Odjel industrijske primjene

Odjel industrijske primjene - Područje djelovnja društva za industrijsku primjenu je unaprijeđenje teorije i primjene inženjerstva u razvoju, oblikovanju, proizvodnji i primjeni električkih sustava, uređaja, aparata i upravljanja procesa i opreme u industriji; promocija sigurnih, pouzdanih i ekonomski isplativih instalacija; nužnost industrije kao predvodnice u pitanjima očuvanja energije i okoliša, zdravlja i sigurnosti; stvaranje inženjerskih standarada i postupaka; profesionalni razvoj članova.

Odjel industrijske primjene osnovan je 30.4.2008. godine.

Mandat do 31. 12. 2019.
Vinko Lešić
predsjednik
Igor Erceg
dopredsjednik

Poziv na predavanje

Hrvatska Sekcija IEEE i IEEE Odjel za industrijske primjene pozivaju Vas na predavanje

 

Hrvatska i svijet: bolja civilizacija, mreža znalaca i FER

 

koje će održati prof. dr. sc. Davor Pavuna, renomirani znanstvenik, profesor fizike, voditelj grupe za makroskopske kvantne pojavnosti na švicarskom Politehnikumu EPF u Lousanni i ravnatelj Centra za nove elektronske materijale.

Predavanje će se održati u četvrtak, 19.11.2009. u 12:00 u Sivoj vijećnici.

 

Predavanje će se baviti temama razvoja hrvatskog društva i umrežavanja vrhunskih znanstvenika s ciljem razvoja ekonomije znanja.

 

Više o predavaču i predavanju možete pročitati u nastavku obavijesti.

 

 

Ova sadašnja 'civilizacija' razvila se u krivom smjeru zagađenja okoliša (nafta i sive tehnologije), globalističke eksploatacije (npr. imperijalizam financijskih velelopova), manipuliranje ljudima iz centara moći, konzumerizam, nametnute ideje tzv. redukcionističkog materijalizma i sl.  Ovako dalje ne možemo nastaviti živjeti, ni lokalno ni planetarno jer ćemo inače uskoro odumrijeti. No, bolja vizija  i plemenite inicijative postoje i ukratko ću ih prikazati.
 
U domovini pak imamo 1,3 milijuna tobože zaposlenih u umirućem  sustavu u kojem glavnu riječ vode nafta, polu prerađivački mentalitet i kvazi-turizam. U doba kada  dva dečka pokreću Google, kompaniju mlađu  nego Hrvatska,  koja s 20'000 zaposlenih okreće pet puta vise prometa nego svi Hrvati, uz profit od $1miljun po zaposlenom! A ''Google-znanja'' i ekvivalentna stručnost u zelenoj, post-naftnoj energetici (i drugim područjima) postoje  među našim INZENJERIMA ! Dovoljno je  samo oko 3% umreženih znalaca za 'eksponencijalnu' supra-ekonomiju znanja. Svjetski dokazani znalci s FER-a, umreženi u temama poput software-a i artizanalnih tehnologija, mogu pokrenuti i ostvarit  bolju civilizaciju u čistoj Hrvatskoj radosnih, strasnih kreatora.
 
 
 
Bilješka o predavaču:
 
Davor Pavuna je diplomirao eksperimentalnu fiziku na PMF-u u Zagrebu (1977) , te nakon doktorata u Engleskoj (1982) i usavršavanja u Australiji, Indiji, Francuskoj (1983-86) i USA, od 1986. vodi grupu za makroskopske kvantne pojavnosti na švicarskom Politehnikumu u Lausanne-i. Ravnatelj je Centra za nove elektronske materijale, profesor fizike, renomirani znanstvenik, s preko 150 objavljenih radova, udžbenikom iz supravodljivosti, dvadesetak uređenih knjiga, te brojnim pozvanim predavanjima i priznanjima po svijetu, 'pionir zelene energetike' i očuvanja eko-sfere Zemlje, dr. Pavuna objašnjava plemenitu viziju univerzalnog znanja, zajedništva i bolje civilizacije u Trećem Mileniju kako planetarno tako i u Hrvatskoj. U svojim aktivnostima djeluje i kao recenzent i savjetnik Ministarstva energetike Amerike, te na ekvivalentnim programima u Kini i po EU.
Autor: Darjan Bošnjak
Popis obavijesti