Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 


Broj posjeta:
2478363
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve aspekte teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprijeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.


Objavljeno: 18. 9. 2013. u 10:19

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i udruga korisnika Googleovih razvojnih platformi i alata Google Developer Group Zagreb (GDG Zagreb) pozivaju Vas na radionicu

Android Meetup @ FER

u ponedjeljak 23. rujna 2013. u 18:00 sati, dvorana B4, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Na radionici će iskusni programski inženjeri iz domaće IT industrije predstaviti neke od naprednih metoda i alata za razvoj mobilnih aplikacija.

Sadržaj radionice je sljedeći:

  • Razvoj aplikacija za Google Chromecast (predavači: Branimir Conjar, Matija Kovačić, Krešimir Mišura)
  • “Zloupotreba” Android Build Sustava (predavač: Tomislav Čoh)
  • Slobodna rasprava o temama vezanim uz Android razvojnu platformu

Radionica se održava na hrvatskom jeziku i otvorena je za sve zainteresirane.

Opširniji sadržaj predavanja nalazi se u nastavku obavijesti.

1. Razvoj aplikacija za Google Chromecast

Uz Google Chromecast korisnici na jednostavan način mogu uživati u online glazbi i filmovima na svom TV-u. U predavanju će najprije biti objašnjeno što je Google Chromecast i kako funkcionira te će biti navedene prednosti i nedostaci u usporedbi sa sličnim proizvodima. Nakon uvoda slijedi dio o razvoju aplikacija u kojem će se pokazati postupak postavljanja okoline za razvoj aplikacija, objasniti životni vijek aplikacije koja podržava Chromecast i dati pregled bitnih stvari za razvoj Android i iOS mobilnih aplikacija.

Predavači: Branimir Conjar, Matija Kovačić, Krešimir Mišura

 

2. “Zloupotreba” Android Build Sustava

Na ovom predavanju će se prikazati specifičan problem iz prakse koji je predavač sa svojim razvojnim timom pokušao riješiti uz pomoć novig Android build alata zasnovanog na sustavu Gradle. Pokušali su automatizirati multi-apk build aplikacije sa <supports-screens /> filterom. Prikazat će se problemi na koje su naišli kod build sustava i mogućnosti sustava Gradle koje su im pomogle u rješavanju problema.

Predavač: Tomislav Čoh

Dejan Škvorc
Popis obavijesti
FORUM

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 50)  Ukupno: 50

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2018.
 

Daniel Hofman
predsjednik odjela
e-mail
 

 
Danko Ivošević
dopredsjednik odjela

e-mail
 
Poziv za predavače:
Sve zainteresirane predavače koji bi željeli održati predavanje iz područja računarstva pozivamo da se jave na e-mail kako bi dobili više informacija.

REPOZITORIJ