Studentski ogranak Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku

IEEE Studentski ogranak Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (IEEE Student Branch Osijek) osnovan je 12. travnja 2010. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Želja ogranka je uključiti što više studenata, asistenata i znanstvenih novaka koji studiraju i rade na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku.

Cilj IEEE Studentskog ogranka Osijek je promocija znanosti, novih tehnologija i profesionalnog rada kroz niz aktivnosti poput predavanja, projekcija, posjeta tvrtkama,....

 

 

KONTAKT

ieeeos.sb@gmail.com

Facebook stranica IEEE Student Branch Osijek

 

 

 


Obavijesti

IEEE Studentsko natjecanje u Aliasu -...

Kako se brinemo i za organizaciju zabavnih događaja ispred IEEE ogranka u Osijeku, organizirali smo natjecanje u društvenoj igri Alias. Dana 21.2.2019. godine, gdje su studenti malo odmorili za vrijeme ispitnih rokova.

 Bilo nam je super zabavno i najbolje ekipe su nagrađene IEEE poklon paketima.

 

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
IEEE - UHP Digital Backend Dev Course

IEEE SB Osijek je u suradnji sa UHP Digital tvrtkom iz Osijeka te FERIT Osijek uspješno organizirao 3-mjesečnu praksu u programiranju. Na praksu se mogao prijaviti tko god želi te je bila u postpunosti besplatna, dok je tim iz UHP Digitala odabrala studente koje žele na tečaju.

Tečaj je trajao 3 mjeseca, gdje su polaznici dolazili svaki utorak i četvrtak na predavanja na FERIT-u koji je ustupio računalnu učionicu. 

Od ukupno 70 prijava, tečaj je polazilo 24 studenta, a uspješno je tečaj završilo 16 studenata te su svi dobili potvrdu od UHP Digital tvrtke.

Veliko hvala FERIT-u i UHP Digitalu na prostoru, te čestitamo svim polaznicima.

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
Posjet institutu RT-RK u Novom Sadu

U petak 14.12. imali smo priliku posjetiti sjedište instituta RT-RK koje se nalazi u Novom Sadu. U odličnoj organizaciji, ekipa iz Novog Sada nas je vrlo srdačno ugostila te se potrudila nam pobliže objasniti sva područja na kojima djeluje grupa RT-RK.

Kroz razne demo-e i simulacije pobliže smo se upoznali s proizvodima koji proizlaze iz iste tvrtke. Također, u sklopu posjeta obišli smo kompanije OBLO Living - Pametne kuće i iWedia koje pripadaju grupi RT-RK. Te za kraj druženja poslušali vrlo korisno i zanimljivo predavanje doc.dr. Milana Bjelice o autonomnim vozilima. Ovim putem zahvaljujemo se još jednom Милош Станковић i ostatku ekipe na ugodnom gostoprimstvu i prezentacijama koje su nam proširile vidike o grupi RT-RK i tehnologijama kojima se bavi te Studentski zbor Sveučilišta u Osijekuzahvaljujući kojem nam je put i ostvaren. 😊

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
IEEE Job Interview Meeting Osijek

U srijedu (11.travnja 2018. godine) održala se „IEEE Job Interview meeting“ radionica koju je, u suradnji sa Inchoo Osijek, organizirao IEEE Student Branch Osijek.

Radionica se sastojala od 2 dijela. Prvo je bio pisani dio, gdje je profesionalna ekipa iz Inchoo-a pregledala i proanalizirala nekoliko zamolbi za posao i životopisa prisutnih sudionika. U drugom dijelu radionice izvela se simulacija razgovora za posao, kroz koju je Inchoo team publici dočarao kako to otprilike izgleda kada se ''dođe u njihove ruke''.

„IEEE Job Interview meeting“ radionica se pokazala, prije svega korisnog, a uz to i zanimljivog karaktera. Vjerujemo kako je sve prisutne, pogotovo one koji su u procesu traženja posla, ekipa iz Inchoo-a razriješila dileme zvane „pisanje životopisa“ i treme od ''javnog nastupa'' pred poslodavcem.

Još jednom se zahvaljujemo cijeloj ekipi Inchoo-a što smo imali čast čuti korisne savjete koji proizlaze direktno iz tako jedne uspješne tvrtke kao što je Inchoo. I naravno, veselimo se i budućim suradnjama. 

 

Više fotografija i detalja možete pronaći na FACEBOOK STRANICI

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
PPREDAVANJE "I što s...

U utorak, 20.3. u organizaciji IEEE SB Osijek održano je predavanje pod temom "I što s diplomom?" koje je održao bivši student FERIT-a Ivan Marković koji je nedavno pokrenuo i vlastitu tvrtku Unitfly. Ivan je i bivši tajnik IEEE SB Osijek te je poznat kao jedan od aktivnijih članova IEEE SB Osijek.


Ivan nam je pričao o svojim studentskim danima, kojim metodama se isticao te kako je skupljao hrabrosti za pojedine iskorake u svom studentskom životu. Također pričao je o važnosti priključivanja studenata u IEEE i ostale udruge jer smatra kako se uz obrazovanje treba baviti i izvannastavnim aktivnostima kojima će se doprinjet obrazovnoj zajednici.

 

Studenti koji nisu mogli doći itekako mogu žaliti jer je Ivan pričao svoju zanimljivu priču.

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
PREDAVANJE "Pisanje...

U organizaciji IEEE SB Osijek, dana 19.3. (ponedjeljak) nam je doc. dr. sc. Zdravko Krpić, profesor i predsjednik Odbora za završne i diplomske radove održao predavanje na temu "Pisanje završnog/diplomskog rada" te studentima završnih godina pomogao i dao smjernice u pisanju njihovog rada.

