Odjel industrijske primjene

Odjel industrijske primjene - Područje djelovnja društva za industrijsku primjenu je unaprijeđenje teorije i primjene inženjerstva u razvoju, oblikovanju, proizvodnji i primjeni električkih sustava, uređaja, aparata i upravljanja procesa i opreme u industriji; promocija sigurnih, pouzdanih i ekonomski isplativih instalacija; nužnost industrije kao predvodnice u pitanjima očuvanja energije i okoliša, zdravlja i sigurnosti; stvaranje inženjerskih standarada i postupaka; profesionalni razvoj članova.

Odjel industrijske primjene osnovan je 30.4.2008. godine.

Mandat do 31. 12. 2019.
Vinko Lešić
predsjednik
Igor Erceg
dopredsjednik

Poziv na predavanje "Iskustva s...

Odjel za industrijske primjene i Odjel za elektroenergetiku Hrvatske IEEE sekcije pozivaju vas na predavanje

 

"Iskustva s terenskog rada u automatizaciji"

 

koje će se održati u utorak 17. prosinca 2013. godine u 17:00 u Sivoj vijećnici. Predavači će vam približiti svoja iskustva stečena u industriji s terenskih radova u Tajvanu, Belgiji, Mauritaniji, Iraku, Alžiru i drugim dalekim zemljama.

Predavači su:

Više o predavanju možete pronaći u nastavku obavijesti.

Područje i poduzeća

Prehrambena industrija, industrija čelika, proizvodnja i distribucija električne energije, zgradarstvo i dr. grane industrije predstavljaju svjetsko tržište s izrazito velikim potencijalom, što je posebno izraženo u tranzicijskim zemljama. Nekoliko hrvatskih poduzeća već je odavno prepoznalo svoju priliku za primjenu visokostručnog inženjerskog znanja te su uhvatila svoj udio u tržištu izvodeći projekte diljem svijeta. Poduzeća redovito imaju visoki postotak inženjerskog kadra, bilježe nagli porast i uspješnost u poslovanju te primaju priznanja za doprinos hrvatskom gospodarstvu.

 

O predavanju

Na predavanje dolazi troje mladih inženjera koji će vam opisati izazove s kojima su se susreli na terenskom radu, prikazati poveznicu između fakultetskog znanja i primjene u konkretnim problemima i terenskim uvjetima, ali i približiti daleke i egzotične zemlje. Područje rada su im projektiranje i puštanje u pogon pojedinih podsustava automatizacije (servera, PLC-ova, elektromotornih pogona, senzora itd.), povezivanje u HMI i SCADA sustav, te konačno prijenos znanja i obuka lokalnih inženjera.

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti