Studentski ogranak Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku

IEEE Studentski ogranak Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (IEEE Student Branch Osijek) osnovan je 12. travnja 2010. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Želja ogranka je uključiti što više studenata, asistenata i znanstvenih novaka koji studiraju i rade na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku.

Cilj IEEE Studentskog ogranka Osijek je promocija znanosti, novih tehnologija i profesionalnog rada kroz niz aktivnosti poput predavanja, projekcija, posjeta tvrtkama,....

 

Službena stranica ogranka: https://ieee.ferit.hr

Facebook stranica IEEE Student Branch Osijek

 

KONTAKT

ieee-sb@ferit.hr


Obavijesti

Održan IEEExtreme 2020. u Osijeku

Tko je rekao da se ne možemo zabavljati poštujući pravila? IEEE studentski ogranak Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku može oboje.

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
Posjet institutu RT-RK u Novom Sadu

U petak 14.12. imali smo priliku posjetiti sjedište instituta RT-RK koje se nalazi u Novom Sadu. U odličnoj organizaciji, ekipa iz Novog Sada nas je vrlo srdačno ugostila te se potrudila nam pobliže objasniti sva područja na kojima djeluje grupa RT-RK.

Kroz razne demo-e i simulacije pobliže smo se upoznali s proizvodima koji proizlaze iz iste tvrtke. Također, u sklopu posjeta obišli smo kompanije OBLO Living - Pametne kuće i iWedia koje pripadaju grupi RT-RK. Te za kraj druženja poslušali vrlo korisno i zanimljivo predavanje doc.dr. Milana Bjelice o autonomnim vozilima. Ovim putem zahvaljujemo se još jednom Милош Станковић i ostatku ekipe na ugodnom gostoprimstvu i prezentacijama koje su nam proširile vidike o grupi RT-RK i tehnologijama kojima se bavi te Studentski zbor Sveučilišta u Osijekuzahvaljujući kojem nam je put i ostvaren. 😊

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
IEEE PREDAVANJE Denis Sušac

Dana 8.1.2018. kao prvu ovogodišnju aktivnost ispred IEEE SB Osijek organizirali smo predavanje Denisa Sušca. Denis je vlasnik tvrtke Mono i predsjednik Osijek Software City-a, te smatramo kako je Denis idealan motivator i predavač i dostojan prvog ovogodišnjeg predavanja. Denis je jedan od začetnika IT priče u Osijeku, te je jedan od glavnik pokretača cijele priče oko OSC, gdje Osijek postaje vodeći IT grad u Hrvatskoj.

Denis nam je pričao o umjetnoj inteligenciji i važnosti iste, te se nadovezao na tehnologije koje koristi u svojoj tvrtki Mono, te u konačnici motivacijskim riječima potaknio sve studente na rad i učenje, jer kaže da njihovo vrijeme tek dolazi. 

 

Predavanju su prisustvovali uglavnom studenti i profesori, dok je bilo i raznih posjetitelja koje zanima i sami OSC i Denisova tvrtka Mono. 

 

Detaljnije o predeavanju možete pronaći na LINK-u

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek