Odjel za energetsku elektroniku

Razvoj i primjena elektroničkih energetskih pretvarača. Pri čemu se podrazumijeva da razvoj obuhvaća efektivno korištenje elektroničkih komponenti, primjenu teorije mreža i upravljanja, kao i primjenu analitičkih metoda i simulacijskih alata kako bi se objasnila/identificirala pretvorba snage na frekvenciji.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Denis Pelin
predsjednik
Viktor Šunde
dopredsjednik

Predavanje : „Razvoj Greyp G6“

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35), Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) i te IEEE PES Student Branch Chaptera Osijek, Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje: 

 „Razvoj Greyp G6  “

„Greyp G6 Development“

 koje će održati članovi tima za razvoj G6 bicikla iz Greyp-a, Zagreb   Goran Obarčanin i Marko Košak .  Predavanje će se održati u ponedjeljak, 20. svibnja 2019. godine u 13:15 h u predavaonici 0-20  FERIT-a u Osijeku. Predvidivo trajanje predavanja je 60-ak minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija. U nastavku slijedi kratak životopis predavača i sažetak predavanja.

Sažetak: 

Greyp je sestrinska tvrtka Rimac Automobila koja se bavi razvojem elektronike i software-a za električne bicikle. Greyp je nedavno predstavio novi model bicikla G6 s jedinstvenim spojem povezanosti, umjetne inteligencije, prikupljanja podataka i proširene stvarnosti. Greyp proizvodi vlastite bicikle ali glavnina naših kompetencija je u elektronici i razvoju software-a. Ovim predavanjem želimo predstaviti povijest Greypa, ispričati kako je nastao G6 bicikl, opisati kako je tekao proces od ideje, razvoja do predstavljanja, te pregled embedded komponenti i arhitekture software-a.

Životopisi:

Goran Obarčanin

Goran Obarčanin završio je srednju geodetsku školu I započeo je svoju karijeru kao geodetski tehničar. S obzirom da je većinu svoga vremena proveo na terenu i bio upoznat s načinom prikupljanja podataka, krenuo se je baviti prostornim bazama podataka. Goran je 2009. godine upisao poslovno veleučilište VERN na kojemu je naučio više o programiranju. Paralelno sa fakultetom radio je u tvrtki GEOFOTO kao programer na aplikacijama za upravljanje prostornim podacima. Po završetku studija počinje proučavati mobilne aplikacije i radi na platformama za iOS i Android , nakon čega se zapošljava u Greypu gdje vodi software development tim koji se sastoji od backend, frontend i mobile app  (iOS i Android) timova koji zajedno rade na BT, USB i M2M tehnologijama.

Marko Košak

Studirao u Rijeci na Tehničkom fakultetu preddiplomski studij smjer Elektrotehnika. Tijekom studija započinje sa radom i upoznavanjem mikrokontrolera te njihovom primjenom u praksi. Iz tog razloga svoje daljnje školovanje odlučuje nastaviti u Zagrebu. Nakon završene 3 godine studija i stjecanja titule bakalara nastavlja školovanje na diplomskom studiju u Zagrebu na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva, smjer Elektroničko i računalno inženjerstvo. Za svoj diplomski rad “Mjerni čvor meteorološke stanice” i prototipni uređaj osvaja prvu nagradu na DIRA-i (Diplomska radionica FER-ovog zavoda) gdje gospodarstvenici, direktori, članovi uprava, voditelji razvoja i inženjeri iz istaknutih poduzeća odabiru najbolji rad.

Nakon završetka fakulteta radi na razvoju M2M uređaja koji se ugrađuju u automate za prodaju kave i hrane. Ubrzo se pridružuje Rimac Automobilima gdje radi na razvoju Greyp modela bicikla G12S i G12H. U sklopu toga radi na razvoju i dizajnu elektronike i PCB-a te naknadno i na razvoju firmware‑a za mikrokontroler koji upravlja svim procesima Greyp-a G12S. U narednom razdoblju se opredjeljuje više prema razvoju software-a i embedded Linux-u te kao dio tima radi na razvoju CIM-a na G6 biciklu.

Autor: Denis Pelin
Popis obavijesti

Repozitorij