Profesionalne aktivnosti

Profesionalne aktivnosti skup su komplementarnih znanja i vještina potrebnih svakom inženjeru tijekom karijere. Naglasak je na cjeloživotnom učenju, od završenog studija do mirovine. Hrvatska sekcija IEEE odlučila je staviti poseban naglasak na ovu vrstu aktivnosti u sklopu kojih će organizirati razne prezentacije i radionice na temu upravljanja karijerom, vođenja projekata, managementa, temeljnih ekonomskih znanja, prezentacijskih i komunikacijskih vještina, emocionalne inteligencije i sl. U sve aktivnosti bit će uključeni i studentski ogranci i GOLD. Upravo u tu svrhu osnovan je i GOLD/PA tim volontera.
 
Ukoliko se želite aktivno uključiti u osmišljavanje i realizaciju profesionalnih aktivnosti u Hrvatskoj, molim vas javite se Vedranu Podobniku vedran.podobnik@fer.hr
Kontakt
Vedran Podobnik
Koordinator

Cjelodnevna radionica: Project...

Hrvatska sekcija IEEE vas poziva na cjelodnevnu radionicu:

 

Project management for non-project managers


Radionica je organizirana u sklopu projekata "Profesionalne aktivnosti" i "Odnosi s gospodarstvom" uz pomoć GOLD skupine Hrvatske sekcije IEEE. Radionica je besplatna i namijenjena isključivo punopravnim članovima IEEE i studentskim članovima.

Broj polaznika ograničen je na 15. Prijave molimo slati na akatalinic@gmail.com. Prvih 15 prijavljenih koji su članovi IEEE bit će odabrani za sudjelovanje i o tome će biti obaviješteni putem emaila.

 

Radionica će se održati u subotu, 26. veljače 2011. u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Unska 3, Zagreb, s početkom u 9:00h. Predvidivo trajanje radionice je do 17:30h. Molimo polaznike da dođu 15 min ranije zbog podjele u timove.

Radionicu će održati gđa. Elizabeta Sarjanović. Polaznici će na radionici biti podijeljeni u timove u kojima će kroz stvarnoživotne primjere usvajati temeljna znanja o upravljanju projektima. Radionica je posebno privlačna mlađim inženjerima (ili onima koji će to uskoro postati) kao uvod u ono što ih čeka u stvarnom poslovnom okruženju.

 

Više detalja pročitajte u nastavku ove obavijesti.

SAŽETAK: PM radionica namijenjena je svima koji su novi u projektima i projektnom menadžmentu, ali i polaznicima koji žele osvježiti osnovna znanja o upravljanju projektima. Očekuje se da će polaznici nakon ove PM radionice:

  • steći osnovno znanje o upravljanju projektima i razumijevanje PM terminologije
  • naučiti osnovne karakteristike projekata
  • naučiti kako definirati, te kako napraviti WBS (work breakdown structure) i plan projekta
  • saznati zašto su svi projekti rizični i podložni promjenama, te kako upravljati rizicima i promjenama
  • saznati koje su najčešće zamke u upravljanju projektima i kako ih izbjeći
  • saznati o načinima izgradnje projektnih timova i učinkovite projektno orijentirane okoline
  • naučiti kakav treba biti voditelj projekta i koje su dobre metode za učinkovito vodstvo.

 

ŽIVOTOPIS: Elizabeta Sarjanović diplomirala ja na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Od 1995. radi u Ericssonu Nikola Tesla na raznim pozicijama u R&D centru. 1997. postaje Team Leader, a 2000. Project Manager i u naredne tri godine vodi više međunarodnih projekata s timovima u Hrvatskoj, SAD-u, Grčkoj i Meksiku. 2003. prelazi u Vipnet na poziciju Senior Project Manager nakon čega 2006. postaje Principal Project Manager. Trenutno je na poziciji General Manager tvrtke Uniqa Software Service. Osim brojnih stručnih usavršavanja tijekom godina, 2010. g. završava Executive MBA program na Cotrugli Business School te stječe titulu MBA.

Autor: kdelac
Popis obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan