Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
6403
 
STUDENTSKI OGRANAK SVEUČILIŠTA J. J. STROSSMAYERA U OSIJEKU

IEEE Studentski ogranak Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (IEEE Student Branch Osijek) osnovan je 12. travnja 2010. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Želja ogranka je uključiti što više studenata, asistenata i znanstvenih novaka koji studiraju i rade na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku.

Cilj IEEE Studentskog ogranka Osijek je promocija znanosti, novih tehnologija i profesionalnog rada kroz niz aktivnosti poput predavanja, projekcija, posjeta tvrtkama,....

 

 

KONTAKT

ieeeos.sb@gmail.com

Facebook stranica IEEE Student Branch Osijek

 

 

 


OBAVIJESTI
Objavljeno: 24. 1. 2018. u 15:00
Uređeno: 13. 2. 2018. u 22:12
IEEE PREDAVANJE "Blockchain...

24. siječnja, osječani su na FERIT-u imali priliku poslušati vrlo korisno predavanje pod temom „Blockchain tehnologija i njene primjene“.

IEEE Student Branch Osijek se pobrinuo da za ovakvu vrstu predavanja kao predavača ugosti osobu koja zna svoj posao.

Tako je Mislav Javor, jedan od najvećih stručnjaka za blockchain tehnologije s ovih prostora, kroz predavanje upoznao publiku s osnovama tehnologije te malo više približio k tome što je to zapravo blockchain, za što je dobar, odnosno za što ne.

Uz to sve, kao konkretan primjer programibilnog blockchaina, Mislav je pokazao razvoj decentraliziranih aplikacija na Ethereum platformi.

Ovim putem zahvaljujemo se još jednom Mislavu što je podijelio s nama korisne informacije te nas uputio u sve zastupljenije i popularnije blockchain tehnologije.

 

Dodatne informacije i fotografije događaja možete vidjeti na Facebook stranica IEEE SB Osijek

 

IEEE Studentski ogranak Osijek
Objavljeno: 23. 1. 2018. u 20:00
IEEE 1. Pub Quiz

U utorak 23.1.2018. godine se održao 1. Pub Quiz u organizaciji IEEE SB Osijek u Sporthouse Osijek. Bilo je 14 prijavljenih ekipa s FERIT-a u kombinaciji s ostalim fakultetima sa Sveučilišta te su odgovarali na pitanja iz raznih područja. Pored ostalih, odgovarali su na pitanja koja se usko vežu za naša područja iz elektrotehnike i računarstva, te na kraju pitanja o našem FERIT-u.

Pobjednici su bili ekipa "Bulldožder i Bulldog" s FERIT-a koju su činili aktualni studenti i studenti koji su diplomirali.
Drugo mjesto je bila ekipa "Tminari" i treće mjesto ekipa "Cimeri".

Želimo se svima zahvaliti na sudjelovanju, te na druženju i pozitivnom atmosferi između naših studenata. Posebnu zahvalu želimo pružiti SportHouse Osijek koji su nas pristojno ugostili i dali do znanja kako im je stalo do mladih ljudi koji su se spremni družiti i potiču sve ovakve oblike aktivnosti studenata. 

 

Više informacija i fotografija o događaju možete pronaći na Facebook stranica IEEE SB Osijek

IEEE Studentski ogranak Osijek
Objavljeno: 17. 1. 2018. u 12:00
IEEE PROGRAMIRANJE - INSTRUKCIJE

Kako uživamo u svim našim aktivnostima u IEEE, neke su nam izrazito drage i na njih se ponosimo. Tako se možemo pohvaliti našim predavanjima za sve studente koji se pripremaju za ispit iz Programiranja I., te je IEEE za njih organizirao Instrukcije na FERIT-u potpuno besplatno, te odgovorio na sva pitanja i sve nejasnoće vezane za kolegij i sami ispit.

 

Instrukcije je držao IEEE član i potpredsjednik CS chaptera, te predsjednik SZ FERIT Luka Kruljac. Instrukcije je održao u dva termina po 4h, što je bilo sasvim dovoljno za znatno bolje rezultate na proljetnom ispitnom roku.

 

Sve dodatne informacije, kao i fotografije događaja na Facebook stranica IEEE SB Osijek

IEEE Studentski ogranak Osijek
Objavljeno: 8. 1. 2018. u 20:45
IEEE PREDAVANJE Denis Sušac

Dana 8.1.2018. kao prvu ovogodišnju aktivnost ispred IEEE SB Osijek organizirali smo predavanje Denisa Sušca. Denis je vlasnik tvrtke Mono i predsjednik Osijek Software City-a, te smatramo kako je Denis idealan motivator i predavač i dostojan prvog ovogodišnjeg predavanja. Denis je jedan od začetnika IT priče u Osijeku, te je jedan od glavnik pokretača cijele priče oko OSC, gdje Osijek postaje vodeći IT grad u Hrvatskoj.

Denis nam je pričao o umjetnoj inteligenciji i važnosti iste, te se nadovezao na tehnologije koje koristi u svojoj tvrtki Mono, te u konačnici motivacijskim riječima potaknio sve studente na rad i učenje, jer kaže da njihovo vrijeme tek dolazi. 

 

Predavanju su prisustvovali uglavnom studenti i profesori, dok je bilo i raznih posjetitelja koje zanima i sami OSC i Denisova tvrtka Mono. 

