Poziv na predavanje: g. Damjan...

Fakultet elektrotehnike i računarstva i Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje:

 

Zvuk u igrama

 

koje će održati g. Damjan Mravunac, Croteam, Zagreb, Hrvatska, u utorak, 13. 11. 2018. godine, u 14.00 sati u dvorani B5 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.
 
Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 90 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

 

Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak:

U okviru predavanja kratko će se govoriti o povijesti razvoja zvuka u igrama, kroz detalje posvećene tehničkim ograničenjima. Detaljno će se obraditi dizajnerski, tehnički i pravni aspekti i izazovi izrade zvuka za današnje igre. Opisati će se specifični aspekti izrade zvučnih efekata, kao i pozadinske glazbe. Studenti će biti upoznati sa svim koracima izrade zvučnih efekata i glazbe u današnjim igrama, kao i koja je programska podrška i koja oprema potrebna za izradu zvuka za igre na profesionalnom nivou.

 

Biografija predavača:

Damjan Mravunac je kompozitor i dizajner zvučnih efekata specijaliziran za video igre, čiji uradci su doprli do milijuna igrača u cijelom svijetu. Među pedesetak igara za koje je radio glazbu i zvuk najviše se ističe Croteamov serijal 'Serious Sam' koji je Hrvatsku stavio na svjetsku gaming mapu još davne 2001. godine. Damjan trenutno dovršava soundtrackove za nekoliko igara iz Croteamovog Inkubatora, te radi na 4. nastavku Serious Sama.

Autor: Mario Kušek
Popis obavijesti