Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 

 

Broj posjeta:
86478
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

 

Odjel za menadžment u inženjerstvu

Cilj rada odjela za menadžment u inženjerstvu je promicanje prakse menadžmenta u inženjerskoj struci i u svijetu tehnologije. Odjel ohrabruje teorijski i konceptualni razvoj menadžmenta u organizacijama sa znatnim udjelom tehničke i inženjerske struke, te promiče visoke profesionalne norme među svojim članovima.


Objavljeno: 24. 3. 2015. u 08:52
Poziv na predavanje: Ivica Ćubić,...

Hrvatska sekcija IEEE Vas u petak, 27. ožujka 2015. godine, s početkom u 11:00 sati (Siva vijećnica Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu) poziva na predavanje:

EU program financiranja znanstveno-tehnoloških projekata: buduće i nadolazeće tehnologije (FET)

Događaj je organiziran u sklopu "Profesionalnih aktivnosti" hrvatske sekcije IEEE, uz pokroviteljstvo odjela za „Menadžment u inženjerstvu“.

Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje izlaganja 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Predavanje će održati Ivica Ćubić, Europska komisija.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

Predavanje će predstaviti EU program financiranja znanstveno-tehnoloških projekata "Buduće i nadolazeće tehnologije" (Future and Emerging Technologies - FET) u okvirnim programima FP7 i Horizon 2020. Program podupire kolaborativna, transdisciplinarna istraživanja koja teže nastanku radikalnih inovacija i podržavaju alternativne ciljeve i koncepte naslonjene na ICT. Osnovne sastavnice programa su FET Open, FET Proactive i FET Flagships sheme financiranja. Od Horizona 2020 FET Open shema je otvorena i za ostale tehnologije pored ICT-a. Biti će predstavljen i aktualni FET radni program 2014-2015 te pripadajući natječaji uz kratki pregled same procedure prijavljivanja i izbora projekata. Na kraju će biti predstavljen statistički pregled sudjelovanja hrvatskih subjekata u okvirnim programima FP7 i Horizon 2020.

 

Životopis

Ivica Ćubić je project officer u odjelu Budućih i nadolazećih tehnologija (FET) Europske komisije. Posao project officera uključuje raspisivanja EU natječaja i izbor projekata te praćenje tako financiranih projekata. U okviru posla u Europskoj komisiji prati područja kompleksnih sustava i njihovu primjenu u kreiranja politika te High Performance Computing (HPC). Od 1995. do 2000. bio je zaposlen u kompaniji Ericsson Nikola Tesla d.d. na poslovima sistem administracije i razvoja softvera. Od 2000. pa do prelaska u Europsku komisiju je radio u istraživačkom odjelu Ericsson Nikole Tesle na istraživanjima vezana uz nove tehnologije i usluge u telekomunikacijama. Paralelno uz rad u istraživačkom odjelu vodi program suradnje Ericsson Nikole Tesle s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu na istraživanjima u telekomunikacijama te objavljuje tehničke i znanstvene radove. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Splitu, a trenutno priprema doktorsku disertaciju iz područja kvalitete softvera.

Željka Car
Popis obavijesti
REPOZITORIJ
KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2019.
 
 

 Marko Horvat

Predsjednik odjela
e-mail

 

 Dubravko Sabolić

Dopredsjednik odjela
e-mail

 

 Ivana Rašan

Tajnica odjela
e-mail

 

 


ANKETA
 
U koje biste vrijeme željeli da se odvijaju predavanja/događanja unutar Odjela*

 Tortni     Stupčasti     Složeni    Linije   |  Legenda ∇  
  • 4 [19.0%] - Prije 12 h
  • 3 [14.3%] - 12-15 h
  • 6 [28.6%] - 15-17 h
  • 8 [38.1%] - Poslije 17 h

Broj glasova: 21