Odjel industrijske primjene

Područje djelovnja Odjela industrijske primjene je unaprijeđenje teorije i primjene inženjerstva u razvoju, oblikovanju, proizvodnji i primjeni električkih sustava, uređaja, aparata i upravljanja procesa i opreme u industriji; promocija sigurnih, pouzdanih i ekonomski isplativih instalacija; nužnost industrije kao predvodnice u pitanjima očuvanja energije i okoliša, zdravlja i sigurnosti; stvaranje inženjerskih standarada i postupaka; profesionalni razvoj članova.

Odjel industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE osnovan je 30. travnja 2008. godine.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Stjepan Stipetić
predsjednik
Martina Kutija
dopredsjednica

Poziv na predavanje

Hrvatska Sekcija IEEE i IEEE Odjel za industrijske primjene pozivaju Vas na predavanje

 

Hrvatska i svijet: bolja civilizacija, mreža znalaca i FER

 

koje će održati prof. dr. sc. Davor Pavuna, renomirani znanstvenik, profesor fizike, voditelj grupe za makroskopske kvantne pojavnosti na švicarskom Politehnikumu EPF u Lousanni i ravnatelj Centra za nove elektronske materijale.

Predavanje će se održati u četvrtak, 19.11.2009. u 12:00 u Sivoj vijećnici.

 

Predavanje će se baviti temama razvoja hrvatskog društva i umrežavanja vrhunskih znanstvenika s ciljem razvoja ekonomije znanja.

 

Više o predavaču i predavanju možete pročitati u nastavku obavijesti.

 

 

Ova sadašnja 'civilizacija' razvila se u krivom smjeru zagađenja okoliša (nafta i sive tehnologije), globalističke eksploatacije (npr. imperijalizam financijskih velelopova), manipuliranje ljudima iz centara moći, konzumerizam, nametnute ideje tzv. redukcionističkog materijalizma i sl.  Ovako dalje ne možemo nastaviti živjeti, ni lokalno ni planetarno jer ćemo inače uskoro odumrijeti. No, bolja vizija  i plemenite inicijative postoje i ukratko ću ih prikazati.
 
U domovini pak imamo 1,3 milijuna tobože zaposlenih u umirućem  sustavu u kojem glavnu riječ vode nafta, polu prerađivački mentalitet i kvazi-turizam. U doba kada  dva dečka pokreću Google, kompaniju mlađu  nego Hrvatska,  koja s 20'000 zaposlenih okreće pet puta vise prometa nego svi Hrvati, uz profit od $1miljun po zaposlenom! A ''Google-znanja'' i ekvivalentna stručnost u zelenoj, post-naftnoj energetici (i drugim područjima) postoje  među našim INZENJERIMA ! Dovoljno je  samo oko 3% umreženih znalaca za 'eksponencijalnu' supra-ekonomiju znanja. Svjetski dokazani znalci s FER-a, umreženi u temama poput software-a i artizanalnih tehnologija, mogu pokrenuti i ostvarit  bolju civilizaciju u čistoj Hrvatskoj radosnih, strasnih kreatora.
 
 
 
Bilješka o predavaču:
 
Davor Pavuna je diplomirao eksperimentalnu fiziku na PMF-u u Zagrebu (1977) , te nakon doktorata u Engleskoj (1982) i usavršavanja u Australiji, Indiji, Francuskoj (1983-86) i USA, od 1986. vodi grupu za makroskopske kvantne pojavnosti na švicarskom Politehnikumu u Lausanne-i. Ravnatelj je Centra za nove elektronske materijale, profesor fizike, renomirani znanstvenik, s preko 150 objavljenih radova, udžbenikom iz supravodljivosti, dvadesetak uređenih knjiga, te brojnim pozvanim predavanjima i priznanjima po svijetu, 'pionir zelene energetike' i očuvanja eko-sfere Zemlje, dr. Pavuna objašnjava plemenitu viziju univerzalnog znanja, zajedništva i bolje civilizacije u Trećem Mileniju kako planetarno tako i u Hrvatskoj. U svojim aktivnostima djeluje i kao recenzent i savjetnik Ministarstva energetike Amerike, te na ekvivalentnim programima u Kini i po EU.
Autor: Darjan Bošnjak
Popis obavijesti