Young Professionals Affinity group

    


Predavanje - "Kako povezati...

IEEE projekt Hrvatske sekcije IEEE "Odnosi s gospodarstvom" u suradnji s GOLD skupinom i IEEE projektom "Profesionalne aktivnosti"  pozivaju Vas na predavanje "Kako povezati akademsku zajednicu, korporaciju i poduzetništvo: primjer iz Hrvatske", koje će održati Ratko Mutavdžić, tehnološki glasnogovornik te voditelj grupe za rad s javnim sektorom u Microsoftu Hrvatska.

Predavanje će se održati u srijedu, 25. studenoga 2009. godine u 17.30 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Unska 3, Zagreb.

Više o temi predavanja i predavaču možete pročitati u nastavku obavijesti.

O temi predavanja:

Tema predavanje je povezivanje akademske zajednice, korporacije i poduzetništva. Radi se o zadatku koji na početku ima potporu i razumijevanje svih uključenih i od kojeg se na kraju odustaje jer je presložen i zahtjeva značajni angažman svih zainteresiranih strana. Može li se kreirati inicijativa koja ima šansu za uspjeh? Kako uopće treba izgledati inicijativa koja će omogućiti stvaranje ili kadrova koji su spremni za rad u korporaciji ili osoba koje su spreme upustiti se u vode samostalnog poduzetništva? Na koji način korporacija ali i država mora stimulirati nastajanje takvih kadrova kroz programatski pristup – ali i investirati u obrazovanje kako bi kadrovi bili što spremniji funkcionirati u novim okruženjima. Predavanje će prikazati model kojeg koristi velika korporacija i kojeg pokušava implementirati u Hrvatskoj, uz sve uspone i padove koje takav pristup moće očekivati.

O predavaču: 

Kao tehnološki glasnogovornik te voditelj grupe za rad s javnim sektorom u Microsoftu, Ratko Mutavdžić glavni je Microsoftov tehnički savjetnik u regiji odgovoran za promicanje tehnološke strategije, odnosa tehnologije spram regionalne politike tehnološkog razvoja implementacije iste od strane korporacija, države te akademskog sektora. Prije ove uloge, vodio je timove tehnoloških usluga i novih platformi u Microsoftu, upravljajući projektima u enterprise sektoru te u javnom sektoru u cijeloj regiji. Posjeduje značajno iskustvo u upravljanju projektima i jedan je od osnivača podružnice Project Management Institutea u Hrvatskoj.

Autor: kdelac
Popis obavijesti