2016. godini želite biti članovi naše udruge! Kako biste obnovili svoja članska prava i tako si osigurali sve beneficije, uključujući i primanje časopisa, besplatan pristup velikom broju stručnih knjiga, razne popuste, ieee.tv, pristupe na web stranice, produljite čim prije svoje članstvo. Ako to ne učinite do 20. veljače 2016. vaše će članstvo biti deaktivirano, tj. izgubit ćete svoja članska prava i prestat će vam dolaziti časopisi na koje ste inače pretplaćeni. Ako kasnije ipak produljite svoje članstvo, članska prava vraćaju vam se od dana produljenja članstva. 

Od članske godine 2011. našim članovima stoji na raspolaganju i izbor elektroničkog članstva – e-Membership. U 2015. ova članarina u Regiji 8 iznosi 89 US$ godišnje (umjesto uobičajene članarine od 160 US$).

Produljenje članstva najjednostavnije je obaviti online, odabiranjem "Renew" na  www.ieee.org

Pri tom ćete trebati svoj IEEE login i password.

 

Učlanite se!

Pozivamo kolege koji to još nisu učinili,  da se učlane u IEEE. Pri tome vam stoji na raspolaganju i izbor elektroničkog članstva – e-Membership za 89 US$ godišnje (umjesto uobičajenih 160 US$).

 

Od 1. ožujka novi član prilikom učlanjenja plaća 50 % članarine za članstvo do kraja 2016.

 

  • Za dodatne detaljnije informacije, posebno o društvima (Societies), posjetite http://www.ieee.org/membership_services/membership/catalogs.html i odaberite Katalog za članove ili Katalog za studentske članove

Najjednostavnije je učlaniti se online, odabiranjem "Join" na  www.ieee.org

 

Zatražite studentsko članstvo

Ako ste student preddiplomskog, diplomskog ili poslijediplomskog studija, prije započinjanja procesa učlanjenja, zatražite studentsko članstvo. Kao studentu članarina će vam biti svega 27 US$ (od 1. ožujka 13.50 $ za članstvo do kraja 2016. godine).

Studentsko članstvo može zatražiti i član koji se kasnije odluči za poslijediplomski studij, s time da zadžava sva prava člana, ali plaća znatno nižu članarinu, te oko 50 % niže iznose za članstva u društvima, kao i za časopise.

Mnogim studentskim članovima događa se da ih IEEE prebaci u članove na temelju podatka koji su sami dali o tome kada će završiti studij.

Ponekad takovi članovi nisu završili studij, ili pak nastavljaju studij (npr. nakon preddiplomskog nastavljaju studirati na diplomskom studiju, ili nakon diplomskog nastavljaju studirati na poslijediplomskom studiju). U takvom slučaju, prilikom online obnove članstva, treba zatražiti studentsko članstvo i obnoviti podatke o studiranju. Time se postiže povratak u studentsko članstvo, a iznos godišnje osnovne članarine vraća se na svega 27 US$.

 

IEEE Support Center

U slučaju bilo kakvih teškoća pri procesu učlanjenja ili produljenja članstva obratite se online na IEEE Contact and Support Center www.ieee.org/about/contact_center/index.html

Aleksandar Szabo
Objavljeno: 19.05.2016. u 21:03
Uređeno: 20.05.2016. u 11:13
Predavanje "DARPA Robotics...

IEEE Hrvatska sekcija, Odjel za robotiku i automatizaciju vas poziva na predavanje

 

"DARPA Robotics Challenge - Results and Future Work" 

 

kojeg će održati Prof. dr. sc. Daniel Lofaro, Lofaro Labs Robotics and the Drones and Autonomous Systems Lab @George Mason University (DASL@GMU). Predavanje će se održati utorak, 24. svibnja 2016. s početkom u 11:00 sati u TCR dvorani na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.


Više o predavaču i predavanju možete naći u nastavku obavijesti:

Matko Orsag
Objavljeno: 15.05.2016. u 12:20

Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave FER-a i Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

 

"Primjena strojnog učenja u upravljanju rizicima kladionice"

 

koje će održati Mario Gundić i Ivan Vican iz tvrtke Comminus

u utorak 17. svibnja 2016. godine u 19.00 sati, dvorana B1, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

 

Predavanje je organizirano kao dodatna nastava za studente na predmetu "Analiza velikih skupova podataka" koji se ove godine po prvi puta predaje na FER-u, ali je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta.

Više o predavanju i o predavačima pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 10.05.2016. u 16:40
Uređeno: 10.05.2016. u 17:40
Predavanje: Zašto FER-ovci (ne) znaju...

Pozivamo vas na predavanje: Zašto FER-ovci (ne) znaju raditi video igre? u ponedjeljak 16.5.2016. u 18h. Dvorana D1, Unska 3, FER. 

Iako koncept nije novi, u zadnje se vrijeme sve više vidi da, gdje god im je dana mogućnost izbora, studenti preferiraju jezike visoke razine i ekstenzivno korištenje gotovih biblioteka do tolike mjere da time sami sebi uskraćuju mogućnost da se izlože fundamentalnim problemima, kako algoritama, tako i sklopovlja, te da razviju njihovo dublje shvaćanje. Predavanje će ukazati na nedostatke takvog pristupa učenju programiranja te pokazati primjere zašto takav pristup nije uvijek dobar čak niti u produkcijskom okruženju, a pogotovo ne u fazi učenja. Cilj je studente usmjeriti, a i motivirati, da uz obvezne vježbe na fakultetu krenu raditi i vlastite "hobby" projekte u slobodno vrijeme kojima će moći utvrditi i produbiti znanje, iskusiti naučeno u praksi te integrirati naučeno iz više područja.

 

Dejan Škvorc
Objavljeno: 10.05.2016. u 15:31
GeoGebra - besplatan višeplatformski...

 Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

GeoGebra
besplatan višeplatformski matematički program otvorenog koda za učenje i poučavanje

koje će održati prof. Šime Šuljić,
član tima za lokalizaciju GeoGebre i nastavnik matematike
na Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile u Pazinu

u ponedjeljak, 16. svibnja 2016. u 18 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:

http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim Operativnim Sustav)

mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na Windows OS-u)

 

Detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete potražiti na:

http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

 

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 10.05.2016. u 11:58

Pozivamo znanstvenike koji se bave računalnim vidom i strojnim razumijevanjem slike da pošalju svoje radove na ovogodišnju radionicu Croatian Computer Vision Workshop (CCVW)

http://www.fer.unizg.hr/crv/ccvw2016.

Ideja radionice je okupljanje znanstvenika i ljudi iz prakse koji se bave istraživanjem i razvojem na području računalnog vida i strojnog razumijevanja slike, s ciljem osnaživanja interakcije, razmjene novih ideja  te uspostavljanja komunikacije između znanstvene zajednice i gospodarstva.

Teme koje pokriva radionica kao i pojedinosti oko slanja radova mogu se pročitati na http://www.fer.unizg.hr/crv/ccvw2016/cfp .

 

Robert Cupec

Program Chair

 

Sven Lončarić

General Chair

Dejan Škvorc
Objavljeno: 06.05.2016. u 10:13
Uređeno: 18.05.2016. u 14:55

Zavod za primijenjeno računarstvo FER-a, te Odjel za računarstvo i Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

 

"Kako pripremiti telekomunikacijsku industriju za naprednu "real-time" analitiku u 2020. godini"

 

koje će održati Luka Postružin iz tvrtke VIPnet d.o.o.

u četvrtak 19. svibnja 2016. godine u 16.00 sati, Siva vijećnica Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

 

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 03.05.2016. u 07:24
Poziv na akciju otvorene znanosti u...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Poziv na akciju otvorene znanosti u Hrvatskoj"

koje će održati doc. dr. sc. Jadranka Stojanovski, s Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru u ponedjeljak, 9. svibnja 2016. godine, u 18.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:
http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim operativnim sustavima)
mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na OS Windows)

 

Detalje praćenja prijenosa i gledanja snimki pročitajte ovdje.

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 02.05.2016. u 15:51

U okviru programa RADDAR, gdje se u organizaciji FER-a, XV. gimnazije Zagreb i Udruge Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić" za učenike osnovnih škola organiziraju radionice iz matematike i programiranja, u subotu 30. travnja 2016. godine na FER-u je organizirana radionica logičkog i algoritamskog razmišljanja. Radionica je imala natjecateljski karakter gdje su se učenici u malim grupama natjecali u rješavanju logičkih i algoritamskih zadataka različite težine. U sklopu radionice organiziran je i posjet Laboratoriju za integrirane sklopove i elektromagnetsku kompatibilnost, gdje im je održana polusatna prezentacija o elektromagnetskim valovima i projektiranju elektroničkih sklopova te im je pokazana struktura integriranog sklopa pod mikroskopom. Na radionici je sudjelovalo 77 učenika.

Događaj je organiziran u sklopu FER-ovih programa popularizacije znanosti RADDAR i ŠUZA – Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, uz supokroviteljstvo Odjela za računarstvo i programa Obrazovnih aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji radionice, a posebno prof. dr. sc. Adrijanu Bariću i dr. sc. Tvrtku Mandiću iz Laboratorija za integrirane sklopove i elektromagnetsku kompatibilnost, Zlatki Markučič iz XV. gimnazije Zagreb i Magdaleni Babić iz Osnovne škole Vrbani te studentima-mentorima na radionici Marti Posavec, Niki Ilijaš, Sergeju Jakovljevu i Davidu Glavašu s FER-a te Lari Rajković, Ivanu Zrinšćaku i Kristijanu Čurli s PMF-a. Sa strane FER-a, u organizaciji radionice sudjelovao je doc. dr. sc. Dejan Škvorc.

U nastavku obavijesti nalazi se nekoliko slika s radionice.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 25.04.2016. u 12:52
Uređeno: 25.04.2016. u 12:53

Poslijediplomski specijalistički studij informacijske sigurnosti u suradnji s Laboratorijem za informacijsku sigurnost i privatnost, Udrugom MIPRO te Odjelom za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

Sigurnost proizvoda u Googleu

koje će održati dr. sc. Ivan Fratrić, Information Security Engineering, Google, Zurich

u ponedjeljak 2. svibnja 2016. godine u 10 sati, Siva vijećnica Kongresnog centra Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta, a jezik predavanja je hrvatski.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 21.04.2016. u 09:25
Poziv na predavanje: "Važnost...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Važnost IKT u metodici nastave na grafičkom fakultetu"

koje će održati prof. dr. sc. Klaudio Pap, dekan Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u ponedjeljak, 25. travnja 2016., u 18.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:
http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim operativnim sustavima)
mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na OS Windows)

 

Detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete pogledati ovdje:
http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 20.04.2016. u 18:02
Poziv na predavanje "Upravljanje...

Odjel za menadžment u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje:

 

"Upravljanje softverskim razvojnim timom u uvjetima tržišnog natjecanja"

 

koje će održati mr. sc. Marinko Žagar, v. pred. (Tehničko veleučilište u Zagrebu). Predavanje će se održati u srijedu 27. travnja 2016. godine, u 15.00 sati, u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje je 45 minuta. Sve zainteresirane, posebice studente, pozivamo na predavanje.

 

Više o temi predavanja i predavaču pročitajte u nastavku obavijesti.

Marko Horvat
Objavljeno: 19.04.2016. u 10:57
Uređeno: 19.04.2016. u 11:17
Seminar „European Connected Health...

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na seminar

"European Connected Health services and solutions"

koji će se održati u sklopu projekta "Wrist and Arm Sensing Technologies for Cardiac Arrhythmias Detection in Long Term Monitoring – WASTCArD" unutar programa Marie Skłodowska-Curie Actions.

Seminar će se održati u srijedu, 20. travnja 2016. godine od 10 do 13 sati u dvorani D-160. Posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. Poziv na radionicu dostupan je ovdje, a u nastavku obavijesti pročitajte program seminara.

Mario Cifrek
Objavljeno: 08.04.2016. u 15:53
Predavanje „New approaches to...

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

"New approaches to maintenance procedures of medical devices with measuring functions"

koje će održati dr. sc. Almir Badnjević, direktor Verifikacionog Laboratorija „Verlab“ d.o.o. iz Sarajeva.

Predavanje će se održati u petak, 15. travnja 2016. godine u 12 sati u dvorani D-160. Posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. U nastavku slijedi kratak sažetak predavanja i životopis predavača.

Mario Cifrek
Objavljeno: 30.03.2016. u 23:35
Uređeno: 31.03.2016. u 10:53
"Što je potrebno za svjetski...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Što je potrebno za svjetski uspjeh?"

koje će održati Boris Sakač savjetnik Međunarodnog olimpijskog odbora za informacijsku tehnologiju u ponedjeljak, 4. travnja 2016., u 18.00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:
http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim operativnim sustavima)
mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na Windows OS-u)

 

Detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete pogledati ovdje:
http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 23.03.2016. u 15:41
Uređeno: 24.03.2016. u 08:07
Predavanje: " Development of...