 

Detaljnije o predeavanju možete pronaći na LINK-u

IEEE Studentski ogranak Osijek
Objavljeno: 29. 11. 2017. u 20:00
12. Svečana večera IEEE Hrvatske sekcije

Povodom 12. svečane Hrvatske sekcije IEEE s dodjelom godišnjih nagrada, ugodno smo se družili s kolegama članovima IEEE Hrvatske sekcije. Večera je održana u zagrebačkom hotelu International, gdje je također naš profesor dr.sc. Željko Hocenski primio nagradu "Nikola Tesla". Još jednom čestitke profesoru, kao i ostatku nagrađenih IEEE članova. Veselimo se idućem susretu!

IEEE Studentski ogranak Osijek
Objavljeno: 10. 11. 2017. u 12:00
TJEDAN MOBILNOSTI STUDENATA OSIJEK

Već sedmu godinu zaredom, IAESTE organizira “Tjedan mobilnosti studenata” kojim se informira i potiče studente na angažman van okvira redovnih predavanja, ispita i obaveza. Kroz brojne radionice i predavanja, studenti, a i drugi zainteresirani, mogu čuti životne priče predavača te predstavljanja studentskih udruga i poslodavaca s područja Osijeka.

 

Već raznoliki raspored ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti studenata imali smo priliku i mi obogatiti sa svojim izlaganjem dana 10.11.2017. godine.

Kroz predavanje pod nazivom "Mobilnost IEEE studenata" čuli smo našeg predsjednika IEEE ogranka Ivicu Džambo, koji je ukratko predstavio našu sekciju i njezino djelovanje, te pokušao dočarati kako je on iz vlastitog iskustva doživio mobilnost programa LeonardoDaVinci i Work&Travel.

Također, kolegica Kristina Javorek ispričala nam je svoja iskustva sa Erasmus+ koji je iskoristila za odrađivanje stručne prakse u Njemačkoj firmi.

Naš asistent, ujedno i potpredsjednik IEEE Power & Energy Society Student Branch Osijek, Matej Žnidarec govorio je o iskustvima s kojima se susreo na putu u Maleziju, gdje je išao povodom IEEE PES konferencije.

Zahvaljujemo se IAESTE Osijek na pozivu i sudjelovanju u ovakvom događaju. Nadamo se da ćemo u budućim događanjima i daljnjem radu nastaviti pridonositi mobilnosti studenata, kako unutar sekcije, tako i izvan nje.

 

IEEE Studentski ogranak Osijek
Objavljeno: 14. 10. 2017. u 02:00
Uređeno: 13. 2. 2018. u 21:23
IEEExtreme 11.0 Osijek

IEEE Student Branch Osijek sudjelovao je u ekstremnom 24-satnom natjecanju u programiranju, pod nazivom IEEEXtreme 11.0. Natjecanje je počelo u subotu, 14.10.2017., u 2:00 sata (00:00 UTC).

U cijelom svijetu se prijavilo ukupno 4289 timova, u Hrvatskoj 21 tim, od toga čak 12 timova iz Osijeka koje je činilo 33 studenta. Sudjelovali su timovi s Odjela za matematiku i FERIT-a.

Studenti su se okupili u Coworking prostoru Poduzetničkog inkubatora BIOS, a u Osijeku se posebno istaknuo tim MathosDaishippai s Odjela matematike, koji je ostvario zavidno 121. mjesto.

Čestitamo svim sudionicima i našim sponzorima, BIOS i Sporthouse!

 

Snimku IEEExtremea možete vidjeti na LINK-u.

IEEE Studentski ogranak Osijek
Objavljeno: 5. 10. 2017. u 12:00
IEEEday 2017

IEEEDay 2017. godine se održao u prostorijama FERIT-a gdje smo studente približili IEEE. Također smo održali razna predavanja kako bi studente upoznali s našim dosadašnjim aktivnostima, te našim ciljevima i budućim aktivnostima što se studentima uglavnom svidjelo te smo dobili pozitivne odgovore i mnoge druge članove IEEE.

IEEE Studentski ogranak Osijek
Objavljeno: 2. 10. 2017. u 12:00
Uređeno: 13. 2. 2018. u 22:02

Početkom akademske godine 2017/2018 naše članstvo je biralo novo vodstvo Studentskog ogranka Sveučilišta u Osijeku. Izbore smo održali na prvom sastanku, gdje smo između sebe predlagali i glasali za određene funkcije.

 

Rezultati izbora:

Predsjednik ogranka: Ivica Džambo

Potpredsjednik ogranka: Davor Buha

Tajnica ogranka: Matea Šimunović

Blagajnik: Davor Aleksić

 

Computer society(CS)

Predsjednica: Domagoj Mesić

Potpredsjednik: Luka Kruljac 

 

Power and energy society(PES)

Predsjednik: Ivan Ostheimer

Potpredsjednik: Matej Žnidarec

 

Čestitke prošlom vodstvu na odlično odrađenom poslu i nadamo se da će novo vodstvo imati iste ili još bolje rezultate.

IEEE Studentski ogranak Osijek
KONTAKTI
 

Pitanja, komentari, prijedlozi, kritike - slobodno šaljite na e-mail:
ieeeos.sb@gmail.com

 

Ivica Džambo
Predsjednik

 

   

Davor Buha
Potpredsjednik

 

Matea Šimunović
Tajnica

 

Davor Aleksić
Blagajnik