korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 
 
 

Broj posjeta:
1647457
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 21.04.2016. u 09:25
Poziv na predavanje: "Važnost...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Važnost IKT u metodici nastave na grafičkom fakultetu"

koje će održati prof. dr. sc. Klaudio Pap, dekan Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u ponedjeljak, 25. travnja 2016., u 18.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:
http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim operativnim sustavima)
mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na OS Windows)

 

Detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete pogledati ovdje:
http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 20.04.2016. u 18:02
Poziv na predavanje "Upravljanje...

Odjel za menadžment u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje:

 

"Upravljanje softverskim razvojnim timom u uvjetima tržišnog natjecanja"

 

koje će održati mr. sc. Marinko Žagar, v. pred. (Tehničko veleučilište u Zagrebu). Predavanje će se održati u srijedu 27. travnja 2016. godine, u 15.00 sati, u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje je 45 minuta. Sve zainteresirane, posebice studente, pozivamo na predavanje.

 

Više o temi predavanja i predavaču pročitajte u nastavku obavijesti.

Marko Horvat
Objavljeno: 25.04.2016. u 12:52
Uređeno: 25.04.2016. u 12:53

Poslijediplomski specijalistički studij informacijske sigurnosti u suradnji s Laboratorijem za informacijsku sigurnost i privatnost, Udrugom MIPRO te Odjelom za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

Sigurnost proizvoda u Googleu

koje će održati dr. sc. Ivan Fratrić, Information Security Engineering, Google, Zurich

u ponedjeljak 2. svibnja 2016. godine u 10 sati, Siva vijećnica Kongresnog centra Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta, a jezik predavanja je hrvatski.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 02.09.2014. u 17:31
Uređeno: 01.03.2016. u 14:57


Produljite članstvo za 2016. godinu!

Učlanite se!

Ako studirate, zatražite studentsko članstvo...

 

Produljite članstvo za 2016. godinu 

Vjerujemo da i u 2016. godini želite biti članovi naše udruge! Kako biste obnovili svoja članska prava i tako si osigurali sve beneficije, uključujući i primanje časopisa, besplatan pristup velikom broju stručnih knjiga, razne popuste, ieee.tv, pristupe na web stranice, produljite čim prije svoje članstvo. Ako to ne učinite do 20. veljače 2016. vaše će članstvo biti deaktivirano, tj. izgubit ćete svoja članska prava i prestat će vam dolaziti časopisi na koje ste inače pretplaćeni. Ako kasnije ipak produljite svoje članstvo, članska prava vraćaju vam se od dana produljenja članstva. 

Od članske godine 2011. našim članovima stoji na raspolaganju i izbor elektroničkog članstva – e-Membership. U 2015. ova članarina u Regiji 8 iznosi 89 US$ godišnje (umjesto uobičajene članarine od 160 US$).

Produljenje članstva najjednostavnije je obaviti online, odabiranjem "Renew" na  www.ieee.org

Pri tom ćete trebati svoj IEEE login i password.

 

Učlanite se!

Pozivamo kolege koji to još nisu učinili,  da se učlane u IEEE. Pri tome vam stoji na raspolaganju i izbor elektroničkog članstva – e-Membership za 89 US$ godišnje (umjesto uobičajenih 160 US$).

 

Od 1. ožujka novi član prilikom učlanjenja plaća 50 % članarine za članstvo do kraja 2016.

 

 • Za dodatne detaljnije informacije, posebno o društvima (Societies), posjetite http://www.ieee.org/membership_services/membership/catalogs.html i odaberite Katalog za članove ili Katalog za studentske članove

Najjednostavnije je učlaniti se online, odabiranjem "Join" na  www.ieee.org

 

Zatražite studentsko članstvo

Ako ste student preddiplomskog, diplomskog ili poslijediplomskog studija, prije započinjanja procesa učlanjenja, zatražite studentsko članstvo. Kao studentu članarina će vam biti svega 27 US$ (od 1. ožujka 13.50 $ za članstvo do kraja 2016. godine).

Studentsko članstvo može zatražiti i član koji se kasnije odluči za poslijediplomski studij, s time da zadžava sva prava člana, ali plaća znatno nižu članarinu, te oko 50 % niže iznose za članstva u društvima, kao i za časopise.

Mnogim studentskim članovima događa se da ih IEEE prebaci u članove na temelju podatka koji su sami dali o tome kada će završiti studij.

Ponekad takovi članovi nisu završili studij, ili pak nastavljaju studij (npr. nakon preddiplomskog nastavljaju studirati na diplomskom studiju, ili nakon diplomskog nastavljaju studirati na poslijediplomskom studiju). U takvom slučaju, prilikom online obnove članstva, treba zatražiti studentsko članstvo i obnoviti podatke o studiranju. Time se postiže povratak u studentsko članstvo, a iznos godišnje osnovne članarine vraća se na svega 27 US$.

 

IEEE Support Center

U slučaju bilo kakvih teškoća pri procesu učlanjenja ili produljenja članstva obratite se online na IEEE Contact and Support Center www.ieee.org/about/contact_center/index.html

Aleksandar Szabo
Objavljeno: 03.05.2016. u 07:24
Poziv na akciju otvorene znanosti u...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Poziv na akciju otvorene znanosti u Hrvatskoj"

koje će održati doc. dr. sc. Jadranka Stojanovski, s Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru u ponedjeljak, 9. svibnja 2016. godine, u 18.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:
http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim operativnim sustavima)
mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na OS Windows)

 

Detalje praćenja prijenosa i gledanja snimki pročitajte ovdje.

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 02.05.2016. u 15:51

U okviru programa RADDAR, gdje se u organizaciji FER-a, XV. gimnazije Zagreb i Udruge Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić" za učenike osnovnih škola organiziraju radionice iz matematike i programiranja, u subotu 30. travnja 2016. godine na FER-u je organizirana radionica logičkog i algoritamskog razmišljanja. Radionica je imala natjecateljski karakter gdje su se učenici u malim grupama natjecali u rješavanju logičkih i algoritamskih zadataka različite težine. U sklopu radionice organiziran je i posjet Laboratoriju za integrirane sklopove i elektromagnetsku kompatibilnost, gdje im je održana polusatna prezentacija o elektromagnetskim valovima i projektiranju elektroničkih sklopova te im je pokazana struktura integriranog sklopa pod mikroskopom. Na radionici je sudjelovalo 77 učenika.

Događaj je organiziran u sklopu FER-ovih programa popularizacije znanosti RADDAR i ŠUZA – Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, uz supokroviteljstvo Odjela za računarstvo i programa Obrazovnih aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji radionice, a posebno prof. dr. sc. Adrijanu Bariću i dr. sc. Tvrtku Mandiću iz Laboratorija za integrirane sklopove i elektromagnetsku kompatibilnost, Zlatki Markučič iz XV. gimnazije Zagreb i Magdaleni Babić iz Osnovne škole Vrbani te studentima-mentorima na radionici Marti Posavec, Niki Ilijaš, Sergeju Jakovljevu i Davidu Glavašu s FER-a te Lari Rajković, Ivanu Zrinšćaku i Kristijanu Čurli s PMF-a. Sa strane FER-a, u organizaciji radionice sudjelovao je doc. dr. sc. Dejan Škvorc.

U nastavku obavijesti nalazi se nekoliko slika s radionice.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 19.04.2016. u 10:57
Uređeno: 19.04.2016. u 11:17
Seminar „European Connected Health...

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na seminar

"European Connected Health services and solutions"

koji će se održati u sklopu projekta "Wrist and Arm Sensing Technologies for Cardiac Arrhythmias Detection in Long Term Monitoring – WASTCArD" unutar programa Marie Skłodowska-Curie Actions.

Seminar će se održati u srijedu, 20. travnja 2016. godine od 10 do 13 sati u dvorani D-160. Posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. Poziv na radionicu dostupan je ovdje, a u nastavku obavijesti pročitajte program seminara.

Mario Cifrek
Objavljeno: 08.04.2016. u 15:53
Predavanje „New approaches to...

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

"New approaches to maintenance procedures of medical devices with measuring functions"

koje će održati dr. sc. Almir Badnjević, direktor Verifikacionog Laboratorija „Verlab“ d.o.o. iz Sarajeva.

Predavanje će se održati u petak, 15. travnja 2016. godine u 12 sati u dvorani D-160. Posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. U nastavku slijedi kratak sažetak predavanja i životopis predavača.

Mario Cifrek
Objavljeno: 30.03.2016. u 23:35
Uređeno: 31.03.2016. u 10:53
"Što je potrebno za svjetski...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Što je potrebno za svjetski uspjeh?"

koje će održati Boris Sakač savjetnik Međunarodnog olimpijskog odbora za informacijsku tehnologiju u ponedjeljak, 4. travnja 2016., u 18.00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:
http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim operativnim sustavima)
mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na Windows OS-u)

 

Detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete pogledati ovdje:
http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 23.03.2016. u 15:41
Uređeno: 24.03.2016. u 08:07
Predavanje: " Development of...

Hrvatska sekcija IEEE, Odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove pozivaju vas na predavanje u okviru FER-ovog seminara o visokim tehnologijama

 

Development of Gated Pinned Avalanche Photodiode Pixels in CMOS Imaging Technology,

 

koje će održati Tomislav Rešetar, Mr.Sc., KU Leuven, Belgija.

Predavanje će se održati u utorak, 29. ožujka 2016. u 12:15 sati u dvorani TCR. Sadržaj predavanja i životopis predavača pročitajte u nastavku obavijesti.

Marko Koričić
Objavljeno: 20.03.2016. u 23:10
Poziv na predavanje doc.dr.sc. Ivane...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje

Transport tereta pomoću malih letjelica uz primjenu adaptivnog upravljanja, optimalnog generiranja trajektorija i učenja s podrškom

Load transport with small-scale aerial robots - application of adaptive control, optimal trajectory generation and reinforcement learning

doc. dr. sc. Ivana Palunko

 

utorak, 22. ožujka 2016. u 11.30 sati, predavaonica K2-12

Elektrotehnički fakultet u Osijeku, Cara Hadrijana 10


Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

 

 

zhocenski
Objavljeno: 15.03.2016. u 21:47
Uređeno: 16.03.2016. u 16:04

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Recognition of prior learning"

koje će održati mr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra, u ponedjeljak, 21. ožujka 2016., u 18.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:


Detalje praćenja prijenosa i pregleda videosadržaja možete pogledati ovdje:
http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Više informacija o predavaču i sadržaju predavanja pročitajte u nastavku obavijesti.

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 09.03.2016. u 14:42
Uređeno: 09.03.2016. u 14:48
Sudjelovanje FER-a na 15. tjednu mozga

U sklopu 15. tjedna mozga, u organizaciji nastavnika i studenata FER-a pod pokroviteljstvom Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, Hrvatskog društva za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjela za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE održat će se sljedeća predavanja:

 

Utorak, 15. ožujka 2016. godine
Seminarska dvorana Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Šalata 12

17:00 sati

Kako mislima pomicati stvari – sučelje mozga i računala
Tea Zavacki, mag. ing., Krešimir Friganović, mag. ing.,
prof. dr. sc. Mario Cifrek

 

 

Četvrtak, 17. ožujka 2015. godine
Siva vijećnica Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3

13:15 sati
Sučelje mozga i računala – detekcija alfa valova i evociranih potencijala stabilnog stanja
Tea Zavacki, mag. ing., Krešimir Friganović, mag. ing.,
prof. dr. sc. Mario Cifrek.

 

15:00 sati
„Istraživanje razvoja mozga novorođenčeta računalnom analizom MR slika“
dr. sc. Jelena Božek

 

Predavanja su otvorena za sve zainteresirane. Kratki sažetak predavanja dostupan je u nastavku obavijesti.

Mario Cifrek
Objavljeno: 09.03.2016. u 10:51
Uređeno: 14.03.2016. u 06:20

Odjel za menadžment u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje:

 

"Dizajn vizualnih komunikacija u vizualnom i infracrvenom spektru"

 

koje će održati doc. dr. sc. Jana Žiljak Vujić (Tehničko veleučilište u Zagrebu). Predavanje će se održati u srijedu, 16. ožujka 2016. godine, u 15.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje je 45 minuta. Sve zainteresirane, posebice studente, pozivamo na predavanje.

 

Više informacija o temi predavanja i predavaču pročitajte u nastavku vijesti.

Marko Horvat
Objavljeno: 08.03.2016. u 12:55
Uređeno: 08.03.2016. u 14:32

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave (ZEMRIS) pozivaju Vas na predavanje

 

"Kako razmišljati o višedretvenom programiranju u kontekstu oslabljene memorije"

 

koje će održati Marko Doko, Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS), Kaiserslautern i Saarbrücken, SR Njemačka

u utorak 15. ožujka 2016., u 15.00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

 

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 11.02.2016. u 23:11
"Koliko rano se mladi mogu...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Koliko rano se mladi mogu početi baviti znanošću?"

koje će održati Korado Korlević
voditelj Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan
u ponedjeljak, 15. veljače 2016. u 18 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:

http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim Operativnim Sustav)

mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na Windows OS-u)

Za detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete pogledajte ovdje:

http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 10.02.2016. u 14:37
Uređeno: 10.02.2016. u 14:39
Poziv na predavanje: Programski...

Zavod za telekomunikacije FER-a, Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE Vas pozivaju na predavanje

 

Programski upravljane mreže za dostavu ICT usluga - Primjena u istraživanju i razvoju inovativnih komunikacijskih rješenja za višemedijske usluge i usluge e- i m-zdravstva

 

Predavanje će održati prof. dr. sc. Maja Matijašević, Sveučilište u Zagrebu, FER, u utorak 16. veljače 2016. godine s početkom u 15:15 sati u TCR-u FER-a. Predvidio trajanje predavanja je 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija.

Sažetak predavanja i životopis predavačice nalaze se u nastavku obavijesti.

Mario Kušek
Objavljeno: 27.01.2016. u 10:19
FER Power Rangers - Finalisti 2016...

FER Power Rangers su studentska ekipa s FER-a koja je osvojila jedno od šest mjesta u finalu 2016 IEEE Antennas and Propagation Society Student Design Contest. Članovi ekipe su studenti modula ili profila Radiokomunikacijske tehnologije ili doktorski studenti. Voditelj ekipe je Mateja Babić, članovi su Andrej Galoić, Antonio Tkalac i Dominik Žanić, a mentor ekipe je prof. dr. sc. Davor Bonefačić.

Davor Bonefačić
Objavljeno: 15.01.2016. u 15:59
Predavanje E-mobilnost u praksi

Hrvatski IEEE Odjel za industrijske primjene i Odjel za elektroenergetiku pozivaju vas na predavanje g. Branka Kondića

 

E-mobilnost u praksi

 

koje će se održati u utorak 19.1.2016. u 10 h u dvorani TCR na FER-u.

Hrvoje Pandžić
Objavljeno: 14.01.2016. u 10:00
Predavanje "Towards Reproducible...

H2020 projekt "EXCELLABUST - Excelling LABUST in marine robotics" i IEEE Hrvatska sekcija, Odjel za robotiku i automatizaciju vas pozivaju na predavanje

 

"Towards Reproducible Robotics Research" 

 

kojeg će održati Prof. Fabio BonsignorioThe BioRobotics Institute, Scuola Superiore Sant’Anna(Italija). 

Predavanje će se održati u petak, 22. siječnja 2016. s početkom u 14:00 sati u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.


Više o predavaču i predavanju možete naći u nastavku obavijesti i ovdje.

Nikola Mišković
Objavljeno: 13.01.2016. u 11:05
Uređeno: 14.01.2016. u 15:37

Specijalistički studij informacijske sigurnosti FER-a u suradnji s Laboratorijem za sigurnost i privatnost, Udrugom MIPRO te Odjelom za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

Ekonomski aspekti informacijske sigurnosti

koje će održati prof. dr. sc. Mario Spremić, dipl. ing., Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, CGEIT

u utorak 19. siječnja 2016. godine u 17 sati, dvorana TCR Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25, ali bez mogućnosti sudjelovanja u raspravi i postavljanja pitanja (upute za praćenje prijenosa i pregledavanje snimke predavanja).

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 90 minuta.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 13.01.2016. u 10:00
Predavanje "Overview of research...

H2020 projekt "EXCELLABUST - Excelling LABUST in marine robotics" i IEEE Hrvatska sekcija, Odjel za robotiku i automatizaciju vas pozivaju na predavanje

 

"Overview of research activities in Mobile & Marine Robotics Research Centre, University of Limerick" 

 

kojeg će održati Prof. Daniel Toal Dr. Edin OmerdićMobile & Marine Robotics Research Centre, University of Limerick, (Irska). 

Predavanje će se održati u petak, 22. siječnja 2016. s početkom u 10:00 sati u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.


Više o predavaču i predavanju možete naći u nastavku obavijesti i ovdje.

Nikola Mišković
Objavljeno: 12.01.2016. u 08:30
Predavanje "Towards...

H2020 projekt "EXCELLABUST - Excelling LABUST in marine robotics" i IEEE Hrvatska sekcija, Odjel za robotiku i automatizaciju vas pozivaju na predavanje

 

"Towards heterogeneous cooperative field robotics: the CNR-ISSIA experience" 

 

kojeg će održati Massimo Caccia i Marco BibuliConsiglio Nazionale delle Ricerche, Istituto di Studi sui Sistemi Intelligenti per l’Automazione (Genova, Italija). 

Predavanje će se održati u petak, 22. siječnja 2016. s početkom u 09:00 sati u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.


Više o predavaču i predavanju možete naći u nastavku obavijesti i ovdje.

Nikola Mišković
Objavljeno: 11.01.2016. u 08:30
Uređeno: 11.01.2016. u 10:00
Predavanje "Girona Underwater...

H2020 projekt "EXCELLABUST - Excelling LABUST in marine robotics" i IEEE Hrvatska sekcija, Odjel za robotiku i automatizaciju vas pozivaju na predavanje

 

"Girona Underwater Vision and Robotics lab:

AUVs for inspection and intervention" 

 

kojeg će održati Prof. Marc CarrerasComputer Vision and Robotics Research Institute, University of Girona (Španjolska). 

Predavanje će se održati u srijedu, 20. siječnja 2016. s početkom u 15:00 sati u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.


Više o predavaču i predavanju možete naći u nastavku obavijesti i ovdje.

Nikola Mišković
Objavljeno: 09.01.2016. u 06:52
"Do Amerike i nazad – Hrvatsko,...

 

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Do Amerike i nazad – Hrvatsko, američko i životno obrazovanje"

koje će održati Doc. dr. sc Dubravko Babić,
sa Zavoda za radiokomunikacije

Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Sveučilišta u Zagrebu
u ponedjeljak, 18. siječnja 2016. u 18 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:

http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim Operativnim Sustav)

mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na Windows OS-u)

 

Za detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete pogledajte ovdje:

http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 28.12.2015. u 11:56
Uređeno: 28.12.2015. u 12:46
Predavanje "Entropies: It's...

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

"Entropies: It's Time to Get Rid of Unnecessary Parameters and Computational Intensive Algorithms"

koje će održati George Manis sa Sveučilišta Ioannina, Grčka.

Predavanje će se održati u petak, 8. siječnja 2016. godine u 11 sati u knjižnici ZESOI. Posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. U nastavku slijedi kratak sažetak predavanja i životopis predavača.

Mario Cifrek
Objavljeno: 21.12.2015. u 09:03
Uređeno: 28.12.2015. u 11:38
Predavanje "Brain-computer...

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

"Brain-computer interfaces:
Can we teach computers to read our minds?"

koje će održati doktorski kandidat Filip Melinščak sa Sveučilišta u Zaragozi, Španjolska.

Predavanje će se održati u četvrtak, 7. siječnja 2016. godine u 11 sati u knjižnici ZESOI. Posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. U nastavku slijedi kratak sažetak predavanja i životopis predavača.

Mario Cifrek
Objavljeno: 18.12.2015. u 15:26

Odjel za računalnu inteligenciju Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje:

Uvod u duboko učenje: ideje i primjene.

koje će održati dr. sc. Josip Krapac u utorak, 22. prosinca 2015. u 10:15 u prostoriji A301; predviđeno trajanje predavanja je 45 minuta.

 

Sažetak: Predavanje će dati kratak pregled dubokog učenja, s naglaskom na primjene u računalnom vidu, obradi teksta i govora. Poseban naglasak bit će na novijim trendovima: dublji modeli, nove aktivacijske funkcije i načini regularizacije dubokih modela. Biti će razmatrane neke perspektive i izazovi ovog pristupa: nenadzirano učenje i duboko podržano učenje.

 

Životopis predavača: Josip Krapac je post-doktorand na HrZZ projektu MULTICLOD. Diplomirao je 2001. i magistrirao 2006. na FERu gdje je radio kao znanstveni novak do 2006. Doktorirao je 2011. iz područja računalnog vida na sveučilištu u Caenu, Francuska. Do 2013. bio je post-doktorand u TEXMEX grupi u INRIA Rennes. Zanima ga računalni vid i primjene strojnog učenja u području računalnog vida, s naglaskom na učenje reprezentacija.

Marko Čupić
Objavljeno: 16.12.2015. u 15:35

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave (ZEMRIS) pozivaju Vas na predavanje

Technology & Economics: Real-time Ad Bidding and Personal Surveillance

koje će održati Natasa Milic-Frayling, School of Computer Science, University of Nottingham

u utorak 22. prosinca 2015. u 15:00 sati u Sivoj vijećnici Kongresnog centra Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predvidivo trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta.

Više o predavanju i o predavačici pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 16.12.2015. u 09:16
Uređeno: 16.12.2015. u 10:12
Humanitarni Božićni plesnjak u KSET-u

Interesna skupina Young Professionals Hrvatske sekcije IEEE u organizaciji s Klubom studenata elektrotehnike poziva vas na Božićni plesnjak u subotu, 19. prosinca 2015. godine u KSET-u s početkom u 21h. Zajedno s KSET-ovcima ovog puta tradicionalni Božićni plesnjak obogaćujemo humanitarnom notom, a novac prikupljen od ulaznica i dobrotvornih priloga bit će doniran Društvu Mali zmaj za pomoć siromašnoj i nezbrinutoj djeci tijekom školskih praznika.

Ivana Stupar
Objavljeno: 15.12.2015. u 11:19
Poziv na predavanje

Odjel za robotiku i automatizaciju Hrvatske sekcije IEEE i Znanstveni centar izvrsnosti ACROSS pozivaju vas na predavanja na kojima će biti predstavljeni novi robotički projekti u Zavodu za automatiku i računalno inženjerstvo započeti u godini na izmaku, nastali između ostalog i suradnjom između grupa na istome Zavodu:  

 

1. Projekt "subCULTron:  submarine CULTures perform long-term robotic exploration of unconventional environmental niches" (H2020 FET PROACTIVE) predstavit će doc. dr. sc. Nikola Mišković, Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije

2. Projekte "SafeLog: Safe human-robot interaction in logistic applications for highly flexible warehouses" (H2020 ICT24) i "cloudSLAM - Cooperative cloud based simultaneous localization and mapping in dynamic environments" (UKF 2015) predstavit će prof. dr. sc. Ivan Petrović, Laboratorij za autonomnu mobilnu robotiku

3. Projekte "EOLO: Wind generator remote inspection system“  (FP7 EuRoC, team: BladeHunters) i "MORUS – Unmanned systems for maritime security and environmental monitoring" (NATO SfP) predstavit će prof. dr. sc. Stjepan Bogdan, Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja.

 

Predavanja će se održati u ponedjeljak 21. prosinca 2015. godine s početkom u 10:00h u Sivoj vijećnici FER-a. Predviđeno trajanje svakog dijela je 30 min. Predavanja su otvorena za sve zainteresirane. Više o projektima možete pronaći u nastavku.

Tamara Petrović
Objavljeno: 15.12.2015. u 10:25
Uređeno: 15.12.2015. u 12:28
Poziv na predavanje Jovice...

Pozivamo vas na predavanje u sklopu IEEE Odjela za elektroenergetiku koje će se održati u: 
petak 18.12.2015. u 16 h u Sivoj Vijećnici na FER-u:

"Modelling and analysis of future data-rich and uncertain power system"

 

Predavanje će održati Jovica Milanović |  Professor, The University of Manchester.

Predavanje će obraditi problem modeliranja i analize elektroenergetskog sustava u uvjetima povećane neizvjesnosti i velike količine podataka koje je potrebno obraditi.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Kratku biografiju predavača i detaljniji opis predavanja može se pronaći u nastavku obavijesti.

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 13.12.2015. u 20:02
Uređeno: 13.12.2015. u 20:04
Predavanje Improving Situation of...

 

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje

 

Improving Situation of Albania Water Sector by Using High Efficiency Electrical Drives

 

prof.dr.sc. Aida Spahiu

 

ponedjeljak, 14. prosinca  2015. u 13 sati, Vijećnica ETF-a

Elektrotehnički fakultet u Osijeku, Kneza Trpimira 2b

 

 

Abstract 

The paper deals with the hypothesis that using high efficient drives on pump applications, in Albania water sector, instead of fixed speed pumping systems will bring: potential energy savings, reduction of operational costs, finance stability of water enterprises, better management of water resources, increasing the quality of services to consumers, improving water quality and environmental protection. In the paper is analysis the energy savings and economic benefits from replacement of standard motor with energy efficient one, compensation of power factor and using of variable speed drive instead of throttling valves to control flow rate. The study results, based on life cycle cost, have shown that improving efficiency of pumping systems bring potential energy savings, from 15% up to 37%, better water management, increase performance for water enterprises, more supply hours for population, reduction of CO2 emission and the investment has a short payback time up to 3 years. The findings of the study are in accordance with the policy of the Albanian government and European Energy Efficiency Directive 2012/27/EU.

 

 Short Bio

Aida Spahiu is Associate Professor of Faculty of Electrical Engineering at Polytechnic University of Tirana, Albania. Her teaching and research interests include the energy efficiency and control of electrical drives as fuzzy logic based control, sliding mode control, sensorless control of ac electric drives, the intelligent motion control of electrical machines etc. She has a wide experience in curricula design and development of Higher Education in Albania. She is responsible for the courses of Electrical Drives and Control of Electrical Drives in Electrical and Mechatronic Engineering. Currently, she is responsible of Automation Department at Faculty of Electrical Engineering and head of teaching and research group of Electrical Machines and Drives.

zhocenski
Objavljeno: 09.12.2015. u 12:39
Uređeno: 09.12.2015. u 22:26
Predavanja u sklopu projekta...

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanja

“Discrete Wavelet Transform denoising techniques for AF parametrics available”

koje će održati doktorski kandidat Jonathan Goodfellow i

 

“Fast algorithms for µ-ECG signals recovery available”

koje će održati profesor Omar Escalona,

obojica sa Sveučilišta u Ulsteru, Sjeverna Irska, Ujedinjeno Kreljevstvo.

Predavanje se održavaju u sklopu projekta „Wrist and arm sensing technologies for cardiac arrhythmias detection“.

 

Predavanja će se održati u utorak, 15. prosinca 2015. godine s početkom u 11:15 sati u Knjižnici ZESOI. Predvidivo ukupno trajanje predavanja je dva školska sata. Posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. U nastavku slijede kratki sažetci predavanja i životopisi predavača.

Mario Cifrek
Objavljeno: 06.12.2015. u 21:58
"Informatika u srednjim...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Informatika u srednjim školama"

koje će održati dipl.ing. Saida Deljac,
savjetnica za informatiku i računalstvo
i nastavnica informatike u V. gimnaziji Zagreb
u ponedjeljak, 14. prosinca 2015. u 19 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresama:

http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25

 

Za detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete pogledajte ovdje:

http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

 

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 04.12.2015. u 18:10
Uređeno: 04.12.2015. u 19:28
IZBORI ZAVRŠENI U ODJELU ZA SUSTAVE,...

Poštovani članovi Odjela za sustave, čovjeka i kibernetiku,

 

Osobito mi je zadovoljstvo da vas mogu izvijestiti da smo uspjeli izabrati novo/staro vodstvo Odjela za sustave, čovjeka i kibernetiku za mandatno razdoblje 01. siječnja 2016. - 31. prosinca 2017:

 

1. za dužnost predsjednika odjela: prof.dr.sc. Željko Hocenski (Elektrotehnički fakultet, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku)

2. za dužnost dopredsjednika odjela: prof.dr.sc. Goran Martinović (Elektrotehnički fakultet, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku)

 

Oba kandidata su dobila 100% glasova onih koji su se odazvali glasovanju (uz odziv na glasanje od 20%). Glasovanje je obavljeno putem vTOOLs aplikacije.

Ovim putem u ime izbornog povjerenstva čestitam novim mandatarima i želim puno sreće u budućem radu!

dr.sc. Josip Balen, predsjednik izbornog povjerenstva

zhocenski
Objavljeno: 02.12.2015. u 13:50
Poziv na predavanje: Izazovi u...

Zavod za telekomunikacije FER-a, Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE Vas pozivaju na predavanje

 

Izazovi u području Interneta stvari:

od platforme OpenIoT prema interoperabilnim platformama

 

Predavanje će održati izv. prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko, Sveučilište u Zagrebu, FER, u četvrtak 10. prosinca 2015. godine s početkom u 15:15 sati u Bijeloj vijećnici FER-a. Predvidio trajanje predavanja je 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija.

Sažetak predavanja i životopis predavačice nalaze se u nastavku obavijesti.

Mario Kušek
Objavljeno: 27.11.2015. u 13:06
Uređeno: 04.12.2015. u 16:30

Pod pokroviteljstvom Akademije tehničkih znanosti Hrvatske

(Odjel sustava i kibernetike)

Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Znanstveno-stručna udruga ITS Hrvatska i Hrvatska sekcija IEEE pozivaju Vas na radionicu

Kooperativni sustavi u prometu i transportu

koja će se održati 17.12.2015. god. u 13:00 sati na Kampusu Borongaj, Objekt 69 (Amfiteatar)

Voditelj radionice je prof.dr. Sadko Mandžuka s Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, član Nacionalnog savjeta za razvoj i uspostavu ITS-a u Republici Hrvatskoj

Pored prof. Mandžuke, predavanja će održati prof. Radovan Zenther (FER),

Edin Kočo (SMTech j.d.o.o.) i Luka Drpić (Viatel d.o.o.)

Aleksandar Szabo
Objavljeno: 27.11.2015. u 12:23

Zagreb Energy Conference

10. - 11. prosinca, FER

 

 

 

Odjel za elektroenergetiku Studentskog ogranka IEEE-a organizira međunarodnu dvodnevnu konferenciju pod nazivom Zagreb Energy Conference (ZEC), 10. i 11. prosinca.

 

Konferencija uključuje predavanja koja će se održati 10. prosinca u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva, kao i posjet HE na Dravi te kompaniji Solvis d.o.o. drugi dan konferencije.

 

Zainteresirani za konferenciju mogu se prijaviti do 27.11.2015. odabirom jednog od dva ponuđena paketa.

Više informacija na službenim stranicama konferencije - link.

Meri Tukač
Objavljeno: 25.11.2015. u 15:36
Uređeno: 26.11.2015. u 17:43

Specijalistički studij informacijske sigurnosti FER-a u suradnji s Laboratorijem za sigurnost i privatnost, Udrugom MIPRO te Odjelom za računarstvo i Odjelom za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

Sigurnost računarstva u oblaku

koje će održati mr. sc. Krešimir Kristić, dipl. ing., predsjednik udruge EuroCloud Hrvatska

u srijedu 09. prosinca 2015. u 10 sati, Siva vijećnica Kongresnog centra Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25, ali bez mogućnosti sudjelovanja u raspravi i postavljanja pitanja (upute za praćenje prijenosa i pregledavanje snimke predavanja).

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 90 minuta.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 24.11.2015. u 11:27
Nagrada Regije 8 "Young...

Vinku Lešiću, predsjedniku Interesne skupine Young Professionals Hrvatske sekcije IEEE, dodijeljena je nagrada IEEE Region 8 Young Professionals Exceptional Volunteer Award. Vinko je nagradu dobio za kontinuirani volonterski angažman u IEEE-u s naglaskom na izniman doprinos volontiranjem u interesnoj skupini Young Professionals.

Vinko je uključen u rad nekoliko timova i izvršnih odbora, uključujući i Izvršni odbor Hrvatske sekcije IEEE, a zaslužan je za ostvarenje brojnih volonterskih aktivnosti. Do sada je organizirao brojna predavanja i radionice, sudjelovao je u pokretanju IEEE Elevate programa, te značajno doprinjeo povezivanju studenata s članovima industrije i mladim profesionalcima. Kao jedno od značajnijih volonterskih ostvarenja ove godine navodimo Vinkovo sudjelovanje u organizaciji IEEE Central European Student and Young Professionals kongresa, održanog u svibnju ove godine, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Kongres je okupio više od 80 IEEE članova i predavača iz 12 IEEE sekcija s područja središnje Europe.

Ponosni smo što se možemo pohvaliti ovako aktivnim i motiviranim volonterima u Sekciji i Young Professionals skupini te čestitamo Vinku na ovom prestižnom i zasluženom priznanju!

Ivana Stupar
Objavljeno: 14.11.2015. u 00:59
Uređeno: 19.11.2015. u 09:30
Poziv na predavanje Greys Sošić:...

Pozivamo vas na predavanje u sklopu IEEE Odjela za elektroenergetiku koje će se održati u: 
utorak 24.11.2015. u 10 h u Sivoj Vijećnici na FER-u:

"Allocation of Greenhouse Gas Emissions in Supply Chains"

Predavanje će održati Greys Sošić | Associate Professor, University of Southern California.

Predavanje će obraditi problem odgovornosti za emisije stakleničkih plinova s aspekta teorije igara (tzv. GREEN game).

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Kratku biografiju predavača i detaljniji opis predavanja može se pronaći u nastavku obavijesti.

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 13.11.2015. u 13:26
Prof. dr. sc. Petar Biljanović i dr....

U ponedjeljak, 9. studenoga 2015. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2014. godinu.

Čestitamo našim IEEE članovima koji su nagrađeni: 

 • Državnom nagradom tehničke kulture "Faust Vrančić" za životno djelo - prof. dr. sc. Petar Biljanović
 • Godišnjom državnom nagradom tehničke kulture "Faust Vrančić" - dr. sc. Iva Bojić

Državna nagrada Faust Vrančić dodjeljuje se za izniman doprinos razvoju i unapređenju tehničke kulture u Republici Hrvatskoj. Za 2014. godinu ukupno je dodijeljeno 14 nagrada.

Više na web-stranicama Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

 

Vlatka Paunović
Objavljeno: 11.11.2015. u 13:25
"Hrvatski kvalifikacijski...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Hrvatski kvalifikacijski okvir"

koje će održati prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić
predsjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala
i pomoćnica Ministra znanosti, obrazovanja i sporta
u ponedjeljak, 16. studenog 2015. u 18 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresi http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25

Za detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete pogledajte ovdje:

http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 10.11.2015. u 14:16
Predavanje "Lens Antennas: From...

Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT), Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (APS), Združeni odjel AES i GRS, Odjel komunikacijskih sustava HATZ te Zavod za radiokomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva pozivaju vas na predavanje:

 

Lens Antennas: From Classic Analyses to Recent Design Techniques

 

koje će održati Dr. Oscar Quevedo-Teruel docent na School of Electrical Engineering (EES)/ Electromagnetic Engineering (ETK) na Kraljevskom institutu za tehnologiju, Stockholm, Švedska, u četvrtak 12. studenog 2015. u 12:00 sati u knjižnici Zavoda za radiokomunikacije, XII kat.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Davor Bonefačić
Objavljeno: 02.11.2015. u 09:59
"Studij na Karlsruhe Institute...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Studij na Karlsruhe Institute of Technology"

koje će održati mag.ing. Karlo Skokna
bivši student FER-a na ERASMUS+ studentskoj razmjeni na KIT-u
u utorak, 10. studenog 2015. u 14 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresi mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 28.10.2015. u 20:48
IEEE CroSYP kongres održan u Osijeku

U subotu i nedjelju, 17. i 18. listopada, na Elektrotehničkom fakultetu Osijek održao se IEEE CroSYP (engl. Croatian Students and Young Professional) kongres studenata i mladih profesionalaca. CroSYP kongres organizirao je IEEE studentski ogranak Osijek koji vrlo uspješno djeluje na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku već punih 5 godina čemu je su dokaz posvojene brojne nagrade i konstante aktivnosti i putovanja koja organiziraju studenti, asistenti i znanstveni novaci s Elektrotehnici fakulteta Osijek. Na CroSYP kongresu sudjelovalo je 23 studenta i mladih profesionalaca sa Sveučilišta u Splitu, Rijeci i Zagrebu, te s našeg Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. 

Detalje o održanom kongresu možete pročitati u nastavku obavijesti... 

Vlatka Paunović
Objavljeno: 23.10.2015. u 20:32
Predavanje: Image-based Techniques...

Centar izvrsnosti ACROSS i Odjel za robotiku i automatizaciju Hrvatske sekcije IEEE kao organizatori vas pozivaju na predavanje

Image-based Techniques for Efficient Processing 3D Point Clouds

Predavanje će održati prof. Andreas Nüchter, Informatics VII: Robotics and Telematics, Julius-Maximilians-University Würzburg, Germany, uutorak, 27. listopada 2015. godine s početkom u 13:00 sati u Sivoj vijećnici FER-a. Jezik predavanja je engleski, a predvidio trajanje 45 min.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente diplomskog i doktorskog studija.

Sažetak predavanje i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Nikola Mišković
Objavljeno: 23.10.2015. u 20:27
Uređeno: 23.10.2015. u 20:27
Poziv na predavanje: Informacijska i...