Hrvatska sekcija IEEE, Odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove pozivaju vas na predavanje u okviru FER-ovog seminara o visokim tehnologijama

 

Development of Gated Pinned Avalanche Photodiode Pixels in CMOS Imaging Technology,

 

koje će održati Tomislav Rešetar, Mr.Sc., KU Leuven, Belgija.

Predavanje će se održati u utorak, 29. ožujka 2016. u 12:15 sati u dvorani TCR. Sadržaj predavanja i životopis predavača pročitajte u nastavku obavijesti.

Marko Koričić
Objavljeno: 20.03.2016. u 23:10
Poziv na predavanje  doc.dr.sc. Ivane...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje

Transport tereta pomoću malih letjelica uz primjenu adaptivnog upravljanja, optimalnog generiranja trajektorija i učenja s podrškom

Load transport with small-scale aerial robots - application of adaptive control, optimal trajectory generation and reinforcement learning

doc. dr. sc. Ivana Palunko

 

utorak, 22. ožujka 2016. u 11.30 sati, predavaonica K2-12

Elektrotehnički fakultet u Osijeku, Cara Hadrijana 10


Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

 

 

zhocenski
Objavljeno: 15.03.2016. u 21:47
Uređeno: 16.03.2016. u 16:04

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Recognition of prior learning"

koje će održati mr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra, u ponedjeljak, 21. ožujka 2016., u 18.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:


Detalje praćenja prijenosa i pregleda videosadržaja možete pogledati ovdje:
http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Više informacija o predavaču i sadržaju predavanja pročitajte u nastavku obavijesti.

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 09.03.2016. u 14:42
Uređeno: 09.03.2016. u 14:48
Sudjelovanje  FER-a na 15. tjednu mozga

U sklopu 15. tjedna mozga, u organizaciji nastavnika i studenata FER-a pod pokroviteljstvom Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, Hrvatskog društva za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjela za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE održat će se sljedeća predavanja:

 

Utorak, 15. ožujka 2016. godine
Seminarska dvorana Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Šalata 12

17:00 sati

Kako mislima pomicati stvari – sučelje mozga i računala
Tea Zavacki, mag. ing., Krešimir Friganović, mag. ing.,
prof. dr. sc. Mario Cifrek

 

 

Četvrtak, 17. ožujka 2015. godine
Siva vijećnica Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3

13:15 sati
Sučelje mozga i računala – detekcija alfa valova i evociranih potencijala stabilnog stanja
Tea Zavacki, mag. ing., Krešimir Friganović, mag. ing.,
prof. dr. sc. Mario Cifrek.

 

15:00 sati
„Istraživanje razvoja mozga novorođenčeta računalnom analizom MR slika“
dr. sc. Jelena Božek

 

Predavanja su otvorena za sve zainteresirane. Kratki sažetak predavanja dostupan je u nastavku obavijesti.

Mario Cifrek
Objavljeno: 09.03.2016. u 10:51
Uređeno: 14.03.2016. u 06:20

Odjel za menadžment u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje:

 

"Dizajn vizualnih komunikacija u vizualnom i infracrvenom spektru"

 

koje će održati doc. dr. sc. Jana Žiljak Vujić (Tehničko veleučilište u Zagrebu). Predavanje će se održati u srijedu, 16. ožujka 2016. godine, u 15.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje je 45 minuta. Sve zainteresirane, posebice studente, pozivamo na predavanje.

 

Više informacija o temi predavanja i predavaču pročitajte u nastavku vijesti.

Marko Horvat
Objavljeno: 08.03.2016. u 12:55
Uređeno: 08.03.2016. u 14:32

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave (ZEMRIS) pozivaju Vas na predavanje

 

"Kako razmišljati o višedretvenom programiranju u kontekstu oslabljene memorije"

 

koje će održati Marko Doko, Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS), Kaiserslautern i Saarbrücken, SR Njemačka

u utorak 15. ožujka 2016., u 15.00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

 

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 11.02.2016. u 23:11
"Koliko rano se mladi mogu...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Koliko rano se mladi mogu početi baviti znanošću?"

koje će održati Korado Korlević
voditelj Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan
u ponedjeljak, 15. veljače 2016. u 18 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:

http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim Operativnim Sustav)

mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na Windows OS-u)

Za detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete pogledajte ovdje:

http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 10.02.2016. u 14:37
Uređeno: 10.02.2016. u 14:39
Poziv na predavanje: Programski...

Zavod za telekomunikacije FER-a, Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE Vas pozivaju na predavanje

 

Programski upravljane mreže za dostavu ICT usluga - Primjena u istraživanju i razvoju inovativnih komunikacijskih rješenja za višemedijske usluge i usluge e- i m-zdravstva

 

Predavanje će održati prof. dr. sc. Maja Matijašević, Sveučilište u Zagrebu, FER, u utorak 16. veljače 2016. godine s početkom u 15:15 sati u TCR-u FER-a. Predvidio trajanje predavanja je 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija.

Sažetak predavanja i životopis predavačice nalaze se u nastavku obavijesti.

Mario Kušek
Objavljeno: 27.01.2016. u 10:19
FER Power Rangers - Finalisti 2016...

FER Power Rangers su studentska ekipa s FER-a koja je osvojila jedno od šest mjesta u finalu 2016 IEEE Antennas and Propagation Society Student Design Contest. Članovi ekipe su studenti modula ili profila Radiokomunikacijske tehnologije ili doktorski studenti. Voditelj ekipe je Mateja Babić, članovi su Andrej Galoić, Antonio Tkalac i Dominik Žanić, a mentor ekipe je prof. dr. sc. Davor Bonefačić.

Davor Bonefačić
Objavljeno: 15.01.2016. u 15:59
Predavanje E-mobilnost u praksi

Hrvatski IEEE Odjel za industrijske primjene i Odjel za elektroenergetiku pozivaju vas na predavanje g. Branka Kondića

 

E-mobilnost u praksi

 

koje će se održati u utorak 19.1.2016. u 10 h u dvorani TCR na FER-u.

Hrvoje Pandžić
Objavljeno: 14.01.2016. u 10:00
Predavanje "Towards Reproducible...

H2020 projekt "EXCELLABUST - Excelling LABUST in marine robotics" i IEEE Hrvatska sekcija, Odjel za robotiku i automatizaciju vas pozivaju na predavanje

 

"Towards Reproducible Robotics Research" 

 

kojeg će održati Prof. Fabio BonsignorioThe BioRobotics Institute, Scuola Superiore Sant’Anna(Italija). 

Predavanje će se održati u petak, 22. siječnja 2016. s početkom u 14:00 sati u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.


Više o predavaču i predavanju možete naći u nastavku obavijesti i ovdje.

Nikola Mišković
Objavljeno: 13.01.2016. u 11:05
Uređeno: 14.01.2016. u 15:37

Specijalistički studij informacijske sigurnosti FER-a u suradnji s Laboratorijem za sigurnost i privatnost, Udrugom MIPRO te Odjelom za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

Ekonomski aspekti informacijske sigurnosti

koje će održati prof. dr. sc. Mario Spremić, dipl. ing., Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, CGEIT

u utorak 19. siječnja 2016. godine u 17 sati, dvorana TCR Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25, ali bez mogućnosti sudjelovanja u raspravi i postavljanja pitanja (upute za praćenje prijenosa i pregledavanje snimke predavanja).

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 90 minuta.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 13.01.2016. u 10:00
Predavanje "Overview of research...

H2020 projekt "EXCELLABUST - Excelling LABUST in marine robotics" i IEEE Hrvatska sekcija, Odjel za robotiku i automatizaciju vas pozivaju na predavanje

 

"Overview of research activities in Mobile & Marine Robotics Research Centre, University of Limerick" 

 

kojeg će održati Prof. Daniel Toal Dr. Edin OmerdićMobile & Marine Robotics Research Centre, University of Limerick, (Irska). 

Predavanje će se održati u petak, 22. siječnja 2016. s početkom u 10:00 sati u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.


Više o predavaču i predavanju možete naći u nastavku obavijesti i ovdje.

Nikola Mišković
Objavljeno: 12.01.2016. u 08:30
Predavanje "Towards...

H2020 projekt "EXCELLABUST - Excelling LABUST in marine robotics" i IEEE Hrvatska sekcija, Odjel za robotiku i automatizaciju vas pozivaju na predavanje

 

"Towards heterogeneous cooperative field robotics: the CNR-ISSIA experience" 

 

kojeg će održati Massimo Caccia i Marco BibuliConsiglio Nazionale delle Ricerche, Istituto di Studi sui Sistemi Intelligenti per l’Automazione (Genova, Italija). 

Predavanje će se održati u petak, 22. siječnja 2016. s početkom u 09:00 sati u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.


Više o predavaču i predavanju možete naći u nastavku obavijesti i ovdje.

