„Trendovi u inženjerskom obrazovanju“

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje "Trendovi u inženjerskom obrazovanju" koje će održati  dr. sc. Predrag Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u utorak, 29. siječnja 2019. u 18 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

http://www.ieee.hr/_news/54831/youtube-slikica.jpg

Predavanje možete pratiti i na Internetu na našem Youtube kanalu, a prikazat će mnoge zanimljivosti iz područja obrazovanja.

Predavanje i diskusija poslije njega pokušat će odgovoriti na pitanja:

  • O čemu se razgovara na svjetskim konferencijama o inženjerskom obrazovanju?
  • Što rade vodeća svjetska sveučilišta po pitanju unapređenja obrazovanja?
  • Koja je uloga tehnologije?
  • Koji su preduvjeti za unapređenje?
  • Što je Hrvatskoj potrebno kako bi sveučilišta razvijala nastavu?

Predrag Pale je inženjer po obrazovanju te se dnevno bavi primjenom svog profesionalnog znanja za rješavanje inženjerskih zadataka u širokom spektru primjena elektronike od medicine i građevinarstva, preko knjižnica, medija i financija, do upravljanja i obrazovanja. Dvadesetak se godina bavi metodama učenja i poučavanja te istraživanjima primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Sa svojim kolegama razvio je nekoliko alata za primjenu u obrazovanju (www.LSS.hr/edu). Primjenom tehnologije traži načine da se učitelja zamjeni računalima u svemu u čemu je moguće, kako bi čovjek radio samo ono što samo čovjek može dati u obrazovanju. Poseban fokus mu je na računalnoj samoprovjeri kompetencija. Predstavnik je Sveučilišta u Zagrebu pri europskoj organizaciji za razvoj inženjerskog obrazovanja SEFI, te je član odbora udruge za primjenu videa u visokoškolskom obrazovanju Media and Learning Association. U svojstvu predsjednika i potpredsjednika Odjela  za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE, organizira mjesečne sastanke s predavanjima čijih je 50-tak snimaka javno dostupno.

Autor: Vesna Kezdorf
Popis obavijesti