Zavod za telekomunikacije FER-a, IEEE ComSoc Croatia Chapter, Computer Chapter i Computational Intelligence Chapter kao organizatori Vas pozivaju na predavanje:

 

Informacijska i komunikacijska tehnologija: istraživanje i inovacije

 

Predavanje će održati Prof. dr. sc. Ignac Lovrek, Sveučilište u Zagrebu, FER, u srijedu 4. studenoga 2015. godine s početkom u 15 sati u TCR-u FER-a. Predvidio trajanje predavanja je 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija.

Sažetak predavanje i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Mario Kušek
Objavljeno: 23.10.2015. u 20:27
Uređeno: 23.10.2015. u 20:27
Predavanje "Mobile devices and...

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

"Mobile devices and 3D reconstruction"

koje će održati doktorski kandidat Vincent Angladon sa Sveučilišta u Toulouseu, Institut de Recherche en Informatique de Toulouse (IRIT), Francuska. Predavanje se održava u sklopu hrvatsko-francuskog programa „Program Cogito – Partnerstvo Hubert Curien“, a kroz rad na bilateralnom hrvatsko-francuskom projektu izv. prof. dr. sc. Tomislava Pribanića.

Predavanje će se održati u utorak, 27. listopada 2015. godine u 11 sati u Sivoj vijećnici FER-a. Posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. U nastavku slijedi kratak sažetak predavanja i životopis predavača.

Mario Cifrek
Objavljeno: 23.10.2015. u 14:52
Predavanje: Dr. Simone Gasparini...

Poštovane članice i članovi Hrvatske sekcije IEEE,

 

Pozivamo Vas na predavanje u organizaciji Odjela za obradu signala Hrvatske sekcije IEEE i Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija koje će održati

Dr. Simone Gasparini

na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

u utorak 27. listopada 2015. godine u 10:15 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Naslov predavanja je:

Image-based localization in the context of special effects for the movies: the POPART project

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Zvonko Kostanjčar
Objavljeno: 20.10.2015. u 13:44
Poziv na predavanje: Ivana Rašan...

Hrvatska sekcija IEEE Vas poziva na predavanje: Upravljanje projektima financiranim iz sredstava Europske Unije, koje će održati Ivana Rašan Sladoljev, dipl. oec., Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva. Predavanje će se održati u utorak, 27. listopada 2015. godine u 17:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Događaj je organiziran u sklopu "Profesionalnih aktivnosti" hrvatske sekcije IEEE i uz pokroviteljstvo odjela za „Menadžment u inženjerstvu“.

Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a nakon predavanja sve vas pozivamo na druženje s članovima IEEE koji dolaze iz akademije i industrije.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Željka Car
Objavljeno: 16.10.2015. u 12:45
Kongres "IEEE Croatian Student...

IEEE studentski ogranak Osijek organizira kongres

IEEE Croatian Student and Young Professional Congress - CroSYP

koji će se održati na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku
17. i 18. listopada
 

Svi zainteresirani pozvani su da se pridruže s početkom predavanja 17. listopada u 12:30, a na predavanjima će sudjelovati studenti i mladi profesionalci studentskih ogranaka iz Rijeke, Zagreba, Splita i Osijeka. 

Više informacija možete pronaći na ovoj facebook stranici

Vlatka Paunović
Objavljeno: 13.10.2015. u 23:24
"Novi nastavni program FER3"

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Novi nastavni program FER3"

koje će održati Prof. dr. sc Davor Petrinović,
Član Odbora za preddiplomske i diplomske studije
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
u ponedjeljak, 19. listopada 2015. u 19 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresi mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 13.10.2015. u 15:04
Uređeno: 13.10.2015. u 15:08
Predavanje "Systems for Analog...

Poštovane članice i članovi Hrvatske sekcije IEEE,

 

Pozivamo Vas na predavanje u organizaciji Odjela za električne krugove i sustave Hrvatske sekcije IEEE koje će se održati u četvrtak 15. 10. 2015. u 11:15 sati u knjižnici Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija.

 

Predavač:

Izv. prof. dr. sc. Dražen Jurišić

 

Naslov predavanja:

Systems for Analog and Mixed Signal Processing in Integrated Technology

 

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Mladen Vučić
Objavljeno: 09.10.2015. u 12:22
Uređeno: 09.10.2015. u 12:23

 

Jedna od vodećih konferencija u IEEE Regiji 8 - MELECON 2016 - održat će se u Limassolu na Cipru od 18. do 20. travnja 2016. godine. Tematska područja konferencije su:

 • Electric Power Systems and Renewable Energy Sources,
 • Information and Communication Technologies,
 • Internet of Things, Cloud-Based Systems and Big Data Analytics,
 • Virtual Environments, 3D Simulations and Serious Games,
 • Security and Networking,
 • Micro and Nano Electronic Systems,
 • Smart, Green and Integrated Transport,
 • Emerging Environmental Systems and Applications.

Rok za prijavu radova produžen je do 30. listopada 2015. Više informacija o konferenciji možete naći na službenim web-stranicama MELECON-a 2016: http://www.melecon2016.org.

Poziv za prijavu radova nalazi se u nastavku obavijesti.

Maja Matijašević
Objavljeno: 06.10.2015. u 09:49
Uređeno: 07.10.2015. u 15:24
"Kako učiti"

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE obavještava vas da je održano  predavanje

"Kako učiti"

koje je održao dr. sc. Predrag Pale,
sa Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
u utorak, 6. listopada 2015. u 19 sati u dvorani B4
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Snimku predavanja možete pratiti na poveznici "Kako_uciti"

 

 

Vesna Kezdorf
Objavljeno: 29.09.2015. u 09:09
Uređeno: 29.09.2015. u 09:11
Predavanje: " Shielding...

Hrvatska sekcija IEEE, Odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove pozivaju vas na predavanje

 

Shielding Characterization of Local Square Kilometre Array Site in South Africa Using a Multicopter,

 

koje će održati Hardie Pienaar, BE., Stellenbosch University, South Africa.

Predavanje će se održati u petak, 2. listopada 2015. u 14 sati u dvorani D306. Sadržaj predavanja i životopis predavača pročitajte u nastavku obavijesti.

Marko Koričić
Objavljeno: 22.09.2015. u 10:52
Uređeno: 22.09.2015. u 11:02
Inferno and Performativity in Robotic...

U suradnji s udrugom Kontejner, IEEE Young Professionals Hrvatska poziva vas na predavanje s nazivom

"Inferno and Performativity in Robotic Art",

koje će održati profesori Bill Vorn (Concordia University, Montreal) i Louis-Philippe Demers (Nanyang Technological University, Singapur) u četvrtak 24. rujna u 17h u Sivoj vijećnici. Predavanje će predstaviti tehničo-umjetničku stranu njihovog zajedničkog performansa "Inferno" koji će se odviti u sklopu Device Art 2015 festivala na Gornjem gradu 24. rujna do 4. listopada. Više informacija o predavanju i predavačima te nekoliko fotografija možete pronaći u nastavku obavijesti.

Vinko Lešić
Objavljeno: 21.09.2015. u 10:11
Uređeno: 21.09.2015. u 10:16
Uloga fakultetskih knjižnica u...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Uloga fakultetskih knjižnica u obrazovanju inženjera"

koje će održati mr. sc. Jadranka Lisek, knjižničarska savjetnica
voditeljica Središnje knjižnice Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
u ponedjeljak, 28. rujna 2015. u 19 sati u D-160
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresi mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25

Predrag Pale
Objavljeno: 13.08.2015. u 14:27
Trening za Volontere
Pozivamo volontere Hrvatske sekcije da se uključe u program VOLT (Volunteer Leadership Training Program) koji organizira IEEE. U nastavku je izvorni poziv koji sadrži informacije kako se uključiti u trening. 
 
-------------
Call for participation: 2015 IEEE Volunteer Leadership Training Program (VOLT)
 
Last year, the IEEE Volunteer Leadership Training Program (VOLT) was successfully implemented with volunteers across all the Regions of IEEE and targeted volunteers with a true desire to learn about the broader IEEE, participate in IEEE committees, and consider taking leadership positions within their units.

The success and popularity of the VOLT program is evident by the continuous positive feedback received from the program's graduates, mentors, and many volunteers across the Regions. In response to this positive feedback, the VOLT Ad Hoc Committee has decided to make the IEEE foundational content available to a larger audience. For 2015, the program will consist of two tracks.

Track 1: All IEEE volunteers are invited to participate in Track 1, which will cover key organizational units of IEEE and focus on the foundational knowledge of the organization. These prerequisite courses are available to all IEEE volunteers through the IEEE Center for Leadership Excellence (CLE) site.

Access Track 1 courses (Log in with your IEEE Account and choose the “Volunteer Leadership Training Pre-Requisite” category to begin)

Track 2: Volunteers who complete the foundational Track 1 within the CLE site by 24 August 2015 can apply for consideration for Track 2 of the VOLT Program, starting in September 2015. Track 2 will last three months and focus mainly on leadership-related topics. Participation in Track 2 will be determined by the VOLT Ad Hoc Committee based on predefined criteria.

Email VOLT staff  at m.t.schneider@ieee.org with questions

-------------

[Facebook stranica IEEE VOLT]

 

Vlatka Paunović
Objavljeno: 13.07.2015. u 23:23
Aleksandar Szabo budući predsjednik...

Aleksandar Szabo postavljen je 20. lipnja 2015. na sjednici IEEE MGA Board-a za predsjednika Odbora za doživotne članove IEEE-a (IEEE Life Members Committee) za 2016. godinu. 


Čestitamo Aleksandru i želimo mu puno uspjeha u vođenju spomenutog Odbora u sljedećoj godini!
 

Vlatka Paunović
Objavljeno: 10.07.2015. u 17:37
Dodijeljene nagrade Odjelu za...

