Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
75241
COMPUTER SOCIETY
 

 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 20. 12. 2017. u 19:34
Izabrano novo vodstvo

Izabrano je novo vodstvo IEEE Odjela za računarstvo Studentskog ogranka Zagreb za 2018. godinu u sljedećem sastavu:

Ivo Žužul - predsjednik

Matej Bogomolec - potpredsjednik

 

Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

Pavle Skočir
Objavljeno: 21. 11. 2016. u 11:01
Uređeno: 22. 11. 2016. u 08:55
Xamarin Dev Day

Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo IEEE Studentskog ogranka Zagreb u suradnji sa studentskim Xamarin ambasadorom Ivanom Čuljkom organiziraju Xamarin Dev Day u subotu 3. prosinca 2016. u dvorani B4 od 9 do 16 sati.

Prednost Xamarina je mogućnost razvoja nativnih mobilnih aplikacija za Android, iOS, Windows platforme i macOS u jednom programskom jeziku (C#, F# i VB.NET) te dijeljenje značajnog postotka koda između tih platformi.

U sklopu Xamarin Dev Daya organizirana su predavanja na kojima će biti predstavljen Xamarin i prateće tehnologije te radionica na kojoj će studenti imati priliku razviti svoju prvu Xamarin aplikaciju.

Više informacija kao i postupak prijave pročitajte ovdje.

Pavle Skočir
Objavljeno: 4. 11. 2016. u 16:55
Uređeno: 4. 11. 2016. u 16:57
iOS vještina na FER-u - prijave

Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo IEEE Studentskog ogranka Zagreb u suradnji s tvrtkom Five organiziraju iOS vještinu na kojoj možete naučiti izrađivati nativne iOS aplikacije!

Cilj vještine je stjecanje osnovnih znanja o izradi iOS aplikacija u Swiftu i samostalno korištenje Xcodea, uz svladavanje tehnika izrade iOS korisničkog sučelja. Trajanje programa je 6 predavanja, s 2 sata predavanja tjedno i pauzom za vrijeme ispita i praznika. Svako predavanje za sobom nosi i zadaće, a znanje će se testirati na finalnom projektnom zadatku u timovima od troje polaznika. Program izvode predavači iz tvrtke Five.

U iOS vještini uz Swift kao programski jezik i Xcode razvojno okruženje, naučit ćete i funkcije višeg reda, tipove podataka, protokole, ekstenzije, enumeracije, blokove, višedretvenost, rad s bazama podataka i iOS simulatorom te još mnogo toga što će vam pomoći u izradi najboljih iOS aplikacija. 

Budući da se radi o iOS aplikacijama, sve ćete naravno raditi na Mac računalima, a ako nemate vlastito, imat ćemo nekoliko računala za posudbu, stoga požurite s prijavama!

Detalje o vještini i postupku prijave možete saznati na Five webu.

Prvo predavanje je na rasporedu 7. prosinca u 17 sati u dvorani A202.

Pavle Skočir
Objavljeno: 18. 5. 2016. u 00:58
iOS vještina na FER-u

Nakon uspješno održanog predavanja vezanog uz uvod u izradu iOS aplikacija, Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo IEEE Studentskog ogranka Zagreb u suradnji s tvrtkom Five organiziraju niz predavanja o izradi mobilnih aplikacija za uređaje s operacijskim sustavom iOS. Predavanja će se održati u zimskom semestru ak. god. 2016./2017.

Pozivamo sve zainteresirane da popune obrazac na poveznici kako bismo mogli što bolje prilagoditi sadržaj predavanja polaznicima.

Pavle Skočir
Objavljeno: 2. 5. 2016. u 16:33
Predavanje: Uvod u razvoj aplikacija...

Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo IEEE Studentskog ogranka Zagreb vas pozivaju na predavanje na kojem će biti predstavljen razvoj aplikacija na platformi iOS. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 16. svibnja 2016. u Sivoj vijećnici u 16 sati. Razlog popularnosti razvoja za iOS potvrđuje i podatak analitičke tvrtke App Annie prema kojem aplikacije za uređaje iPhone i iPad donose čak 75% više prihoda od aplikacija za Android uređaje.

Izlaganje u predviđenom trajanju od 90 minuta će održati iskusni programeri iz tvrtke Five (Pet minuta). Predstavit će osnovne značajke platforme iOS, razvojnu okolinu Xcode te nove trendove koje je uveo programski jezik Swift. Uz predstavljanje izrade aplikacija za početnike, pokazat će se i naprednije mogućnosti iOS-a vezane uz dizajn layouta, prikaz slika te programske logike. Kao šlag na kraju bit će predstavljen složeni projekt na kojem rade predavači te temeljem kojeg će sudionici predavanja dobiti uvid u profesionalni razvoj iOS projekata.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija zainteresirane za razvoj mobilnih aplikacija!

Detaljniji opis predavanja se nalazi u nastavku obavijesti.

Pavle Skočir
Objavljeno: 11. 2. 2016. u 11:25
Uređeno: 14. 3. 2016. u 09:46
Xamarin.Forms vještina na FER-u

Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo IEEE Studentskog ogranka Zagreb u suradnji s Ivanom Čuljkom iz tvrtke Tune IT organiziraju niz predavanja o izradi mobilnih aplikacija korištenjem alata Xamarin.Forms.

Predavanja će se održati u ljetnom semestru ak.god. 2015./2016. utorkom od 17:30 do 19:30 u dvorani A111. Prvo predavanje je na rasporedu 15.3.2016. Dodatne informacije su dostupne na poveznici.

 

Pavle Skočir
Objavljeno: 12. 10. 2015. u 09:30
Uređeno: 12. 10. 2015. u 12:32
Predavanje: Razvoj nativnih mobilnih...

Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo IEEE Studentskog ogranka Zagreb vas pozivaju na predstavljanje alata Xamarin subotu, 17. listopada 2015. u dvorani A211 u 16 sati. Alat Xamarin omogućuje razvoj nativnih mobilnih aplikacija za više platformi (Android, iOS i Windows Phone). 

Izlaganje u predviđenom trajanju od 90 minuta će održati Ivan Čuljak, razvijatelj Xamarin projekata i Xamarin Student Partner. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija zainteresirane za razvoj mobilnih aplikacija!

Sadržaj predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

 

Pavle Skočir
Objavljeno: 25. 3. 2014. u 15:46
Uređeno: 26. 3. 2014. u 23:11
Predstavljanje natjecanja Telekom...

Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo IEEE Studentskog ogranka Zagreb vas pozivaju na predstavljanje natjecanja Telekom Innovation Contest 2014 (TIC) u srijedu, 2. travnja 2014. u Sivoj vijećnici FER-a u 12 sati.

Jezik predavanja je hrvatski, a predviđeno trajanje izlaganja 60 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente diplomskog i poslijediplomskog studija!

Službena objava natjecanja se nalazi u nastavku obavijesti.

Pavle Skočir
Objavljeno: 28. 2. 2014. u 14:28

Odjel za komunikacije i Odjel za računarstvo Studentskog ogranka Zagreb vas pozivaju na predstavljanje programa

NordSecMob Erasmus Mundus

Predavanje će održati Siniša Matetić, bivši student Fakulteta elektrotehnike i računarstva te trenutačni polaznik double-degree Erasmus Mundus programa u petak 7. ožujka 2014. godine s početkom u 12:15 u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Siniša će govoriti općenito o Erasmus Mundus studijima, iskustvima koja se mogu dobiti te staviti poseban fokus na program NordSecMob iz Sigurnosti i mobilnog računarstva. Jezik predavanja je hrvatski (prema potrebi može biti i engleski) dok su slideovi na engleskom jeziku, a predvidio trajanje izlaganja 30-45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente prediplomskog i diplomskog koji razmišljaju o mogućnostima obrazovanja u inozemstvu.

 

Sažetak predavanja na engleskom jeziku i životopis predavača nalazi se u nastavku obavijesti.

Pavle Skočir
Objavljeno: 9. 12. 2013. u 09:47
Uređeno: 9. 12. 2013. u 09:48
Izabrano novo vodstvo

Izabrano je novo vodstvo IEEE Odjela za računarstvo Studentskog ogranka Zagreb za 2014. godinu u sljedećem sastavu:

Pavle Skočir - predsjednik

Neven Drljević - potpredsjednik

Goran Macut - tajnik

 

Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

Iva Bojić
Objavljeno: 12. 3. 2013. u 09:17
Uređeno: 12. 3. 2013. u 09:18
Poziv na predavanje: Digitalni...

Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE i Odjel za računarstvo Studentskog ogranka Zagreb vas poziva na predavanje

Digitalni marketing

Predavanje će održati Tomislav Grubišić, mladi poduzetnik i suosnivač tvrtke iSTUDIO, u srijedu 13. ožujka 2012. godine s početkom u 14:15 u dvorani B3 Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Tomislav će govoriti o tehnološkim izazovima digitalnog marketinga s fokusom na rješenja za obradu, pohranu i analizu velike količine podataka u stvarnom vremenu. Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje izlaganja 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente diplomskog i poslijediplomskog studija!

 

Sažetak predavanja i životopis predavača nalazi se u nastavku obavijesti.

Iva Bojić
Objavljeno: 18. 1. 2013. u 10:59
Uređeno: 18. 1. 2013. u 10:59
IEEE Kongres studentskih odjela za...

Krajem prošle godine u Osijeku održan je IEEE Kongres studentskih odjela za računarstvo. Na kongresu su sudjelovala sva četiri studentska ogranka u našoj Sekciji. Kongres je započeo u subotu, 15. prosinca u 13.30 sati s uvodnim predavanjem o traženju loših keramičkih pločica upotrebom lasera i holografije. Navedeno predavanje održao je doc. dr. sc. Krešimir Nenadić. Nakon njega, asistent Ivan Aleksi govorio je o traženju pukotina na trupu broda pomoću sonara. Uslijedilo je predavanje Dine Kurtagića o primjeni računalnog vida u različitim područjima. Nakon toga je uslijedio kratak izvještaj o radu svakog pojedinog ogranka, te večera i zajedničko druženje u Tvrđi.

Iva Bojić

Ivo Žužul

Predsjednik

 

Matej Bogomolec

Potpredsjednik


REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan