Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 


Broj posjeta:
2607424
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve aspekte teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprijeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.


Objavljeno: 15. 5. 2016. u 12:20

Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave FER-a i Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

 

"Primjena strojnog učenja u upravljanju rizicima kladionice"

 

koje će održati Mario Gundić i Ivan Vican iz tvrtke Comminus

u utorak 17. svibnja 2016. godine u 19.00 sati, dvorana B1, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

 

Predavanje je organizirano kao dodatna nastava za studente na predmetu "Analiza velikih skupova podataka" koji se ove godine po prvi puta predaje na FER-u, ali je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta.

Više o predavanju i o predavačima pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak predavanja

U predavanju će se predstaviti rezultati i postupak razvoja sustava primjene strojnog učenja u platformi kladionice, odnosno modula za upravljanje rizikom. Opisat će se načini na koje strojno učenje može pridonijeti poslovanju kao podrška odlučivanju u procesu autorizacije listića. U pokaznom primjeru koristit će se Python i scikit learn s fokusom na korištenje Random Forest i sličnih algoritama.

 

Predavači

Mario Gundić, mag. educ. phys. je student je poslijediplomskog studija fizike (biofizika) gdje vrijeme provodi istražujući interakcije proteina. Pasionirani je student on line kolegija na temu strojnog učenja, a Comminus Big Data timu pridružen je početkom godine.

 

Ivan Vican, mag. inf. je voditelj razvoja poslovanja u tvtki Comminus. Uz svakodnevne izazove razvoja poslovanja, bavi se data-driven analizom procesa i operativnog business intelligence-a.

Dejan Škvorc
Popis obavijesti
FORUM

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 50)  Ukupno: 50

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2018.
 

Daniel Hofman
predsjednik odjela
e-mail
 

 
Danko Ivošević
dopredsjednik odjela

e-mail
 
Poziv za predavače:
Sve zainteresirane predavače koji bi željeli održati predavanje iz područja računarstva pozivamo da se jave na e-mail kako bi dobili više informacija.

REPOZITORIJ