Odjel za pouzdanost

 

Odjel za pouzdanost okuplja stručnjake iz raznih disciplina, kojima je zajedničko nastojanje da učine "stvari" pouzdanima. Aktivnosti odjela u raznim poljima tehnologije povezana su s pojmovima pouzdanosti, raspoloživosti, sigurnosti i povjerenja.

Web sjedište matičnog društva IEEE Reliability Society je https://rs.ieee.org/.

 

 

 

 
Vodstvo odjela
Mandat do 31.12.2023.
 
 
Istraživački seminar iz računarske znanosti 1
Vlado Sruk 
predsjednik
 
 
Željko Hocenski
dopredsjednik

INTEGRACIJA RJEŠENJA ZA TELEKOM...

Odjel za pouzdanost  i Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

koje će održati

mr. sc. Stanislav Strešnjak,

u srijedu 28. studenoga 2018. u 13:45 sati

u dvorani K2-12 (Kampus), Cara Hadrijana 10b

Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta, otvoreno je za sve zainteresirane te se posebno pozivaju studenti.

Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak

Odjel Atos BDS MCS TS (Big Data Systems - Mission Critical Systems - Telco Solutions)  se bavi razvojem produkata za telekom operatere i izradom novih rješenja kroz prilagodbu postojećih produkata (ukoliko produkti koje razvija R&D odjel ne udovoljavaju u potpunosti zahtjevima kupca) i integracijom produkata i rješenje za telekom operatore. Najpoznatiji produkti odjela su Session Manager - rješenje za provjeru autentičnosti, autorizacije i accountinga (AAA) za kontrolu pristupa mreži u skladu s relevantnim standardima IETF, 3GPP i 3GPP2. To omogućuje pretplatnicima pristup mreži putem bilo koje tehnologije mrežnog pristupa, bez obzira je li mobilni, bežični, fiksni ili kabelski, a osigurava transparentno iskustvo pristupa i za one koji se kreću između različitih vrsta mreža. Policy Manager upravlja mrežom i pretplatničkim profilima i paketima u realnom vremenu, te omogućuje QoS koji je pretplatnik ugovorio. I ENUM (Electronic Number Mapping) koji služi za mapiranje javnih telefonskih brojeva u DNS sustav.

Servisni tim  bavi se integracijom  rješenja kod kupca što podrazumijeva instalaciju (složena telekom rješenja obično ne mogu se instalirati sa Next – Next – Continue – Done, nego je potrebna prilagodna kupčevoj infrastrukturi) i samu integraciju sa postojećim mrežnim elementima (kao što su HSS, PGW, ePDG, IMS, …) kod kupca. Nakon integracije radi se kao podrška pri prihvatnom testiranju i prilikom go-live, te nadzire sustav.

Životopis

Mr.sc. Stanislav Strešnjak, PMP, PSM je voditelj projekata sa snažnom ICT pozadinom. Ima 20+ godina iskustva u IT-u, posljednjih 5+ godina uglavnom upravlja međunarodnim servisnim i integracijskim projektima. Od 2000. godine radi u Siemensu. Tijekom 2018. Odjel  je preuzela tvrtka Atos. Trenutno radi u Atos Convergence Creators, Big Data & Security odjelu kao voditelj međunarodnih projekata.

Više od 10 godina bio je vanjski suradnik na FERIT-u iz predmeta "Objektno Orijentirano Programiranje", predavajući i držeći vježbe iz programskom jezika Java i C + +.

Od travnja 2018. godine predsjednik je izvršnog odbora PMI Hrvatska (Project Management Institute). Bio je jedan od osnivača PMIDayz konferencije, a također sudjeluje u organizaciji project management treka na KulenDayz konferenciji. Zadnjih nekoliko je godina sudjeluje i u organizaciji PMI Foruma kao zamjenik direktora konferencije.

Autor: zhocenski
Popis obavijesti

Forum

>> / Sve diskusijske grupe / Odjel za pouzdanost

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 25)  Ukupno: 25

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

Predavanja