Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 

 

Broj posjeta:
53866
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za menadžment u inženjerstvu

Cilj rada odjela za menadžment u inženjerstvu je promicanje prakse menadžmenta u inženjerskoj struci i u svijetu tehnologije. Odjel ohrabruje teorijski i konceptualni razvoj menadžmenta u organizacijama sa znatnim udjelom tehničke i inženjerske struke, te promiče visoke profesionalne norme među svojim članovima.


Objavljeno: 20. 10. 2015. u 12:09
Poziv na predavanje: Ivana Rašan...

Hrvatska sekcija IEEE Vas poziva na predavanje: Upravljanje projektima financiranim iz sredstava Europske Unije, koje će održati Ivana Rašan Sladoljev, dipl. oec., Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva. Predavanje će se održati u utorak, 27. listopada 2015. godine u 17:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Događaj je organiziran u sklopu "Profesionalnih aktivnosti" hrvatske sekcije IEEE i uz pokroviteljstvo odjela za „Menadžment u inženjerstvu“.

Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a nakon predavanja sve vas pozivamo na druženje s članovima IEEE koji dolaze iz akademije i industrije.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

Predavanje će obuhvatiti projektni ciklus koji podrazumijeva pet faza (programiranje, identificiranje, formuliranje, implementaciju te evaluaciju i reviziju) i implementacijski proces projekata financiranih iz EU sredstava. Bit će predstavljene mogućnosti korištenja EU sredstava s fokusom na Grant projekte. Upravljanje implementacijskim procesom će biti detaljno razrađeno kroz primjere iz prakse. Cilj predavanja je približiti publici mogućnosti vezane za korištenje financiranja putem EU sredstava te prikazati stvarne situacije nastale tijekom procesa implementacije kako bi dobili što realniji uvid u ovo trenutno popularno područje financiranja.

Životopis

Ivana Rašan Sladoljev je projektna menadžerica na projektu „Usklađivanje roditeljstva i poslovnog života putem multidisciplinarnih socijalnih usluga (MULTI-SKLAD)“ čiji je nositelj Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu, a FER je projektni partner. Od 2013. godine zaposlena je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagreb gdje radi kao projektni menadžer na projektu „Kompetencijska mreža zasnovana na ICT-u za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama (ICT-AAC)“. Tijekom vođenja projekta ICT-AAC koje je podrazumijevalo upravljanje implementacijskim procesom u cjelini (koordinacija svih projektnih dionika – četiri Fakulteta, suradničke udruge, tvrtke i ostali suradnici, pripremu projektnih događanja, organizaciju dodatnih radionica, provođenje javne nabave, financijsko upravljanje, sastavljanje narativnih i financijskih izvještaja, koordinaciju s nadležnim tijelima, koordinaciju vezanu za revizije koje su provedene od strane raznih za to nadležnih tijela), sudjelovala je i u pisanju projektnih prijedloga, od kojih je jedan bio vezan i za projekt MULTI-SKLAD na kojem je trenutno zaposlena. Prije dolaska na Fakultet elektrotehnike i računarstva, Ivana je radila u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Odjelu za financiranje i ugovaranje EU programa (2010. - 2013.) kao stručni suradnik za osiguranje kvalitete, a što je podrazumijevalo kontrolu cjelokupne dokumentacije pripremljene od strane drugih odjela, pripremu internih smjernica, procedura, provođenje kontrola na licu mjesta (on-the-spot-checks), kontrolu i odobravanje kvartalnih i finalnih izvještaja korisnika (Grant i Service ugovori) te koordinaciju internih i eksternih revizija i kontrola. Godinu dana (2009.) je radila kao revizor u revizorskoj tvrtci BDO Croatia gdje se bavila testiranjem stavki bilance, računa dobiti i gubitka, sudjelovala u pripremi i izradi revizorskih izvješća za klijente iz financijskog sektora i trgovačka društva te vodila računovodstva za privatne tvrtke.

Željka Car
Popis obavijesti
REPOZITORIJ
KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2017.
 
 

 Marko Horvat

Predsjednik odjela
e-mail

 

 Dubravko Sabolić

Dopredsjednik odjela
e-mail

 

 Ivana Rašan Sladoljev

Tajnica odjela
e-mail

 

 


ANKETA
 
U koje biste vrijeme željeli da se odvijaju predavanja/događanja unutar Odjela*

 Tortni     Stupčasti     Složeni    Linije   |  Legenda ∇  
  • 4 [19.0%] - Prije 12 h
  • 3 [14.3%] - 12-15 h
  • 6 [28.6%] - 15-17 h
  • 8 [38.1%] - Poslije 17 h

Broj glasova: 21