IYNT-kako stvoriti svjetske prvake u...

 Predavanje   

IYNT-kako stvoriti svjetske prvake u prirodoslovlju?

održati će :

Dunja Vesinger i Domagoj Pluščec

ICM

utorak, 24. rujna 2019. u 18 sati

u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje koje možete pratiti i na Internetu na našem Youtube kanalu, a govorit će o uspjesima naših učenika na svjetskom natjecanju iz prirodnih znanosti na kojem su i ove godine osvojili medalju, ovaj puta zlatnu.

Predavanje i diskusija poslije njega će pokušati odgovoriti na pitanja:

  • kako ICM priprema učenike za IYNT
  • kako učenici reagiraju na program
  • koje im kompetencije nedostaju
  • tko su njihovi mentori
  • koje kompetencije nedostaju mentorima
  • koje su njihove motivacije i problemi
  • koje su prednosti naših učenika prema drugima iz svijeta, a koji su nedostaci

 

 

Dunja Vesinger diplomirala je 2019. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva s diplomom iz područja Računarske znanosti. Njezini glavni interesi su primijenjena umjetna inteligencija i obrada prirodnog jezika. 2017. je radila na optimizaciji komunikacijskih mreža u sklopu Summer Camp projekta tvrtke Ericsson Nikola Tesla te joj je za rad na ovom projektu dodijeljena nagrada Ericsson Nikola Tesla za najbolji studentski rad u području telekomunikacija. 2018. je sudjelovala u ljetnoj praksi tvrtke Google u području primjene umjetne inteligencije na komunikaciju u stvarnom vremenu, a u 2019. radi na projektu klasifikacije pravnih dokumenata korištenjem strojnog učenja u istraživačkoj skupini TakeLab.

Kao članica Istraživačkog centra mladih, organizirala je razna događanja namijenjena popularizaciji znanosti i tehnologije među učenicima i studentima, a od 2016. aktivno sudjeluje i u organizaciji Turnira mladih prirodoslovaca. Za poseban doprinos ovom projektu 2018. je bila nagrađena rektorovom nagradom.

 

Domagoj Pluščec diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2019. godine. Profesionalni interesi su mu strojno učenje i računalni vid, a glavninu svog radnog iskustva stekao je kao student u istraživačkim laboratorijima fakulteta.

Član Istraživačkog centra mladih postao je još kao srednjoškolac, a od 2017. do 2019. je djelovao kao predsjednik ove udruge. Kao učenik je dva puta sudjelovao na Međunarodnom turniru mladih fizičara, 2013. u Tajvanu i 2014. u Ujedinjenom Kraljevstvu. Fizikom se nastavio baviti u ulozi mentora te je za svoj rad dva puta nagrađen Oskarom znanja za prvo mjesto na Državnoj smotri eksperimentalnih radova iz fizike 2016. i 2018. godine. U organizaciji Turnira mladih prirodoslovaca sudjeluje od njegovog začetka, a kao voditelj tima osvojio je dvije medalje: broncu u Gruziji 2018. i zlato u Bjelorusiji 2019.

Autor: Vesna Kezdorf
Popis obavijesti