Pandemija COVID-19, ekonomska kriza,...

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska sekcija IEEE organizirali su online predavanje - poslovnu radionicu

"Pandemija COVID-19, ekonomska kriza, kako izaći iz nje, i koje lekcije ćemo naučiti?"

koju je održao prof. dr. sc. Željko Garača, nekadašnji dekan te dugogodišnji profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Radionica je održana u petak, 22. svibnja 2020. godine, a sudjelovanje je bilo omogućeno putem platforme Microsoft Teams. Tema radionice potaknula je sudionike na mnoga pitanja iz čega se nerijetko razvila zanimljiva rasprava, a snimku cjelokupnog predavanja možete pogledati OVDJE.

Za više informacija o radionici i predavaču pogledajte u nastavku obavijesti.

Uvod

Na traženje nekoliko studenata FER-a da organiziramo poslovnu radionicu s aktualnim temama iz makroekonomije, pozvali smo našeg ovotjednog gosta, prof.dr.sc. Željka Garaču.

S obzirom da smo svi svjesni da ova pandemija utječe na mnoge aspekte života pojedinaca i čitavog društva, kao i na nacionalne ekonomije i ekonomiju čitavog svijeta, vjerujemo da temu niti njezinu aktualnost nije potrebno posebno obrazlagati.

Kako se uključiti u raspravu

Prilikom dogovaranja nastupa profesora Garače na ovoj radionici formulirali smo niz pitanja za raspravu, koja možete pogledati ovdje. No, svatko od vas dobro je došao sa svojim pitanjima. Ako želite da ih unaprijed uvrstimo na listu za raspravu, molimo pošaljite ih na e-mail adresu dubravko.sabolic@hops.hr. Ili jednostavno, dođite na radionicu, uključite svoj mikrofon, i počnite razgovarati s našim gostom.

O predavaču

Kao i uvijek, dovodimo vam osobu koja je vrlo neposredna i otvorena. Kao makroekonomist, odnosno politički ekonomist, profesor Garača ne pripada mainstreamu hrvatske ekonomske struke i znanosti, što ga čini samo još zanimljivijim sugovornikom. K tome, po svojoj prvoj vokaciji on je inženjer elektrotehnike, štoviše FER-ovac, koji se kasnije obrazovao u ekonomiji i ostvario karijeru u tom području. Više o našem gostu predavaču možete pročitati ovdje.

Svi su dobrodošli

Na radionicu posebno pozivamo studente. Osobito nam je zadovoljstvo što ćemo na našoj radionici ugostiti i studente s Ekonomskog fakulteta u Splitu, koji će doći sudjelovati sa svojim omiljenim profesorom.

Dodatne poveznice

Također, kao pripremu za ovu radionicu, možemo vam predložiti i nekoliko njegovih nedavnih javnih istupa s aktualnim makroekonomskim temama:

Veselimo se vašem dolasku i aktivnom sudjelovanju!

Organizacija i više informacija

Organizator ovog događaja je nasl. izv. prof. dr. sc. Dubravko Sabolić, član Izvršnog odbora Hrvatske sekcije IEEE zadužen za odnose s industrijom, ujedno i u ulozi nastavnika FER-a , na predmetu "Inženjerska ekonomika 2".

Autor: Maja Matijašević
Popis obavijesti