Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 


Broj posjeta:
2607424
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve aspekte teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprijeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.


Objavljeno: 11. 1. 2017. u 10:17
Poziv na predavanje - "From...

Centar karijera FER-a, Hrvatska sekcija IEEE, Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave pozivaju Vas na predavanje

 

"From Monolith to Microservice Architecture"

 

koje će održati Ivan Lozić iz tvrtke Farmeron u utorak, 17.1.2017., u 11 sati, u dvorani D2 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.

 

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

 

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak

Središnja tema predavanja je usporedba monolitne arhitekture programske potpore i arhitekture mikroservisa. Bit će opisane osnovne karakteristike navedenih arhitektura kao i implikacije odabira na dugoročni razvoj softverskog sustava. Naglasak će biti na konkretnim iskustvima iz prakse i najčešćim izazovima s kojima se organizacije susreću tijekom implementacije.

 

Životopis predavača

Ivan Lozić magistrirao je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Nakon završetka studija radio je kao softverski inženjer u Splitu i Münchenu. 2015. godine priključio se Farmeronu u zagrebačkom uredu, gdje trenutno radi na poziciji softverskog arhitekta na izgradnji kvalitetnog raspodijeljenog sustava.

Danko Ivošević
Popis obavijesti
FORUM

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 50)  Ukupno: 50

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2018.
 

Daniel Hofman
predsjednik odjela
e-mail
 

 
Danko Ivošević
dopredsjednik odjela

e-mail
 
Poziv za predavače:
Sve zainteresirane predavače koji bi željeli održati predavanje iz područja računarstva pozivamo da se jave na e-mail kako bi dobili više informacija.

REPOZITORIJ