Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 
 
 

Broj posjeta:
2058173
 
Objavljeno: 14. 12. 2017. u 12:16
Uređeno: 14. 12. 2017. u 18:50

Odjel za računalnu inteligenciju Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje:

Real world graph matching

koje će se održati Dino Šantl u ponedjeljak, 18. prosinca 2017. u 12:15 u prostoriji A201 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Predviđeno trajanje predavanja je 60 minuta. Predavanje će biti na hrvatskom jeziku.

Pozivamo i sve zainteresirane studente, a posebice sve kojima je interesantno područje evolucijskog računarstva.

Kratak opis predavanja te životopis predavača dostupni su u nastavku.

Sažetak

Jedno od osnovnih mjerila kvalitete telekomunikacijske mreže jest brzina slanja i primanja podataka koje doživljavaju krajnji korisnici. Brzinu treba maksimirati s ograničenim raspoloživim resursima i to za sve istodobno spojene korisnike. U jednom od optimizacijskih problema koji je rješavan u HashCode-u za japansko tržište, prepoznat je Capacitive B-Weight Graph Matching problem. U dostupnoj literaturi nije pronađeno rješenje ovog problema koje bi bilo dovoljno brzo. HashCode je razvio vlastito rješenje koje se pokazalo optimalnim i dovoljno brzim za primjenu.

Na ovom predavanju bit će opisan cijeli put razvoja algoritma od prepoznavnja problema, klasifikacije, analize postojećih rješenja i razvoja vlastitog rješenja.

 

Životopis

Dino Šantl rođen je 1990. godine u Čakovcu. Diplomirao je 2014. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Bio je član studentske udruge X.FER u sklopu koje sudjeluje u organizaciji vještine "Natjecateljsko programiranje" na Fakultetu. Dobitnik je rektorove nagrade za rad na području paralelizacije kompresijskih algoritama korištenih u medicini. Danas radi kao Software Engineer u tvrtki HashCode koja se bavi unaprjeđenjem poslovnih procesa i razvojem optimizacijskih alata. Zainteresiran je za područja optimizacijskih algoritama i strojnog učenja.

Marko Čupić
Popis obavijesti
POSTANI NAŠ ČLAN
 

 

 

 

2017 Recognition Award Silver Retention Croatia Section


PRIMAJ OBAVIJESTI
 

 


ČLANOVIMA!
 

STUDENTSKI OGRANCI
 


 

 


SRODNE ORGANIZACIJE