Odjel industrijske primjene

Područje djelovnja Odjela industrijske primjene je unaprijeđenje teorije i primjene inženjerstva u razvoju, oblikovanju, proizvodnji i primjeni električkih sustava, uređaja, aparata i upravljanja procesa i opreme u industriji; promocija sigurnih, pouzdanih i ekonomski isplativih instalacija; nužnost industrije kao predvodnice u pitanjima očuvanja energije i okoliša, zdravlja i sigurnosti; stvaranje inženjerskih standarada i postupaka; profesionalni razvoj članova.

Odjel industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE osnovan je 30. travnja 2008. godine.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Stjepan Stipetić
predsjednik
Martina Kutija
dopredsjednica

Poziv na predavanje "Iskustva s...

Odjel za industrijske primjene i Odjel za elektroenergetiku Hrvatske IEEE sekcije pozivaju vas na predavanje

 

"Iskustva s terenskog rada u automatizaciji"

 

koje će se održati u utorak 17. prosinca 2013. godine u 17:00 u Sivoj vijećnici. Predavači će vam približiti svoja iskustva stečena u industriji s terenskih radova u Tajvanu, Belgiji, Mauritaniji, Iraku, Alžiru i drugim dalekim zemljama.

Predavači su:

Više o predavanju možete pronaći u nastavku obavijesti.

Područje i poduzeća

Prehrambena industrija, industrija čelika, proizvodnja i distribucija električne energije, zgradarstvo i dr. grane industrije predstavljaju svjetsko tržište s izrazito velikim potencijalom, što je posebno izraženo u tranzicijskim zemljama. Nekoliko hrvatskih poduzeća već je odavno prepoznalo svoju priliku za primjenu visokostručnog inženjerskog znanja te su uhvatila svoj udio u tržištu izvodeći projekte diljem svijeta. Poduzeća redovito imaju visoki postotak inženjerskog kadra, bilježe nagli porast i uspješnost u poslovanju te primaju priznanja za doprinos hrvatskom gospodarstvu.

 

O predavanju

Na predavanje dolazi troje mladih inženjera koji će vam opisati izazove s kojima su se susreli na terenskom radu, prikazati poveznicu između fakultetskog znanja i primjene u konkretnim problemima i terenskim uvjetima, ali i približiti daleke i egzotične zemlje. Područje rada su im projektiranje i puštanje u pogon pojedinih podsustava automatizacije (servera, PLC-ova, elektromotornih pogona, senzora itd.), povezivanje u HMI i SCADA sustav, te konačno prijenos znanja i obuka lokalnih inženjera.

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti