Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
45142
IAS
 

 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 26. 3. 2018. u 14:51
Izabrano novo vodstvo Odjela za...

Na izborima održanim 12. ožujka, članovi IEEE Studentskog ogranka Zagreb izabrali su novo vodstvo Odjela za industrijske primjene:

 

 Predsjednik: Vedran Bunčić

 Potpredsjednik: Krunoslav Klarić

 Tajnik: Matej Gračaković

 Blagajnik: Robert Milijaš

 

Novom vodstvu želimo puno uspjeha!

Iva Pavić
Objavljeno: 19. 10. 2017. u 19:40

Na sastanku Ogranka održanom 13. studenoga, članovi IEEE Studentskog ogranka Zagreb izabrali su novog tajnika Odjela za industrijske primjene za akademsku godinu 2017./2018.;

Krunoslava Klarića

Čestitamo! Puno uspjeha u radu!

Anamarija Pejić
Objavljeno: 15. 7. 2017. u 19:28
Izabrano novo vodstvo Odjela za...

Na sastanku Ogranka održanom 17. svibnja, članovi IEEE Studentskog ogranka Zagreb izabrali su novo vodstvo Odjela za industrijske primjene za akademsku godinu 2017./2018.:

 

 Predsjednica: Anamarija Pejić

 Potpresjednik: Vedran Bunčić

 Tajnica: Iva Pavić

 Blagajnik: Matej Gračaković

 

Anamarija Pejić
Objavljeno: 14. 9. 2015. u 19:24
Uređeno: 14. 9. 2015. u 19:27
Novo vodstvo Odjela za industrijske...

Na sastanku Ogranka održanom 26. svibnja, članovi IEEE Studentskog ogranka Zagreb izabrali su novo vodstvo Odjela za industrijske primjene za godinu 2015./2016.:

 

 Predsjednik: Domagoj Mihalic

 Potpresjednik: Denis Šeper

 Tajnik: Dominik Šekrst

 Blagajnik: Luka Jurinjak

 

Puno uspjeha u narednoj godini!

Matea Filipović
Objavljeno: 8. 5. 2014. u 11:34
Sajam poslova "Styrian Career...

U auli Fakulteta elektrotehnike i računarstva održat će se 19. svibnja 2014. godine Styrian Career Day Croatia. Saznajte sve što vas zanima na štandovima multinacionalnih poduzeća sa sjedištem u Grazu. Prijavite se na neki od profila mnogobrojnih raznovrsnih poslova na www.raditiizivjetiustajerskoj.com te pristupite jednom ili više razgovora za posao.

  • rok za prijavu na razgovor za posao: 12. svibnja 2014.
  • prijave šaljite samo na engleskom ili njemačkom jeziku
  • naslov maila (Subject) obavezno mora biti ICS – CAREER DAY CROATIA
  • prijavite se svakako iako ne ispunjavate sve navedene uvjete za posao

Sva pitanja slobodno pošaljite na styriancareerday2014@gmail.com.
Posjetite Facebook stranicu događaja: https://www.facebook.com/events/435374369930607.

Raspored događanja te popis i profile poduzeća pogledajte u nastavku obavijesti.

Vinko Lešić
Objavljeno: 6. 3. 2014. u 20:43
Uređeno: 9. 3. 2014. u 22:03
Tečaj tehničkog engleskog jezika

IAS SBC Zagreb za svoje članove organizira predavanja iz engleskog jezika koja bi se održavala jednom tjedno po 2 školska sata.

Što se tiče sadržaja predavanja, počeli bi sa 2 sata ponavljanja osnova, te u nastavku u dogovoru s predavačem i polaznicima, međutim naglasak bi ipak bio na tehničkim pojmovima.
Predznanje - nije potrebno, ali poželjno je bar odslušan engleski u srednjoj školi.

Grupa bi bila od 20ak ljudi, ako bude interesa moguće je organizirati i 2 grupe.  (Napomena: Prva grupa je već popunjena, te je ostalo još 10ak mjesta u drugoj grupi, te molimo sve zaintersirane da se što prije prijave)

 

Za sva pitanja i prijavu obratite se na ias.sbczagreb@gmail.com s osobnim podacima, godinu studija, smjerom, te jeste li već član IAS-a.

 

 

Hvala svima na prijavama, sva mjesta su popunjena. Svi polaznici dobit ce detalje na mail

Tea Krstanović
Objavljeno: 22. 2. 2014. u 03:20
Jasmin Uzelac novi voditelj IAS-SBC

 

Čestitamo novom predsjedniku Studentskog odjela za industrijske primjene Jasminu Uzelcu i želimo mu puno uspjeha u vođenju odjela!

 

Hvala prethodnom predsjedniku Milanu Smolčiću, mag. ing. na uspješnom mandatu!

Vinko Lešić
Objavljeno: 20. 2. 2014. u 18:48
Uređeno: 20. 2. 2014. u 18:49
Besplatno studentsko članstvo za...

