Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve aspekte teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprijeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.
Mandat do 31. 12. 2020.
Danko Ivošević
predsjednik
Daniel Hofman
dopredsjednik

Poziv na predavanje: "Održivi...

Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Odjel za menadžment u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE-a, Udruga MBA Ekonomskog fakulteta i Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE, vas poziva na predavanje:

Održivi rast u industriji videoigara – Od nule do $100M bez početnog kapitala

koje će održati Damir Šlogar,

računalni stručnjak, vlasnik i glavni izvršni direktor kanadskog poduzeća Big Blue Bubble

u petak, 8. lipnja 2018. godine, u 10.00 sati,

u D1 dvorani Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak predavanja

Središnja tema izlaganja bit će održivi rast u industriji videoigara, koja je još uvijek brzo rastuća, ali u kojoj je konkurencija izuzetno velika, s obzirom na činjenicu da se radi o poslu u kojeg pristup bez velikih inicijalnih troškova ima gotovo svatko tko je kreativan, ima potrebna informatička znanja, i želi se baviti time.

 

O predavaču

Damir je rođen 1969. u Zagrebu, a Tehničku školu Ruđera Boškovića završio je 1988. Već u tom razdoblju pokazivao je velik interes za video igre i računarsku tehnologiju. Nakon maturiranja počeo se kao mali poduzetnik-početnik baviti programiranjem vlastitih igara, a bio je i urednik jednog specijaliziranog časopisa, odnosno voditelj TV emisije posvećene video igrama. Potaknut strašću za video igrama i računalima, kao svojevrsni pionir u industriji samostalno je u vrlo ranoj dobi stekao veliko znanje i iskustvo, što mu je omogućilo da desetak godina kasnije odseli u Kanadu i pronađe solidno zaposlenje kao programer video igara. Ipak, paralelno s time, slijedeći svoju viziju, on kreira vlastite proizvode i 2004. osniva poduzeće Big Blue Bubble, koje već u prvoj godini poslovanja prelazi psihološku granicu od milijun downloada, s tim da su Damirove video igre stekle vidljivost u industriji i prije formalnog osnivanja BBB-a.

Danas je Big Blue Bubble prepoznat međunarodni igrač u industriji video igara, s nekoliko stotina milijuna kupaca diljem svijeta, a dobio je čitav niz priznanja, poput nagrade Gamer's Award Britanske akademije filmskih umjetnosti (BAFTA) za najbolju video igru 2006. godine. BBB je naročito aktivan u području igara za mobilne telefone, a 2004. razvio je prvu multiplayer mobilnu igru u Sjevernoj Americi. U zadnjih nekoliko godina nalazi se visoko na Deloitteovim listama najbrže rastućih kompanija u tehnološkom sektoru u Kanadi, odnosno u Sjevernoj Americi (Kanada i SAD). Osim što razvija vlastite brandove igara, BBB surađuje i s partnerima poput velikih holivudskih studija DreamWorks i Disney, zatim s kompanijama Nintendo, Lego, itd. Više informacija o povijesti poduzeća moguće je pronaći na adresi: http://www.bigbluebubble.com/home/about/history/.

Autor: Danko Ivošević
Popis obavijesti

Forum

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 50)  Ukupno: 50

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke