Odjel za komunikacije

Odjel za komunikacije obuhvaća znanost, tehnologiju i aplikacije koje podržavaju prijenos i organizaciju informacija različitih vrsta medija i formata kroz komunikacijske mreže i kanale. Navedeno može uključivati:

  • Arhitekturu, kontrolu, upravljanje, učinkovitost i primjene elektroničkih, optičkih i bežičnih komunikacijskih mreža;
  • Tehnologije i servisi za postojeće mreže i mreže u nastajanju te Internet;
  • Teorije i metode modulacije, detekcije, kodiranja i signalizacije kroz kanale, oblikovanje i vođenje mreža s komutacijom paketa i mreža s komutacijom kanala;
  • Sustave za komutiranje i usmjeravanje;
  • Komunikacijske protokole, programsku podršku i programe koji djeluju između aplikacije i mreže;
  • Metode za postizanje kvalitete i pouzdanosti usluge;
  • Komunikacijske sposobnosti terminala, uređaja i informacijskih sustava;
  • Komunikacijske standarde i specifikacije;
  • Utjecaj komunikacijskih tehnologija na društvo i pojedinca.

Web sjedište matičnog društva IEEE Communications Society je www.comsoc.org.

Trenutačno postoji jedan studentski ogranak Odjela za komunikacije, pridružen Studentskom ogranku Sveučilišta u Zagrebu.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2022.
Lea Skorin-Kapov
predsjednica
Petar Šolić
dopredsjednik

 

Vodstvo odjela studentskog ogranka Sveučilišta u Zagrebu
Mandat do 30. 9. 2020.
Hrvoje Vdović
predsjednik
studentskog ogranka odjela
Irena Oršolić
dopredsjednica
studentskog
ogranka odjela

Poziv na predavanje: Goran Krajnović...

Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE vas poziva na predavanje

Inovacije jučer, danas i sutra

Predavanje će održati Goran Krajnović, direktor Odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike u Hrvatskom Telekomu, u četvrtak 24. listopada 2013. godine s početkom u 15:15 u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalazi se u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja:

Goran će govoriti o današnjim izazovima na poslovnom tržištu i u svijetu koji je željan inovacija i kojem su inovacije potrebne. Kroz vremensku dimenziju ocrtat će sliku budućeg razvoja inovatora, te vam dati smjernice kako biti uspješan inovator u današnjem i budućem poslovnom okruženju. Govorit će o vještinama koje mora imati mladi poduzetnik, o pokretanju startupa, upravljanju inovacijama, pristupu razvoju proizvoda i kreativnom razmišljanju, te o stavu kakvog trebate imati i o znanjima koja trebate usavršavati da bi na budućem svjetskom tržištu bili uspješni poduzetnik i inovator.

 

Životopis predavača:

Goran Krajnović diplomirao je računarstvo na FER-u 2000. Od tada radi u Hrvatskom Telekomu, te je u karijeri prošao nekoliko područja rada počevši od tehničkog razvoja ISP platforme i IPTV platforme do Razvoja Proizvoda unutar marketinga. Vodio je ili sudjelovao u implementaciji mnogobrojnih inovativnih proizvoda, uključujući TV usluge, cloud usluge, 3-screen usluge, te radio na uvođenju inovativnih poboljšanja u procesu razvoja proizvoda. Vodio je tim za tehničku strategiju proizvoda i inovacije, a danas obnaša funkciju direktora Odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike u HT-u.

Autor: Ivana Podnar Žarko
Popis obavijesti