Obrazovne aktivnosti

Tomislav Jagušt
Voditelj
Ana Sović
Zamjenica voditelja

Održan 3. po redu IEEE TISP tjedan

U sklopu ovogodišnjeg, trećeg po redu TISP (Teacher in Service Program) tjedna, koji se održao krajem listopada, Hrvatska sekcija IEEE-a organizirala je dva jednodnevna stručna usavršavanje namijenjena učiteljima informatike, računalstva i tehničke kulture Grada Zagreba. 

Kroz kraće predavanje o udruzi IEEE i "Teacher In-Service" programu te dvije praktične radionice (Arduino blink challenge i Fun with sorting) sudionici stručnih usavršavanja su imali priliku upoznati se sa TISP programom, dostupnim materijalima za nastavnike i načinom primjene TISP lekcija u nastavi, a u svrhu poticanja interesa učenika za inženjerstvo i tehnologiju.

Usavršavanja su održana na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a sudjelovalo preko 30 nastavnika iz zagrebačkih osnovnih i srednjih škola.

Teacher In-Service Program je program za profesionalno i stručno usavršavanje, koji pomaže osnovnoškolskim i srednjoškolskim nastavnicima u implementaciji zanimljivih i dinamičnih praktičnih radionica u klasičnu nastavu. IEEE volonteri prolaze edukacije za održavanje TISP radionica (i postaju tzv. TISP Champions), nakon čega iste radionice održavaju nastavnicima u svojim lokalnim zajednicama. 

Uz Hrvatsku sekciju IEEE i TISP Region 8, TISP stručna usavršavanja organizirana su u suradnji sa Županijskim stručnim vijećima za informatiku i računalstvo Grada Zagreba i voditeljima Inez Birollom Sić i Borisom Počučom te kroz FER-ov program popularizacije znanosti ŠUZA. Radionice je održao Tomislav Jagušt.

 

U nastavku obavijesti pogledajte nekoliko fotografija s radionica...

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan