Upute za učlanjenje

Budite naš član


Produljite članstvo za 2019. godinu! 

Učlanite se!

Ako studirate, zatražite studentsko članstvo...

 

Ako ste već član IEEE-a, produljite članstvo za 2019. godinu 

Vjerujemo da i u 2019. godini želite biti članovi naše udruge! Kako biste obnovili svoja članska prava i tako si osigurali sve beneficije, uključujući i primanje časopisa, besplatan pristup velikom broju stručnih knjiga, razne popuste, ieee.tv, pristupe na web stranice, produljite čim prije svoje članstvo. Ako to ne učinite do  veljače 2019. vaše će članstvo biti deaktivirano, tj. izgubit ćete svoja članska prava i prestat će vam dolaziti časopisi na koje ste inače pretplaćeni. Ako kasnije ipak produljite svoje članstvo, članska prava vraćaju vam se od dana produljenja članstva. 

Od članske godine 2011. našim članovima stoji na raspolaganju i izbor elektroničkog članstva – e-Membership. Za 2019. ova članarina u Regiji 8 iznosi 90 USD godišnje (umjesto uobičajene članarine od 162 USD).

Za popuste u slučaju posebnih okolnosti (Special Circumstances), zbog kojih ne možete plaćati punu članarinu, posjetite:

www.ieee.org/membership_services/membership/special_circumstances.html

Produljenje članstva najjednostavnije je obaviti online, odabiranjem "Renew" na  www.ieee.org

Pri tom ćete trebati svoj IEEE login i password.

 

***

Učlanite se!

Pozivamo kolege koji to još nisu učinili,  da se učlane u IEEE. Pri tome vam stoji na raspolaganju i izbor elektroničkog članstva – e-Membership za 90 USD godišnje (umjesto uobičajenih 162 USD). Članstvo započinje odmah po uplati za preostalo razdoblje tekuće godine. Od 1. ožujka do 15. kolovoza 2019. novi član prilikom učlanjenja plaća 50 % članarine za članstvo do kraja 2019., a nakon 16. kolovoza 2019. članstvo se proteže od dana učlanjenja do kraja (sljedeće) 2018. godine.

  • Za dodatne detaljnije informacije, posebno o društvima (Societies), posjetite www.ieee.org/membership_services/membership/catalogs.html i odaberite Katalog za članove ili Katalog za studentske članove

Najjednostavnije je učlaniti se online, odabiranjem "Join" na  www.ieee.org.

 

***

Zatražite studentsko članstvo

Ako ste student preddiplomskog, diplomskog ili poslijediplomskog (doktorskog ili specijalističkog) studija, prije započinjanja procesa učlanjenja, zatražite studentsko članstvo. Kao studentu, godišnja članarina će vam biti svega 27 USD, a od 1. ožujka 2019. do 15. kolovoza (za članstvo do kraja 2019. godine) polovicu tog iznosa, odnosno, svega 13,50 USD.

Studentsko članstvo može zatražiti i član koji se kasnije odluči za poslijediplomski studij, s time da zadržava sva prava člana, ali plaća znatno nižu članarinu, te oko 50% niže iznose za članstva u odjelima, kao i za časopise.

Važno: Na temelju podatka o tome kada će završiti studij (koji student sam navodi prilikom učlanjenja), IEEE studentskog člana nakon isteka tog roka automatski prebacuje u status "običnog" člana te mu prilikom obnove članstva naplaćuje i uobičajenu, višu članarinu.

Ako studentski član nije završio studij, ili pak nastavlja studij (npr. nakon preddiplomskog nastavlja studirati na diplomskom studiju, ili, nakon diplomskoga studija nastavljaju studirati na poslijediplomskom studiju), prilikom online obnove članstva, treba zatražiti studentsko članstvo i obnoviti podatke o studiranju. Time se postiže povratak u studentsko članstvo, a iznos godišnje osnovne članarine vraća se na svega 27 USD.

***

IEEE Support Center

U slučaju bilo kakvih teškoća pri procesu učlanjenja ili produljenja članstva obratite se online na IEEE Contact and Support Center www.ieee.org/about/contact_center/index.html.

Aleksandar Szabo