Odjel za energetiku Hrvatske sekcije i Odjel za indutrijske primjene IEEE pozivaju Vas na predavanje:

„Obnovljivi izvori energije u ruralnim područjima"

 

koje će održati doc. dr. sc. Danijel Topić, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Hrvatska.

 

ponedjeljak, 21.01.2019., u 13:00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Životopis predavača te kratki opis predavanja možete pronaći u opširinijem sadržaju obavijesti.

"Obnovljivi izvori energije u ruralnim područjima"

Sažetak predavanja:

Pogranično područje Hrvatske i Mađarske ima značajan potencijal obnovljivh izvora energije i to posebice energije sunčevog zračenja, energije biomase te geotermalne energije. Ovo predavanje prikazuje potencijal obnovljivih izvora energije u prekograničnoj regiji Hrvatske i Mađarske. Prikazani su primjeri dobre prakse te proporuke za korištenje obnovljivih izvora energije u funkciji ruralnog razvoja. Predavanje daje pregled glavnih rezultata nastalih u okviru projekta RuRES (Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost u funkciji ruralnog razvoja) koji je sufinaciran u okviru Interreg V-A programa surandje Mađarske Hrvatske 2014-2020.

Životopis predavača:

Danijel Topić rođen je 22. srpnja 1985. godine u Orahovici, općina Žepče, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je u listopadu 2008. na Elektrotehničkom fakultetu Osijek (danas FERIT). Od 1. prosinca 2008. zaposlen je kao asistent na FERIT-u na Katedri za elektrane i energetske procese Zavoda za elektroenergetiku. Doktorirao je 16. travnja 2014., a u zvanje docenta izabran je 2015. Od 1. studenog 2016. predsjednik je Katedre za elektrane i energetske procesr. Područje znanstvenog istraživanja mu je proizvodnja električne energije, obnovljivi izvori energije te energetska učinkovitost. Koautor je udžbenika ''Energetski učinkovita rasvjeta'' i ''Obnovljivi izvori električne energije'' te knjiga  ''Utjecaj fotonaponskih sustava na regiju'', ''Obnovljivi izvori  energije i energetska učinkovitost za ruralna područja'' te ''Sunčeva energija i okoliš''. Objavio je preko 30 znanstvenih radova te je bio voditelj dvaju uspješno realiziranih projekata.   Osnivač je Odjela za elektroenergetiku IEEE studentskog ogranka Osijek te je volonter na funkciji studentskog koordinatora na svjetskoj razini u IEEE Power and Energy Society. Aktivno se služi engleskim jezikom te pasivno njemačkim jezikom. Oženjen je te otac dvoje djece. U slobodno vrijeme bavi se judom.

Autor: Ninoslav Holjevac
Popis obavijesti