Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 


Broj posjeta:
2477774
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve aspekte teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprijeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.


Objavljeno: 4. 3. 2013. u 10:15

... ili, koja je razlika između http i https?

 

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave (ZEMRIS) pozivaju Vas na predavanje

Zaštita komunikacije na Internetu i identifikacija sudionika komunikacije

koje će održati doc.dr.sc. Stjepan Groš

u petak 8. ožujka 2013. u 13:30 sati u Seminaru ZEMRIS-a, soba D-306, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

 

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo korisnike Interneta kojima sigurnost nije uže područje interesa.

Više o predavanju i o predavaču možete pročitati u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sadržaj predavanja

Cilj predavanja je ukazati na opasnosti koje prijete prilikom pristupa Web stranicama na Internetu. Te prijetnje posebno su opasne prilikom kupovine putem Interneta ili sličnih aktivnosti u kojima se razmjenjuju povjerljive informacije. Na predavanju će se prikazati zaštite te način na koji one djeluju i na što treba pripaziti kako napadači ne bi zaobišli te zaštite. Osim toga, skrenut će se pažnja i na neke druge, naizgled bezazlene, sigurnosne propuste. Predavanje je namijenjeno korisnicima Interneta kojima sigurnost nije struka ili dio svakodnevnog posla. U tom smislu, izbjegavaju se tehnički detalji, a jedino predznanje koje se očekuje je znanje surfanja Internetom.

 

Životopis predavača

Stjepan Groš zaposlen je kao docent na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave FER-a. Na istom zavodu je magistrirao i doktorirao te je bio zaposlen kao znanstveni novak nakon što je diplomirao. Uže područje istraživanja Stjepana Groša je u području računalnih mreža, operacijskih sustava i sigurnosti, s naglaskom na primjenu naprednih metoda u rješavanju problema u tim područjima.

Dejan Škvorc
Popis obavijesti
FORUM

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 50)  Ukupno: 50

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2018.
 

Daniel Hofman
predsjednik odjela
e-mail
 

 
Danko Ivošević
dopredsjednik odjela

e-mail
 
Poziv za predavače:
Sve zainteresirane predavače koji bi željeli održati predavanje iz područja računarstva pozivamo da se jave na e-mail kako bi dobili više informacija.

REPOZITORIJ