Young Professionals Affinity group

    


IEEE Elevate :: Učenje stvaranjem

Pozivamo vas na deveti IEEE Elevate na kojem ćemo se družiti uz uzbudljivu priču o studentskom crowdfunding pothvatu koji je prerastao u uspješni proizvod i viziju cjelokupnog edukacijskog sustava sljedeće generacije. Predavanje:

"Učenje stvaranjem"

održat će se u ponedjeljak 17.10. od 17-19h na FER-u, u prostoru

Kluba Studenata Elektrotehnike (KSET)

gdje će predavač Luka Fućek u ime STEMI tima predstaviti ovu viziju inovativnih pristupa u učenju, ali i svoj put do uspješnog komercijalnog proizvoda. Više informacija o predavanju i predavaču te nekoliko fotografija možete pronaći u nastavku obavijesti.

STEMI Education

U Hrvatskoj, pa i u svijetu trenutno svjedočimo deficitarnosti obrazovanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). Projekt STEMI osmišljen je s ciljem da doprinese rješavanju ovog problema. S vizijom svijeta u kojem se znanje otvoreno dijeli, stvorena je online platforma za projektno učenje: "STEMI - Learning by Creating". Cilj je omogućiti učenje o znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici kroz liniju složenih i atraktivnih proizvoda popraćenim uputama za inovativni pristup učenju - stvaranjem. Projekt će pružati mogućnost učenja STEM područja kroz projekte koji će se sastojati od paketa fizičkih komponenti koje će pojedinci i grupe sastavljati kroz praćenje digitalnih multimedijskih sadržaja.

Prvi pilot projekt koji je STEMI lansirao izrada je šesteronožnog robota hodača (engl. Hexapod Robot) kojim se upravlja pomoću pametnog telefona. Najvažnija njegova primjena u projektu STEMI promoviranje je i buđenje interesa za robotikom, ali i STEM područjima općenito: među studentima, srednjoškolcima, pa čak i osnovnoškolcima. STEMI je utemeljen na ideji mladog tima pokretača: "Ako mladima pružimo priliku za eksperimentiranje i učenje kroz doživljaj sastavljanja i izrade ovakvog robota, vjerujemo da na taj način možemo povećati interes za usvajanje novih znanja." Predavanje će vam približiti koncept ovog inovativnog pristupa učenju, ali i uspješnu priču STEMI tima koji je od studentskog projekta u kratko vrijeme došao do uspješnog komercijalnog proizvoda i osnovanog start-upa.  

 

O predavaču

Luka Fućek diplomirao je u srpnju 2015. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te je od tada ostao raditi na Fakultetu kao asistent i istraživač iz područja mobilne robotike i računalne vizije. U siječnju 2015. godine, zajedno sa svojim timom, pokreće projekt "STEMI – development of educational platform and robotic kit" (STEMI Education) koji je uvelike nadmašio zacrtani cilj na crowdfunding portalu Indiegogo (STEMIgogo) prikupivši 36.816 $. Kao CTO ovog start-upa, čiji je uspjeh nadahnuo i pokretanje studentskog inkubatora SPOCK (Studentsko poduzetništvo u Centru karijera FER-a), Luka nastavlja svoj rad i poslovni razvoj u smjeru otvorene inovativne edukacije uz konačni cilj ustanovljene platforme za stvaranje predavanja i provođenje vježbi uz kreativne i zanimljive proizvode za sve generacije.

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti