Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 

 

Broj posjeta:
33374
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za energetsku elektroniku

Razvoj energetske elektronike. Ta tehnologija obuhvaća efektivno korištenje elektroničkih komponenti, primjenu teorije krugova i tehnike osmišljavanja kao i razvoj analitičkih alata za elektroničku pretvorbu, upravljanje i održavanje električne energije.


Objavljeno: 15. 12. 2016. u 11:42
Uređeno: 16. 4. 2018. u 15:59

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35) i Odjel za industrijsku elektroniku (IE13)

Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

 

 „Dijagnostika u elektromotornim pogonima – iskustva LRTME Elektrotehničkog fakulteta u Ljubljani“

 

koje će održati prof. dr. sc. Vanja Ambrožič s Fakulteta elektrotehnike Sveučilišta u Ljubljani. Predavanje će se održati u utorak, 20. prosinca 2016. godine u 11:15 h u dvorani A002 (aula desno) FER-a. Predvidivo trajanje predavanja je 45 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija.

 

 

Vanja Ambrožič (Rijeka, 1962) diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Fakultetu elektrotehnike Sveučilišta u Ljubljani, gdje je i započeo karijeru kao znanstveni novak. Po povratku s 15-mjesečnog gostovanja na Institut fuer Regelungstechnik u Braunschweigu, Njemačka, nastavlja s radom na Fakultetu elektrotehnike u Ljubljani, gdje je i danas zaposlen kao redoviti profesor. Trenutno je predstojnik Katedre za mehatroniku. Predaje predmeta iz područja servo pogona, mikroprocesorske tehnike i mehatronike.

Područja njegovog znanstvenog rada su regulirani elektromotorni pogoni, metode upravljanja učinskim pretvaračima te dijagnostički sustavi u elektromotornim pogonima. Autor je četiriju knjiga s područja električnih pogona, programibilnih automata i mikroprocesorskih sustava u učinskoj elektronici.

Rezultate svojeg znanstvenoistraživačkog rada je objavio u preko sto članaka na međunarodnim konferencijama, te u tridesetak članaka u časopisima, od kojih su neki objavljeni u najviše rangiranim revijama s područja elektrotehnike. Ujedno je vodio više industrijskih projekata iz područja reguliranih pogona. Član je četiriju uredničkih odbora časopisa, među kojima je pridruženi urednik IEEE Transactions on Industrial Electronics i IET Electric Power Applications.  Održao je deset pozvanih predavanja na stranim sveučilištima.

Profesor Ambrožič je Senior Member IEEE i član sekcija Industrial Electronics, Power Electronics i Industry Applications.

Željko Jakopović
Popis obavijesti
REPOZITORIJ
KONTAKTI
 
 
Mandatno razdoblje
 do 31. 12. 2019.
 
 
 
 
Denis Pelin
predsjednik odjela
e-mail 
 
 
Viktor Šunde
dopredsjednik odjela
e-mail