Nikola Mišković
Objavljeno: 11.01.2016. u 08:30
Uređeno: 11.01.2016. u 10:00
Predavanje "Girona Underwater...

H2020 projekt "EXCELLABUST - Excelling LABUST in marine robotics" i IEEE Hrvatska sekcija, Odjel za robotiku i automatizaciju vas pozivaju na predavanje

 

"Girona Underwater Vision and Robotics lab:

AUVs for inspection and intervention" 

 

kojeg će održati Prof. Marc CarrerasComputer Vision and Robotics Research Institute, University of Girona (Španjolska). 

Predavanje će se održati u srijedu, 20. siječnja 2016. s početkom u 15:00 sati u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.


Više o predavaču i predavanju možete naći u nastavku obavijesti i ovdje.

Nikola Mišković
Objavljeno: 09.01.2016. u 06:52
"Do Amerike i nazad – Hrvatsko,...

 

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Do Amerike i nazad – Hrvatsko, američko i životno obrazovanje"

koje će održati Doc. dr. sc Dubravko Babić,
sa Zavoda za radiokomunikacije

Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Sveučilišta u Zagrebu
u ponedjeljak, 18. siječnja 2016. u 18 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:

http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim Operativnim Sustav)

mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na Windows OS-u)

 

Za detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete pogledajte ovdje:

http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 28.12.2015. u 11:56
Uređeno: 28.12.2015. u 12:46
Predavanje "Entropies: It's...

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

"Entropies: It's Time to Get Rid of Unnecessary Parameters and Computational Intensive Algorithms"

koje će održati George Manis sa Sveučilišta Ioannina, Grčka.

Predavanje će se održati u petak, 8. siječnja 2016. godine u 11 sati u knjižnici ZESOI. Posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. U nastavku slijedi kratak sažetak predavanja i životopis predavača.

Mario Cifrek
Objavljeno: 21.12.2015. u 09:03
Uređeno: 28.12.2015. u 11:38
Predavanje "Brain-computer...

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

"Brain-computer interfaces:
Can we teach computers to read our minds?"

koje će održati doktorski kandidat Filip Melinščak sa Sveučilišta u Zaragozi, Španjolska.

Predavanje će se održati u četvrtak, 7. siječnja 2016. godine u 11 sati u knjižnici ZESOI. Posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. U nastavku slijedi kratak sažetak predavanja i životopis predavača.

Mario Cifrek
Objavljeno: 24.06.2015. u 15:14
Uređeno: 16.09.2015. u 14:48
Uspješno završena radna sezona odjela...

Poštovane kolegice i kolege, članovi odjela za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE,

želim zahvaliti svima koji su pomogli u ostvarenju predavanja našeg odjela u ovoj akademskoj godini.

U akademskoj godini 2014./2015. naš je odjel E25 postao najuspješniji odjel IEEE prema broju organiziranih predavanja – održali smo ukupno 11 predavanja u 10 mjeseci.

Predavanja smo prenosili i uživo putem Interneta.

Snimke svih predavanja i diskusija, materijali te korisni linkovi koje su ustupili ili preporučili predavači dostupni su u Repozitoriju na web stranici odjela: http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25

Upute za gledanje snimki nazale se linku:

http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Zahvaljujem svim predavačima na podijeljenom znanju i iskustvu: Vesni Vlahović Štetić, Hrvoju Džapi, Mariu Essertu, Branimiru Makancu, Branimiru Pejčinoviću, Mariu Žagaru et al, Marku Zecu at al, Marku Čupiću, Ani Sović, Ninoslavu Čerkezu, Saši Dumiću.

U akademskoj godini 2015./2016. cilj nam je nastaviti uspješno širiti znanja i iskustva stručnjaka svima zainteresiranima te održati još barem 10 predavanja. Cilj nam je predstaviti Vam predavače iz drugih znanstvenih i tehničkih područja s kojima naša struka često surađuje i članove FER-a koji sudjeluju u odlučivanju i provođenju novih kurikuluma i obrazovnih strategija. Radni plan je obraditi teme metoda nastave na drugim visokoškolskim ustanovama RH, obrazovnih alata, sustava podrške u obrazovanju te iskustva obrazovanja u drugim zemljama.

Prvo iduće predavanje planiramo 28. rujna 2015. u 19 sati.

Predrag Pale
PRIMAJ OBAVIJESTI
 

 


ČLANOVIMA!
 

STUDENTSKI OGRANCI
 


 

 


SRODNE ORGANIZACIJE