Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 


Broj posjeta:
59624
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Zajednički odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove


Društvo za elektroničke elemente  - Polje interesa za EDS su svi aspekti fizike, tehnike, teorije i fenomena elektroničkih i ionskih naprava kao što su elementarne i složene poluvodički naprave, organski i drugi u nastajanju materijalno temeljeni elementi, elementi s kvantnim efektom, optički uređaji, pokazivački i slikovni uređaji, fotonaponski, poluvodički senzori i aktuatori, poluvodički elementi snage, visokofrekvencijski elementi, mikromehanički, te cijevni i drugi vakumski elementi. Društvo se bavi istraživanjem, razvojem, projektiranjem i proizvodnjom vezano na materijale, obradom, tehnologijom i primjenom takvih elemenata, te znanstvenim, tehničkim i drugim aktivnostima koje doprinose razvoju ovog područja.

Društvo za poluvodičke integrirane sklopove - Oblikovanje, implementacija i primjena integriranih sklopova u poluvodičima.

 


Objavljeno: 13. 12. 2014. u 23:08
Uređeno: 15. 12. 2014. u 20:15
Predavanje - "Na tragu umjetne...

Hrvatska sekcija IEEE, Odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove pozivaju vas na predavanje

 

Na tragu umjetne inteligencije: integrirani sklopovi za strojno učenje,

 

koje će održati dr. sc. Vladimir Čeperić

u četvrtak, 18. prosinca 2014. u 16 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u seminaru ZEMRIS-a (3. kat D zgrade). Sadržaj predavanja i životopis predavača pročitajte u nastavku obavijesti.

Životopis:

 

Vladimir Čeperić doktorirao je 2013. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu te KU, Leuven, Belgija u sklopu dvojnog doktorata. Zaposlen je kao viši asistent na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku,  računalne i inteligentne sustave.  Njegov znanstveni rad trenutno je fokusiran na razvoj, primjenu i izvedbu metoda strojnog učenja u elektronici i mikroelektronici. Popis radova predavača se nalazi na http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=293882. Više informacija o predavaču dostupno je na http://hr.linkedin.com/in/vladimirceperic i http://ceperic.info.

 

 

 

Sažetak:

 

U ovom predavanju dan je pregled izvedbi naprednih integriranih sklopova za strojno učenje te metoda strojnog učenja prikladnih za izvedbu na čipu. Također, prikazan je pregled tehnika izvedbe metoda strojnog učenja u optoelektronici. Komentirani su trenutni problemi dosadašnjih izvedbi te prikazane mogućnosti za poboljšanja. 

Predavanje je ujedno i poziv za suradnju na toj temi, upućen studentima i istraživačima.

 

Marko Koričić
Popis obavijesti
REPOZITORIJ
KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31.12.2019.
 
 
 

Mirko Poljak
predsjednik odjela
e-mail
 

Marko Koričić
dopredsjednik odjela
e-mail