Odjel za računalnu inteligenciju

Područje interesa Odjela za računalnu inteligenciju je teorija, oblikovanje, primjena i razvoj biološki i lingvistički motiviranih računalnih paradigmi s naglaskom na neuronske mreže, konekcijske sustave, genetičke algoritme, evolucijsko programiranje, neizrazite sustave i hibridne inteligentne sustave koji su temeljeni na ovim paradigmama.
Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2022.
Domagoj Jakobović
predsjednik
Mario Brčić
dopredsjednik

Odjel za računalnu inteligenciju Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Umjetna inteligencija i budućnost čovječanstva"

koje će održati Jelena Luketina u četvrtak, 21. listopada 2021. godine, u 18.00 sati putem platforme Zoom. Predavanje se održava na hrvatskom jeziku i otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno se pozivaju studenti. Životopis predavača i sažetak predavanja kao i podaci za pristup predavanju nalaze se u nastavku obavijesti. 

Podaci za pristup

Poveznica na Zoom pristup:
https://us02web.zoom.us/j/81666432997

Predavač: Jelena Luketina, doktorandica na Sveučilištu Oxford, zaposlenica Future of Humanity Institute

Sažetak:
Zanima li Vas što razvoj umjetne inteligencije donosi za čovječanstvo?

Pridružite se online predavanju na kojem će Jelena Luketina, doktorandica na Sveučilištu u Oxfordu, s iskustvom na projektima sa znanstvenicima iz Facebooka i Deepminda, podijeliti što se o posljedicama umjetne inteligencije na našu budućnost govori u svjetskim centrima za takva pitanja.

Jelena će ukratko ispričati svoju priču, kako je od studija u Hrvatskoj došla do Oxforda, ali će predavanje biti posvećeno velikoj priči čovječanstva i tome kako se umjetna inteligencija uklapa u nju. Od posebnog fokusa bit će pitanje: prijeti li umjetna inteligencija opstanku čovječanstva, i ako da, što možemo i trebamo poduzeti oko toga? Nakon predavanja imat ćete priliku postaviti pitanja u Q&A dijelu.


Bio-sketch:
Jelena is pursuing a PhD in Computer Science on an Oxford-DeepMind scholarship, with a focus on deep reinforcement learning. Her previous experience in machine learning includes an internship at DeepMind and a research assistantship at Deep Learning and Bayesian Inference group at Aalto University. In her past life, she was a physics and applied mathematics student dabbling in science communication.

Autor: Domagoj Jakobović
Popis obavijesti