Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 
 
 

Broj posjeta:
2058172
 
Objavljeno: 3. 1. 2018. u 17:22
"Kako MEF unapređuje svoju...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

 

„Kako MEF unapređuje svoju nastavu“

koje će održati prof. dr. sc. Mirza Žižak

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

 

u ponedjeljak, 15. siječnja 2018 u 18 sati

u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

 

Predavanje koje možete pratiti i na Internetu na našem Youtube kanalu, a prikazati će mnoge zanimljivosti iz područja obrazovanja.

Predavanje i diskusija poslije njega će pokušati odgovoriti na pitanja:

 • Što sve MEF radi kako bi unaprijedio svoju nastavu?
 • Koja očekivanja do sada nisu ostvarena, a koja su premašena?
 • Kako reagiraju studenti?
 • Kako se mjeri učinak svih mjera i promjena?
 • Što motivira nastavnike?
 • Koje napore čini ustanova?
 • Od koga MEF dobiva pomoć za unapređenje?
 • Kad bi sad krenuo iz početka, što bi MEF> radio, a što ne bi?
 • Koju pomoć MEF može pružiti drugim ustanovama?

 

 

 • Prof. dr. sc. Mirza Žižak MD PhD  je izvanredni sam profesor na Katedri za fiziologiju i imunologiju, predsjednik povjerenstva za e-obrazovanje i voditelj Ureda za e-učenje Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (MEF).

  Područje znanstvenog interesa su prijenosni procesi kroz staničnu membranu i u okviru njih istraživanje strukture, funkcije i regulacije prijenosa Na+/H+ kroz staničnu membranu. Dobitnik sam više međunarodnih nagrada za najbolje radove na znanstvenim kongresima, dobitnik dvogodišnje Fogarty stipendije za postdoktorsko usavršavanje na The Johns Hopkins University (1995-98. god.). Voditelj sam međunarodnog istraživačkog projekta Fogarty International Research Collaborative Award (FIRCA) za razdoblje od 2001.-04. god. i više domaćih projekata iz kojih su proizašli radovi citirani ukupno više od 700 puta.

  Uz znanstveni i nastavni rad, posljednjih 16tak godina aktivno djelujem na primjeni i integraciji informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT) u nastavni proces Medicinskog fakulteta. Tijekom tog razdoblja bio sam voditelj nekoliko ICT projekata. Od 2001.-03. god. voditelj sam e-projekta MZT-a pod nazivom “Interaktivna fiziologija: Biološke membrane i prijenos signala”. U više navrata sam mentor studentima koji na studentskim kongresima prezentiraju radove iz područja e-učenja. Studenti pod mojim mentorstvom 2003. god. izrađuju rad iz područja e-učenja za koji dobivaju rektorovu nagradu. Autor sam interaktivnog simulacijskog programa „PROSIG“ za učenje potencijala membrane koji se od 2004. god. koristi u nastavi fiziologije i/ili neuroznanosti na sva četiri hrvatska MEFa, na MEFu u Mostaru te odnedavno i na odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru. Od 2001. god. sam urednik web stranice „STUDMEF“ čije je uredništvo sastavljeno od nastavnika i studentskog dijela kojeg čini 15 studenata uglavnom sa MEFa, te nekoliko njih sa drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Većina aktivnosti STUDMEFa se danas provodi kroz društvene mreže (Facebook). Voditelj sam niza radionica za primjenu e-učenja i rad u LMS sustavu kako na svom fakultetu tako i na drugim fakultetima zagrebačkog i drugih Sveučilišta.

  Od 2006. god. urednik sam za multimediju u Croatian Medical Journal-u (CMJ). Kao član sveučilišnog Povjerenstva za e-učenje (2007.-09.g.) sudjelovao sam u izradi Strategije razvoja e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu. U okviru CARNet-ove E-Learning Akademije završio sam jednogodišnji program E-learning Managementa te CARNetov tečaj za e-mentora. Inicijator sam uspostave suradnje četiri biomedicinska fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, (stomatologija, farmacija, veterina i medicina) na razvoju e-učenja, koje je rezultiralo stvaranjem Koordinacije četiri fakulteta čiji sam koordinator.

  Voditelj sam mješovitog e-izbornog predmeta „Živčani signal u bolestima prijenosa signala“ koji je 2012. god. proglašen najboljim e-kolegijem Sveučilišta u Zagrebu. Autor sam serije video predavanja iz fiziologije (elektrofiziologija srca i analiza EKG zapisa, izabrane teme iz endokrinologije, potencijali membrane) i imunologije (nespecifična imunost i specifična stanična imunost, razvoj T limfocita, mehanizmi djelovanja citokina i dr.).

Vesna Kezdorf
Popis obavijesti
POSTANI NAŠ ČLAN
 

 

 

 

2017 Recognition Award Silver Retention Croatia Section


PRIMAJ OBAVIJESTI
 

 


ČLANOVIMA!
 

STUDENTSKI OGRANCI
 


 

 


SRODNE ORGANIZACIJE