Dragi studenti, obavještavamo vas da sutra, 21. veljače 2014. godine, možete besplatno obnoviti svoje studentsko članstvo za Industry Applications Society (IAS) u okviru akcije pod nazivom “The Best Things in Life are Free”. Ponuda također vrijedi i za postojeće članove koji se prvi puta učlanjuju u IAS.

Područje djelovnja Društva za industrijske primjene je unaprijeđenje teorije i primjene inženjerstva u razvoju, oblikovanju, proizvodnji i primjeni električkih sustava, uređaja i upravljanja procesa i opreme u industriji; promocija sigurnih, pouzdanih i ekonomski isplativih instalacija; nužnost industrije kao predvodnice u pitanjima očuvanja energije i okoliša, zdravlja i sigurnosti; profesionalni razvoj članova.

Redovna cijena godišnjeg IAS članstva je 10$, a upute o ostvarenju prava na besplatno članstvo možete pronaći u nastavku obavijesti.

Vinko Lešić
Objavljeno: 21. 12. 2013. u 23:56

14. i 15. prosinca 2013. održan je 1st R-8 Mediterranean SB IAS Chapter Chair Workshop u Rimu na kojem je bio prisutan i IAS SBC Zagreb. Ostali sudionici uz talijanske domaćine bili su iz Bahreina, Bosne i Hercegovine, Tunisa, Grčke i Francuske.

Radionici su prisustvovali predsjednik IAS Blake Lloyd, te IAS CMD Chair Peter Magyar.

Glavni ciljevi radionice bili su: međusobno upoznavanje, prezentacija aktivnosti aktivnih Chaptera te razmjena iskustava.

U sklopu radionice održan je i Inter-cultural contest, u kojem je IAS SB Chapter Zagreb osvojio prvo mjesto!

Milan Smolčić
Objavljeno: 12. 8. 2013. u 20:38
Jasmin Uzelac novi potpredsjednik...

Na sastanku udruge održanom u ponedjeljak, 21. srpnja, članovi Odjela za industrijske primjene Studentskog ogranka IEEE Sveučilišta u Zagrebu izabrali su studenta Jasmina Uzelca za svog novog potpredsjednika.

 

Želimo mu puno uspjeha!

Milan Smolčić
Objavljeno: 3. 6. 2013. u 10:29

Danas, 3. lipnja 2013. godine od 14h naši kolege iz Studenskog odjela za industrijske primjene s Demokritovog sveučilišta u Trakiji (DUTh), Xanthi, Grčka ugostit će dva vrlo značajna predavača iz Društva za industrijske primjene - Mr. Blakea Lloyda i Dr. Petera Magyara. Naši Grčki kolege omogućili su internet prijenos predavanja putem Google Hangouts pa pozivamo sve zainteresirane da se priključe. Između ostaloga, ističemo predavanje Dr. Petera Magyara pod nazivom:

 

The Electric Car and the Renewable Energies -Hype or Solution?

 

Više o programu, predavačima i uputama za pristup prijenosu možete pronaći u opširnijem prikazu obavijesti.

Vinko Lešić
Objavljeno: 27. 5. 2013. u 14:23
Styrian Job-Recruiting Day Croatia

Želite li živjeti i raditi u Austriji?

Prijavite se na neki od profila mnogobrojnih raznovrsnih poslova na www.raditiizivjetiustajerskoj.com , te pristupite razgovoru za posao u jednoj ili više navedenih tvrtki koji će se održavati 06. lipnja 2013. u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva!


Posjetite odabrane tvrtke u auli Fakulteta elektrotehnike i računarstva, 06. lipnja 2013. na Styrian Job-Recruiting Day Croatia, i saznajte sve što vas zanima!

 

Informacije o mjestu i vremenu događanja možete saznati ovdje.

 

Milan Smolčić
Objavljeno: 10. 4. 2013. u 23:16
Stručni posjet tvrtci Inetec

U petak 22. ožujka 2013. studenti FER-a, predvođeni IEEE Studentskim ogrankom Zagreb, posjetili su Institut za nuklearnu tehnologiju - Inetec. Studenti su imali priliku vidjeti jedan od hrvatskih centara znanja i visoke tehnologije. Poslušali smo i vidjeli kako izgleda proces osmišljavanja, razvoja i proizvodnje posebno dizajniranih manipulatora za ispitivanje stanja reaktorskih posuda u nuklearnim elektranama. Zahvaljujemo svima koji su prisustvovali posjetu, a posebno djelatnicima Ineteca koji su nas proveli postrojenjem. Nekoliko fotografija pogledajte u nastavku obavijesti.

Vinko Lešić
Objavljeno: 26. 1. 2013. u 22:29
Milan Smolčić novi voditelj IAS-SBC

 

Na sastanku udruge održanom u ponedjeljak, 14. siječnja, članovi Odjela za industrijske primjene Studentskog ogranka IEEE Sveučilišta u Zagrebu izabrali su studenta Milana Smolčića za svog novog predsjednika.

 

Želimo mu puno uspjeha!

Vinko Lešić
Objavljeno: 26. 1. 2013. u 22:11
Uređeno: 26. 1. 2013. u 22:11
Drugi kongres IEEE Studentskih...

U subotu 15. prosinca 2012. održan je drugi zajednički susret IEEE Studentskih ogranaka i GOLD skupine IEEE-a.

Studentski ogranak Osijek ugostio je IEEE članove i studente iz cijele Hrvatske pa tako i našu Zagrebačku sekciju. Uz slavonski ugođaj, sudionici su imali priliku poslušati predavanja o teoriji, mogućnostima i primjeni holografskih metoda u kontroli kvalitete industrijskih proizvoda, o primjeni sonara u podmorskim sustavima, o primjeni računalnog vida u detekciji lica i osoba, o novom operativnom sustavu Windows 8 te o novoj generaciji smartphonea.

Raspravljali smo o IEEE aktivnostima, razmijenili ideje, iskustva, znanja i savjete. Posjetili smo također Kopački Rit i održali zajednički teambuilding u Tvrđi. Nekoliko fotografija možete pogledati u nastavku.

Vinko Lešić
Objavljeno: 26. 1. 2013. u 22:09
IEEE studentski ogranak Zagreb na...

U tjednu 15.-17. studenoga, IEEE studentski ogranak Zagreb i Odjel za industrijske primjene sudjelovali su na Info 2012, sajmu informacijskih tehnologija. Imali smo priliku prezentirati našu udrugu i družiti se s hrvatskim stručnjacima za informacijsku tehnologiju. Partneri sajma bili su CARNet, CISEx, DiSiCon, HGK i MZOŠ. Nekoliko fotografija možete pronaći u detaljnom prikazu obavijesti.

Vinko Lešić
Objavljeno: 26. 1. 2013. u 22:07
IEEEXtreme natjecanje u programiranju

Uz sendviče, kekse i energetska pića bili smo budni 24 sata zajedno s 1941 timom iz svih krajeva svijeta. Riječ je o IEEEXtreme, 24-satnom natjecateljskom programiranju koje se odvija svake godine u listopadu. Ovaj puta bilo je to 20. listopada, a u natjecanju je sudjelovalo 12 timova iz Hrvatske (Split, Zagreb i Osijek) s po 3 studentska člana. Zagrebački extreme timovi kodirali su iz PCLAB1 na FER-u, a neki od nas postigli su prilično dobre rezultate dok su izniman uspjeh s 55. mjestom ostvarili naši kolege iz Osijeka. Čestitamo!

 

Vinko Lešić
Objavljeno: 26. 1. 2013. u 21:55
Proslavljen IEEE day

U utorak 2. listopada 2012. godine proslavljen je IEEE day ispred FER-a zajedno s drugim skupinama i odjelima hrvatske IEEE sekcije. Zaigrali smo našu inačicu ljutih ptica sa studentima koji su se u pravo vrijeme zatekli na pravom mjestu. Izvrsnim strijelcima podijelili smo promotivne materijale, a lista najboljih nalazi se u nastavku obavijesti.

Vinko Lešić
Objavljeno: 26. 1. 2013. u 21:43
Uređeno: 26. 1. 2013. u 22:13
Osnovan Odjel za industrijske...

Dana 15. lipnja 2012. godine formiran je Odjel za industrijske primjene Studentskog ogranka Zagreb. Vizija Društva za industrijske primjene pa tako i našeg Odjela je prednjačenje u razvoju tehnologije i širenju tehničkih znanja iz područja elektrotehnike za podršku inženjerima koji ih primjenjuju u industriji.

Ono što izdvaja Odjel za industrijske primjene težnja je što većem približavanju akademskog i industrijskog svijeta. U tom smjeru, naš studentski Odjel doprinosi informiranju, podučavanju i povezivanju studenata i stručnjaka u elektrotehnici.
 
Nedugo nakon osnivanja, Odjel je predstavljen na kongresu studentskih ogranaka i GOLD interesnih skupina Regije 8 koji se održao u Madridu 25-30. srpnja 2012. godine. Na kongresu smo se povezali s kolegama iz Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Grčke, Njemačke, Austrije, Ujedinjenog Kraljvstva, Španjolske, Portugala, Tunisa, Južnoafričke Republike, SAD-a, Indije...Postali smo svjesni da cijeli svijet govori jedan stručni jezik i sučeljava se s istim inženjerskim problemima. Kreativnost, otvorenost uma, učenje i razmjena znanja zajednički nam je način za rješavanje problema i razvoj tehnologije.
Nekoliko fotografija s kongresa prikazano je u nastavku obavijesti.
Vinko Lešić

 

Vedran Bunčić

Predsjednik

vedran.buncic.hr@ieee.org

 

Krunoslav Klarić

Potpredsjednik

krunoslav.klaric@ieee.org

 

Matej Gračaković

Tajnik

matej.gracakovic@ieee.org

 

Robert Milijaš

Blagajnik


REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan