Young Professionals Affinity group

    


Radionica STEP two

GOLD skupina Hrvatske sekcije IEEE i IEEE Studentski ogranak Zagreb u suradnji s IEEE projektima "Odnosi s gospodarstvom" i "Profesionalne aktivnosti" u sklopu programa STEP (Student Transition and Elevation Partnership) pozivaju Vas na radionicu


STEP two


koja će se održati u utorak, 15. lipnja 2010. godine u 17 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Unska 3, Zagreb.


Tema radionice je osobni razvoj i osobna konkurentnost: na što obratiti pažnju prilikom zapošljavanja, kako raditi na osobnom razvoju te kako ostati konkurentan na tržištu rada, osobito u IT industriji? Svoja osobna iskustva kroz predavanja i razgovor prenijet će nam g. Marko Sladoljev (Oracle Hrvatska d.o.o.), gđa. Martina Bajs (VIPnet d.o.o.) i g. Ninoslav Čerkez (IN2 d.o.o.).


Više o programu radionice pročitajte u nastavku obavijesti.

 

 7 godina poslije

Predavanje g. Marka Sladoljeva studentima će nakratko omogućiti skok u blisku poslovnu budućnost - u konkrentna radna mjesta, firme, situacije, okolnosti, događaje, profesionalna područja, motive i izazove s kojima se jedan inženjer računarstva može susresti u svom poslovnom razvoju, a sve kroz crtice iz 7 godina stvarnog poslovnog života jednog FER-ovca. 


Osobna konkurentnost na Vipnetov način – na što obratiti pažnju kod zapošljavanja?

Za sve mlade profesionalce, pa tako i inženjere FER-a, prilikom ulaska na tržište rada vrlo je bitno znati kako se najbolje pozicionirati u kontaktu sa željenim poslodavcem. Kvalitetno artikuliranje ciljeva u karijeri, osobnih prednosti i prostora za razvoj, motivacija za zapošljavanjem u specifičnoj kompaniji te jasna ali i realna očekivanja preduvjet su za kvalitetnu prezentaciju poslodavcu. Motivacija za postignućem, sklonost kontinuiranom radu na sebi i učenju, fleksibilnost i orijentacija rješenjima, te spremnost za rad u timu elementi su koji će najčešće diferencirati najbolje kandidate i presuditi u odabiru.


Osobni razvoj – kako ostati konkurentan u IT industriji

Nije jednostavno biti i ostati konkurentan u IT industriji. Kriva procjena, krivi odabir cilja, kriva firma i poprilično je jednostavno skrenuti s uzlazne putanje karijere. Osobito je to jednostavno u okruženju brzih tehnoloških promjena u IT industriji te šireg ekonomskog okruženja koje je zahvaćeno recesijom. I jedno i drugo zahtijevaju od svakog studenta da se brine o tome da bude i ostane konkurentan. Vremena zapošljavanja za ‚tri dana‘ su daleko iz nas. Cilj ovog predavanja je studentima sažeti pregled najvažnijih principa koji osiguravaju da će svatko od njih postati i ostati konkurentan u IT industriji. Principi nisu pokupljeni iz knjiga nego iz osobnog iskustva.

 

Kroz druženje između predavanja u opuštenoj atmosferi iskoristite priliku i upoznajte ostale članove IEEE GOLD-a te saznajte sve što vas zanima o njihovim iskustvima u poslovnom svijetu.

 

Autor: Jelena Božek
Popis obavijesti