Izuzetno nam je drago obavijestiti vas da je Odjel za energetiku Hrvatske sekcije IEEE dobio dvije nagrade

Čestitamo svima u Odjelu za energetiku koji su pomogli u ostvarivanju i priznavanju ovih značajnih doprinosa odjela a time i prepoznatljivosti Hrvatske sekcije.

Vlatka Paunović
Objavljeno: 09.07.2015. u 18:52
Uređeno: 09.07.2015. u 18:52
Poziv na predavanje: Cyber – Physical...

Zavod za telekomunikacije FER-a, Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE i ACROSS kao organizatori vas pozivaju na predavanje

 

Cyber – Physical Systems: Reality, Dreams, and Fantasy

 

Predavanje će održati prof. Magdy A. Bayoumi, University of Louisiana at Lafayette, United States, u četvrtak 16. srpnja 2015. godine s početkom u 14 sati u Sivoj vijećnici FER-a. Jezik predavanja je engleski, a predvidio trajanje 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija.

Sažetak predavanje i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Mario Kušek
Objavljeno: 24.06.2015. u 15:14
Uređeno: 16.09.2015. u 14:48
Uspješno završena radna sezona odjela...

Poštovane kolegice i kolege, članovi odjela za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE,

želim zahvaliti svima koji su pomogli u ostvarenju predavanja našeg odjela u ovoj akademskoj godini.

U akademskoj godini 2014./2015. naš je odjel E25 postao najuspješniji odjel IEEE prema broju organiziranih predavanja – održali smo ukupno 11 predavanja u 10 mjeseci.

Predavanja smo prenosili i uživo putem Interneta.

Snimke svih predavanja i diskusija, materijali te korisni linkovi koje su ustupili ili preporučili predavači dostupni su u Repozitoriju na web stranici odjela: http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25

Upute za gledanje snimki nazale se linku:

http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047

Zahvaljujem svim predavačima na podijeljenom znanju i iskustvu: Vesni Vlahović Štetić, Hrvoju Džapi, Mariu Essertu, Branimiru Makancu, Branimiru Pejčinoviću, Mariu Žagaru et al, Marku Zecu at al, Marku Čupiću, Ani Sović, Ninoslavu Čerkezu, Saši Dumiću.

U akademskoj godini 2015./2016. cilj nam je nastaviti uspješno širiti znanja i iskustva stručnjaka svima zainteresiranima te održati još barem 10 predavanja. Cilj nam je predstaviti Vam predavače iz drugih znanstvenih i tehničkih područja s kojima naša struka često surađuje i članove FER-a koji sudjeluju u odlučivanju i provođenju novih kurikuluma i obrazovnih strategija. Radni plan je obraditi teme metoda nastave na drugim visokoškolskim ustanovama RH, obrazovnih alata, sustava podrške u obrazovanju te iskustva obrazovanja u drugim zemljama.

Prvo iduće predavanje planiramo 28. rujna 2015. u 19 sati.

Predrag Pale
Objavljeno: 11.06.2015. u 18:56
Uređeno: 11.06.2015. u 19:00
Predavanje: " High Voltage...

Hrvatska sekcija IEEE, Odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove pozivaju vas na predavanje

 

High Voltage Vertical Transistors Using Bulk Gallium Nitride,

 

koje će održati Quentin Diduck, Ph.D., Eridan Communications, Inc., Santa Clara, CA 95050, USA

Predavanje će se održati u srijedu, 17. lipnja 2015. u 11 sati u dvorani TCR. Sadržaj predavanja i životopis predavača pročitajte u nastavku obavijesti.

Marko Koričić
Objavljeno: 08.06.2015. u 22:30
Predavanje: Kome treba LMS?

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Kome treba LMS?"

koje će održati Saša Dumić, dipl. ing. el.
suvlasnik i direktor poduzeća „Cognita“
u ponedjeljak, 15. lipnja 2015. u 18 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresi mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25

Predrag Pale
Objavljeno: 08.06.2015. u 18:49
Poziv na predavanje Anamari Nakić:...

Pozivamo vas na predavanje u sklopu IEEE Odjela za elektroenergetiku i IEEE Odjela za industrijske primjene koje će se održati u utorak 16.06.2015. u 14 h u Bijeloj vijećnici:

"Combinatorial designs: Man versus Machine"

Predavanje će održati dr. sc. Anamari Nakić.

Sažetak predavanja možete pronaći u nastavku obavijesti.

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 08.06.2015. u 13:24
Uređeno: 09.06.2015. u 14:17
Preminuo akademik Hrvoje Babić

U nedjelju 7. lipnja 2015. napustio nas je dugogodišnji član Hrvatske sekcije akademik Hrvoje Babić, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Bio je član IEEE-a od 1983. godine. Postigao je najviši članski stupanj Fellow 2002. godine, a od 2007. doživotni je član IEEE-a (Life Fellow).

Bio je predsjednik Odjela za električne krugove i sustave (2001. - 2006.) naše Sekcije.

Godine 2011. Hrvatska sekcija odala mu je priznanje nagradom "Nikola Tesla" za izniman doprinos u području elektrotehnike i računarstva.

Akademik Hrvoje Babić ostat će nam u trajnom sjećanju kao vrlo draga i susretljiva osoba, kao profesor, kolega i prijatelj.

Aleksandar Szabo
Objavljeno: 22.05.2015. u 13:55
Uređeno: 26.05.2015. u 09:45
Održan IEEE CEuSYP 2015 kongres u...

Nastavljajući tradiciju međunarodnih IEEE kongresa, nakon Linza 2011. i Opola 2013., u Zagrebu je 8.–10. svibnja 2015. godine održan Central European Student and Young Professionals Congress, CEuSYP 2015 na prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

U organizaciji IEEE Studentskog ogranka Zagreb i interesne skupine Young Professionals Hrvatska ovaj međunarodni skup okupio je 80 studenata, mladih inženjera, predavača i IEEE predstavnika iz Regije 8. Sudionici su imali priliku razviti nove tehničke, prezentacijske i poslovne vještine, učiti o novim trendovima u znanosti i tehnologiji, ali i razmijeniti znanja i potaknuti suradnju sa svojim IEEE kolegama s drugih fakulteta i poduzeća iz europskih zemalja (Slovačka, Grčka, Češka, Švedska, Slovenija, Austrija, Rusija, Poljska, Bugarska, Turska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina i naravno Hrvatska). Detalje o kongresu možete pogledati na službenoj stranici http://ceusyp2015.org, a nekoliko fotografija u opširnijem prikazu obavijesti.

Zahvaljujemo se djelatnicima Fakulteta na velikoj podršci i pomoći u provođenju kongresa!

 

Vinko Lešić
Objavljeno: 21.05.2015. u 10:11
Uređeno: 22.05.2015. u 08:53
IEEE STEP - Understand your cultural...

IEEE Young Professionals Hrvatska poziva vas na sudjelovanje u STEP (Student Transition & Elevation Partnership) radionici "Understand your cultural background so you can improve as an innovator and entrepreneur" koju će održati Nolan Sharp iz Udruge Fokus.

Cilj radionice je pružiti uvid kako pojedine značajke kulture i okoline u kojoj se pojedinac nalazi utječu na njegovu inovativnost, te kako utječu na poduzetništvo. Radionica će se održati u utorak 26. svibnja u 18h u dvorani TCR na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, na engleskom jeziku. Više informacija o temi i voditelju radionice pročitajte u nastavku obavijesti.

Ivana Stupar
Objavljeno: 19.05.2015. u 11:30
Uređeno: 19.05.2015. u 17:57
Predavanje "Antene za...

Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT), Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (APS), Združeni odjel AES i GRS, Odjel komunikacijskih sustava HATZ te Zavod za radiokomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva pozivaju vas na predavanje:

 

Antene za lokalizaciju stvari i osoba

(Antennas for Localization of Objects and People)

 

koje će održati Anđela Zarić, mag. ing., istraživač na Instituto de Telecomunicações (IT), Instituto Superior Técnico (IST), University of Lisbon, Lisabon, Portugal, u petak 22. svibnja 2015. u 11:00 sati u Seminaru Zavoda za radiokomunikacije (C12-02), XII kat.

Sažetak predavanja i životopis predavača pogledajte u nastavku obavijesti.

Davor Bonefačić
Objavljeno: 14.05.2015. u 15:25
Uređeno: 15.05.2015. u 10:58
Poziv na predavanje: "Filter,...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Filter, educate, execute – Edukacija u uspješnoj tvornici znanja"

koje će održati Ninoslav Čerkez,
iz tvrtke IN2
u ponedjeljak, 18. svibnja 2015. u 18 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

 

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresi http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25

Predrag Pale
Objavljeno: 13.05.2015. u 21:52
Poziv na predavanje - Facebook Cache...

Pozivamo vas na zanimljivo IEEE predavanje: 

 

"Facebook Cache Invalidation Pipeline"

ponedjeljak 18.05.2015. 
u 14 h u Sivoj vijećnici:

Predavanje će održati Melita Mihaljević, dipl.ing. koja se nakon stjecanja diplome FER-a zaposlila kao Production Engineer u Facebooku. Uz predavanje saznajte kako je raditi u toj velikoj i uspješnoj tvrtci, te naučite kako funkcionira aplikacija koju koriste milijarde korisnika.

Predavanje je besplatno i otvoreno za sve, a posebno pozivamo studentice i studente, djelatnice i djelatnike FER-a, te članice i članove IEEE-a da nam se pridruže.  Događaj je organiziran u sklopu Interesne skupine Žene u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE.

 

Sažetak predavanja i životopis predavačice pogledajte u nastavku obavijesti....

Vlatka Paunović
Objavljeno: 12.05.2015. u 15:59
Uređeno: 12.05.2015. u 17:30
Uspješno održan Okrugli stol...

U ponedjeljak, 11. svibnja 2015. godine u Sivoj Vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva uspješno je održan Okrugli stol "Pozitivni i negativni utjecaji obnovljivih izvora energije na elektroenergetski sustav".

Skup je organiziran u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna 2015 od strane Fakulteta elektrotehnike i računarstva i PES odjela (Odjel za energetiku) hrvatske sekcije IEEE.

Glavni organizator skupa prof.dr.sc. Igor Kuzle je bio i moderator tijekom rasprava i predavanja. 

Skup je započeo predavanjem direktora Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) dr.sc. Tomislava Plavšića koji se osvrnuo o tehničkim aspektima utjecaja obnovljivih izvora na pogon eleketroenergetskog sustava. Nakon kratke rasprava i pitanja skup je nastavio svojim izlaganjem izv.prof.dr.sc. Dubravko Sabolić koji je govorio o ekonomskim aspektima integracije obnovljivih izvora energije. mr.sc. Nenad Švarc iz HEP Proizvodnje pristunima je održao zanimljivo predavanje o mogućnostima pružanja različitih pomoćnih usluga. mr.sc. Marina Čavlović iz HEP-a također je govorila o izazovima optimiranja utjecaja obnovljivih izvora. Skupu je također prisustvovao i zasstupnik u Europskom parlamentu prof.dr.sc. Davor Škrlec koji je svojim predavanjem skrenuo pažnju da su obnovljivi izvori energije ključan dio europske energetske politike.

Odgovarajuće prezentacije možete preuzeti ovdje:

Nekoliko fotografija možete pogledati u nastavku obavijesti.

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 12.05.2015. u 12:01
Stručni skup studenata "Mi imamo...

Stručni skup studenata pod nazivom "Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za zeleni razvoj" održat će se u ponedjeljak, 11. svibnja 2015., s početkom u 9:00 sati u Velikoj dvorani Starogradske vijećnice, Ćirilometodska 5, Zagreb.

Studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Arhitektonskog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Šumarskog fakulteta, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta i Prometnog fakulteta prezentirat će svoje znanstvene projekte i radove na temu primjene novih tehnologija na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Stručni skup studenata održava se u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna 2015, a program Skupa dostupan je ovdje.

Igor Kuzle
Objavljeno: 28.04.2015. u 16:18
Uređeno: 28.04.2015. u 16:22
Poziv na predavanje Hrvoja Pandžića:...

Pozivamo vas na predavanje u sklopu IEEE Odjela za elektroenergetiku i IEEE Odjela za industrijske primjene koje će se održati u ponedjeljak 04.05.2015. u 14 h u Sivoj vijećnici:

"Električna vozila: sve se mijenja, ali i ostaje isto"

Predavanje će održati doc. dr. sc. Hrvoje Pandžić.

Više u nastavku obavijesti.

Tomislav Capuder
Objavljeno: 27.04.2015. u 01:50

Jedna od najvećih konferencija IEEE Regije 8 - EUROCON 2015 - održat će se ove godine u Salamanci, u Španjolskoj, od 9. do 11. rujna 2015. Teme konferencije podijeljene su u tri skupine: 1) električni krugovi i sustavi, 2) multimedija i ICT i 3) energija i energetski sustavi. Rok za prijavu radova je 4. svibnja 2015. Više informacija o konferenciji možete naći na službenim web-stranicama: http://eurocon2015.usal.es/.

Maja Matijašević
Objavljeno: 21.04.2015. u 12:27
Uređeno: 21.04.2015. u 12:27

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave (ZEMRIS) pozivaju Vas na predavanje

Vrednovanje programa pri poučavanju početnog programiranja zasnovano na semantičkoj udaljenosti

koje će održati mr. sc. Tonći Dadić, Sveučilište u Splitu, Prirodoslovno-matematički fakultet

u petak 24. travnja 2015. u 11:30 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predvidivo trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 15.04.2015. u 14:11
Uređeno: 15.04.2015. u 14:11
Poziv na predavanje: Managed...

Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za telekomunikacije FER-a kao organizatori vas pozivaju na predavanje

Managed dependability in interacting systems

Predavanje će održati prof. dr. sc. Poul Heegaard, Norwegian Institute of Science and Technology, Norveška, u utorak 21. travnja 2015. godine s početkom u 15:15 sati u Bijeloj vijećnici FER-a. Jezik predavanja je engleski, a predvidio trajanje 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

 

Lea Skorin-Kapov
Objavljeno: 15.04.2015. u 10:19
Uređeno: 15.04.2015. u 10:33

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Studiranje počinje u vrtiću"

koje će održati Dr. sc. Ana Sović Kržić,
sa Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
u ponedjeljak, 20. travnja 2015. u 18 sati u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresi rtsp://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25

Predrag Pale
Objavljeno: 10.04.2015. u 19:04

Okrugli stol "Nastava informatike u hrvatskom obrazovnom sustavu" održat će se u utorak, 14. travnja 2015., s početkom u 9:00 sati u dvorani Auditorium Maximum (D1) Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Detalje o programu, svrsi i cilju te podlogama za organizaciju Okruglog stola pogledajte u nastavku vijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 09.04.2015. u 10:07

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave (ZEMRIS) pozivaju Vas na predavanje

 

Agility is the Tool, Not the Master

 

koje će održati Tom Gilb, konzultant, predavač i autor više knjiga na temu agilnog razvoja programske potpore

u četvrtak 16. travnja 2015. u 14:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

 

Predvidivo trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

 

Danko Ivošević
Objavljeno: 01.04.2015. u 23:50
IEEE Richard E. Mewrin Computer...

Dinko Jakovljević, predsjednik IEEE Studentskog Ogranka Osijek, predstavnik studenata u izvršnom odboru Hrvatske Sekcije i koordinator za nagrade i natjecanja u R8 SAC odboru je osvojio „IEEE Richard E. Mewrin Computer Society Awardnagradu za 2015. godinu.

Nagrada se dodjeljuje „For demonstrating outstanding involvement in an IEEE Computer Society Student Chapter, excellence in academic achievement and promise in future efforts“.

Osvajanjem ove nagrade Dinko je postao studentski ambasador IEEE Computer Societyja te će aktivno raditi na promoviranju Computer Societyja u Regiji 8.

Čestitamo Dinku na ovom izvrsnom uspjehu! 

Vlatka Paunović
Objavljeno: 31.03.2015. u 09:17
Međunarodna konferencija o...

PRODUŽENI ROK ZA PREDAJU RADOVA JE 13.4.2015.

 

U Grazu, Austrija, će se od 13. do 15. srpnja 2015. održati konferencija International Conference on Telecommunications - ConTEL 2015. Ovogodišnja je konferencija trinaesta po redu održavanja, a organizatori su Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilita u Zagrebu i Tehničko sveučilište u Grazu.

 

 

Mario Kušek
Objavljeno: 23.03.2015. u 20:14
EU program financiranja...

Hrvatska sekcija IEEE Vas u petak, 27. ožujka 2015. godine, s početkom u 11:00 sati (Siva vijećnica Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu) poziva na predavanje:

 

 

EU program financiranja znanstveno-tehnoloških projekata: buduće i nadolazeće tehnologije (FET)

 

 

 

Događaj je organiziran u sklopu "Profesionalnih aktivnosti" hrvatske sekcije IEEE, uz pokroviteljstvo odjela za „Menadžment u inženjerstvu“.

Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje izlaganja 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Predavanje će održati Ivica Ćubić, Europska komisija.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Vedran Podobnik
Objavljeno: 17.03.2015. u 16:00
Predavanje "Transformation...

Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (APS), Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT), Združeni odjel AES i GRS, Odjel komunikacijskih sustava HATZ te Zavod za radiokomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva pozivaju vas na predavanje:

 

Transformation optics and its applications to antennas

 

koje će održati Dr. Oscar Quevedo-Teruel docent na School of Electrical Engineering (EES)/ Electromagnetic Engineering (ETK) na Kraljevskom institutu za tehnologiju, Stockholm, Švedska, u petak 20. ožujka 2015. u 10:00 sati u knjižnici Zavoda za radiokomunikacije, XII kat.

Davor Bonefačić
Objavljeno: 13.03.2015. u 16:58
Uređeno: 13.03.2015. u 17:02
Predavanje PODRŠKA INFORMACIJSKE...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje

 

Podrška Informacijske tehnologije Olimpijskim Igrama

Boris Sakač, dipl.inž.

petak, 20. ožujka 2015. u 12 sati, Fakultetska vijećnica 1-33

Elektrotehnički fakultet u Osijeku, Kneza Trpimira 2b

 

Sadržaj:  

Olimpijske Igre najveći su sportskih događaj u svijetu. Istovremeno njihova kompjuterska podrška predstavlja najkompleksniju primjenu IT-a u sportu. Danas ne postoji niti jedan aspekt Olimpijskih Igara koji nije podržan sa nekom kompjuterskom aplikacijom. Najizloženije i javnosti najvidljivije su aplikacije koje služe za obradu sportskih rezultata i njihovu distribuciju cijelom svijetu, ali postoje i mnoga druga područja u kojima IT igra važnu ulogu, od planiranja i održavanja satnice Igara do podrške logistiki Igara (akreditaciji učesnika, dočeku/ispraćaju, prijevozu, smještaju, prehrani, medicinskoj skrbi, distribuciji uniformi, itd.). Software koji podržava te aplikacije sadrži  milijune linija koda. Ogromna IT mreža više od 15.000 PC-jeva i 4.000 štampača vezanih na 1.100 servera (podaci za London 2012) mora biti instalirana u samo nekoliko tjedana. U timu koji upravlja i podržava IT sisteme nalazi se 300-400 profesionalaca koji dolaze iz više od 30 zemalja, kojima se pridružuju više od 3.500 lokalnih volontera, sa vrlo ograničenim mogućnostima da vježbaju i rade zajedno prije Igara.  I sve to u uvjetima apsolutnih rokova i samo jedne mogućnosti da se to dobro obavi. Ova prezentacija opisuje ključne funkcije IT podrške Olimpijskih Igara, kako su razni sustavi dizajnirani i primijenjeni, te kako Međunarodni Olimpijski Odbor podržava te aktivnosti. Dio te podrške pruža i nekoliko hrvatskih IT stručnjaka koji već 35 godina rade na IT podršci velikih sportskih događaja. Poseban dio prezentacije posvećen je ulozi tehnologije u što objektivnijem mjerenju i ocjenjivanju postignutih rezultata, te IT rješenjima koja omogućuju da neki sportovi budu atraktivniji i razumljiviji.

 

Boris Sakač, dipl.inž., rukovoditelj ADASIT d.o.o. Zagreb i ekspert za IT Olimpijskih igara i velikih sportskih natjecanja. Od 1968.-1979. radio za IBM kao sistem inženjer, instruktor u IBM školskom centru u Radovljici, rukovoditelj IBM sistem inženjerske službe i direktor za Hrvatsku. Zadnja pozicija je bila rukovođenje informacijskog sustava Mediteranskih Igara u Splitu 1979. Od 1980. do 1987. rukovoditelj specijalnih projekata SRCA Zagreb, kada rukovodi sa IT projektima ZOI'1984 Sarajevo, real-time obrade na OI  (Olimpijskim Igrama) Los Angeles 1984 i Igrama dobre volje u Moskvi 1986, ITC sustava Univerzijade u Zagrebu 1987, te niza velikih natjecanja u raznim ljetnim i zimskim sportovima. Tijekom tog razdoblja savjetovao organizatore OI u Calgary-u i Seoulu 1988.

1987.-1991. generalni direktor CAOP-a Zagreb (današnji  APIS). 1991. osnovao ADASIT d.o.o. Zagreb, te radio kao savjetnik za IT Organizacijskog komiteta OI u Barceloni 1992. Od 1993. do danas radi kao savjetnik MOO (Međunarodnog Olimpijskog Odbora)  u Lausanni. 1993.-1996. savjetuje organizatore OI u Lillehammeru 1994 i Atlanti 1996. Od 1996. rukovodi sa MOO projektom  ORIS (Olimpijski Rezultatski i Informacijski Servisi) za OI u Naganu 1998, Sydney-u 2000, Salt Lake City-u 2002, Ateni 2004, Torinu 2006, Beijing-u 2008 i Vancouver-u 2010.

zhocenski
Objavljeno: 12.03.2015. u 15:34

Hrvatska sekcija IEEE i Zavod za radiokomunikacije FER-a pozivaju vas na predavanje

Istraživanje razvoja mozga fetusa i novorođenčeta računalnom analizom MR slika - poslijedoktorsko istraživanje na Sveučilištu u Oxfordu

koje će održati dr. sc. Jelena Božek Mouthuy, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva. Predavanje će se održati u petak, 20. ožujka 2015. godine u 11 sati u dvorani C12-02, Zavod za radiokomunikacije, FER, Unska 3, Zagreb.

Više o predavanju i predavačici nalazi se u nastavku obavijesti.

Dijana Tralić
Objavljeno: 27.02.2015. u 14:22

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci pozivaju Vas na predavanje

Secure Communication on Networks with No Trusted Nodes Using Color Avoiding Percolation

koje će održati Vinko Zlatić, Institut Ruđer Bošković, Zagreb

u petak 06. ožujka 2015. u 12:00 sati, dvorana P4 na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Rijeka, Vukovarska 58.

 

Predvidljivo trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 23.02.2015. u 18:51
Uređeno: 23.02.2015. u 18:51
Međunarodna konferencija o...

U Grazu, Austrija, će se od 13. do 15. srpnja 2015. održati konferencija International Conference on Telecommunications - ConTEL 2015. Ovogodišnja je konferencija trinaesta po redu održavanja, a organizatori su Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilita u Zagrebu i Tehničko sveučilište u Grazu.

 

Mario Kušek
Objavljeno: 23.02.2015. u 18:51
Uređeno: 23.02.2015. u 18:51

U okviru programa RADDAR koji FER, XV. gimnazija Zagreb i Udruga Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” provode za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola svaki se tjedan u prostorima XV. gimnazije organiziraju radionice iz matematike i programiranja u Pythonu, a jednom mjesečno i radionice na FER-u. Ove subote, 21. veljače 2015. godine, na FER-u je organizirana radionica iz kriptografije. Učenici su se upoznali s osnovnim načelima šifriranja informacija te su praktično isprobali neke od tradicionalnih postupaka šifriranja, kao što su rimske šifre, stupčana transpozicija i Vigenèreovo kriptiranje. U sklopu radionice, za učenike je organiziran i posjet Laboratoriju za podvodne sustave i tehnologije, gdje su im demonstrirani različiti modeli podvodnih i površinskih robotskih plovila, a imali su prilike i samostalno upravljati ronilicom na daljinsko upravljanje. Na radionici je sudjelovalo 50 učenika.

Događaj je organiziran u sklopu FER-ovih programa popularizacije znanosti RADDAR i ŠUZA – Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, uz supokroviteljstvo Odjela za računarstvo i programa Obrazovnih aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji radionice, a posebno prof. dr. sc. Zoranu Vukiću, doc. dr. sc. Nikoli Miškoviću, Ivoru Renduliću, Filipu Mandiću i Nikoli Stilinoviću iz Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije, Zlatki Markučič i Ernestu Wendlingu iz XV. gimnazije Zagreb, Magdaleni Babić iz Osnovne škole Vrbani te studentima-mentorima na radionici Marku Nemecu, Maji Mihalić, Kristijanu Čurli i Niki Ilijaš. Sa strane FER-a, u organizaciji radionice sudjelovali su prof. dr. sc Vesna Županović i doc. dr. sc. Dejan Škvorc.

U nastavku obavijesti nalazi se nekoliko slika s radionice.

Ovim putem ujedno pozivamo istraživačke grupe na FER-u koje su zainteresirane za demonstraciju svojih istraživanja učenicima da nam se jave.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 19.02.2015. u 08:43
Uređeno: 18.03.2015. u 09:54
Radionica Current and future...

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na radionicu:

"Current and future applications of non-invasive and invasive BCIs"

(Trenutne i buduće primjene neinvazivnih i invazivnih sučelja mozga i računala (engl. brain-computer interface, BCI))

koju će održati tvrtka q.tec medical engineering Austria u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Radionica će se održati u srijedu 18. ožujka 2015. s početkom u 10 sati u dvorani D-160 Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3. Predviđeno trajanje radionice je do 16 h.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane, ali zbog ograničenog broja sudionika zahtijeva prethodnu prijavu. Posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. Jezik radionice je engleski.

Radionica će biti prenošena uživo putem Interneta, a bit će je moguće pratiti na poveznici rtsp://mediaserver.lss.hr/BCI-Workshop-ZG

Više o radionici u nastavku obavijesti

Mario Cifrek
Objavljeno: 18.02.2015. u 12:54
Uređeno: 18.02.2015. u 13:02

Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za telekomunikacije FER-a pozivaju vas na predavanje

Wearable Internet of Things: Extending personal devices with Internet capabilities, a practical vision in Smart Cities and Environments

Predavanje će održati Prof. Antonio J. Jara, University of Applied Sciences Western Switzerland (HES-SO), Švicarska, u petak 20. veljače 2015. godine s početkom u 16:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje izlaganja 45 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija!

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Mario Kušek
Objavljeno: 11.02.2015. u 21:44
Vivat Academia

Članovi Izvršnog odbora Hrvatske sekcije IEEE Dinko Jakovljević, predstavnik studenata i Josip Balen, koordinator za vidljivost Sekcije gostovali su u emisijiVivat Akademia u kojoj su govorili o aktivnostima Hrvatske sekcije i njenih studentskih ogranaka.
Emisija je prikazana u nedjelju, 8. veljače 2015. u 18:30 na OSTV, a možete je pogledati u cijelosti na: 
https://www.youtube.com/watch?v=X6q6At26EpY

 
 

 

Vlatka Paunović
Objavljeno: 07.02.2015. u 16:54
Uređeno: 16.02.2015. u 11:26
Predavanje: "Programirljivi...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Programirljivi logički sklopovi (FPGA) u praktičnoj nastavi"

koje će održati Marko Zec, dipl. ing.
sa Zavoda za telekomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
u ponedjeljak, 16. veljače 2015. u 18 sati u Sivoj vijećnici
  Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje će se moći pratiti i putem Interneta na adresi rtsp://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25

Predrag Pale
Objavljeno: 02.02.2015. u 11:24

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave (ZEMRIS) pozivaju Vas na predavanje

Python: Why it Won the Scripting Language Wars (but may be at risk)

koje će održati Adam Sah, osnivač i direktor startup-tvrtke Buyer's Best Friend, San Francisco, Kalifornija, SAD i bivši inženjer u tvrtci Google

u ponedjeljak 09. veljače 2015. u 15:00 sati, Siva vijećnica, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

 

Predvidljivo trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Dejan Škvorc
PRIMAJ OBAVIJESTI
 

 


ČLANOVIMA!
 

STUDENTSKI OGRANCI
 


 

 


SRODNE ORGANIZACIJE