 

Profesor je objasnio postupke i rokove za predaju radova, te lošim primjerima nam dokazao kako ne bi trebali pisati rad, te na koje stvari pripaziti i kako u konačnici imati odličan rad koji će biti slika inžinjera s FERIT-a.


Sretno svim studentima na pisanju njihovih radova.

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
IEEE PREDAVANJE "Blockchain...

24. siječnja, osječani su na FERIT-u imali priliku poslušati vrlo korisno predavanje pod temom „Blockchain tehnologija i njene primjene“.

IEEE Student Branch Osijek se pobrinuo da za ovakvu vrstu predavanja kao predavača ugosti osobu koja zna svoj posao.

Tako je Mislav Javor, jedan od najvećih stručnjaka za blockchain tehnologije s ovih prostora, kroz predavanje upoznao publiku s osnovama tehnologije te malo više približio k tome što je to zapravo blockchain, za što je dobar, odnosno za što ne.

Uz to sve, kao konkretan primjer programibilnog blockchaina, Mislav je pokazao razvoj decentraliziranih aplikacija na Ethereum platformi.

Ovim putem zahvaljujemo se još jednom Mislavu što je podijelio s nama korisne informacije te nas uputio u sve zastupljenije i popularnije blockchain tehnologije.

 

Dodatne informacije i fotografije događaja možete vidjeti na Facebook stranica IEEE SB Osijek

 

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
IEEE PROGRAMIRANJE - INSTRUKCIJE

Kako uživamo u svim našim aktivnostima u IEEE, neke su nam izrazito drage i na njih se ponosimo. Tako se možemo pohvaliti našim predavanjima za sve studente koji se pripremaju za ispit iz Programiranja I., te je IEEE za njih organizirao Instrukcije na FERIT-u potpuno besplatno, te odgovorio na sva pitanja i sve nejasnoće vezane za kolegij i sami ispit.

 

Instrukcije je držao IEEE član i potpredsjednik CS chaptera, te predsjednik SZ FERIT Luka Kruljac. Instrukcije je održao u dva termina po 4h, što je bilo sasvim dovoljno za znatno bolje rezultate na proljetnom ispitnom roku.

 

Sve dodatne informacije, kao i fotografije događaja na Facebook stranica IEEE SB Osijek

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
IEEE PREDAVANJE Denis Sušac

Dana 8.1.2018. kao prvu ovogodišnju aktivnost ispred IEEE SB Osijek organizirali smo predavanje Denisa Sušca. Denis je vlasnik tvrtke Mono i predsjednik Osijek Software City-a, te smatramo kako je Denis idealan motivator i predavač i dostojan prvog ovogodišnjeg predavanja. Denis je jedan od začetnika IT priče u Osijeku, te je jedan od glavnik pokretača cijele priče oko OSC, gdje Osijek postaje vodeći IT grad u Hrvatskoj.

Denis nam je pričao o umjetnoj inteligenciji i važnosti iste, te se nadovezao na tehnologije koje koristi u svojoj tvrtki Mono, te u konačnici motivacijskim riječima potaknio sve studente na rad i učenje, jer kaže da njihovo vrijeme tek dolazi. 

 

Predavanju su prisustvovali uglavnom studenti i profesori, dok je bilo i raznih posjetitelja koje zanima i sami OSC i Denisova tvrtka Mono. 

 

Detaljnije o predeavanju možete pronaći na LINK-u

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
12. Svečana večera IEEE Hrvatske sekcije

Povodom 12. svečane Hrvatske sekcije IEEE s dodjelom godišnjih nagrada, ugodno smo se družili s kolegama članovima IEEE Hrvatske sekcije. Večera je održana u zagrebačkom hotelu International, gdje je također naš profesor dr.sc. Željko Hocenski primio nagradu "Nikola Tesla". Još jednom čestitke profesoru, kao i ostatku nagrađenih IEEE članova. Veselimo se idućem susretu!

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
TJEDAN MOBILNOSTI STUDENATA OSIJEK

Već sedmu godinu zaredom, IAESTE organizira “Tjedan mobilnosti studenata” kojim se informira i potiče studente na angažman van okvira redovnih predavanja, ispita i obaveza. Kroz brojne radionice i predavanja, studenti, a i drugi zainteresirani, mogu čuti životne priče predavača te predstavljanja studentskih udruga i poslodavaca s područja Osijeka.

 

Već raznoliki raspored ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti studenata imali smo priliku i mi obogatiti sa svojim izlaganjem dana 10.11.2017. godine.

Kroz predavanje pod nazivom "Mobilnost IEEE studenata" čuli smo našeg predsjednika IEEE ogranka Ivicu Džambo, koji je ukratko predstavio našu sekciju i njezino djelovanje, te pokušao dočarati kako je on iz vlastitog iskustva doživio mobilnost programa LeonardoDaVinci i Work&Travel.

Također, kolegica Kristina Javorek ispričala nam je svoja iskustva sa Erasmus+ koji je iskoristila za odrađivanje stručne prakse u Njemačkoj firmi.

Naš asistent, ujedno i potpredsjednik IEEE Power & Energy Society Student Branch Osijek, Matej Žnidarec govorio je o iskustvima s kojima se susreo na putu u Maleziju, gdje je išao povodom IEEE PES konferencije.

Zahvaljujemo se IAESTE Osijek na pozivu i sudjelovanju u ovakvom događaju. Nadamo se da ćemo u budućim događanjima i daljnjem radu nastaviti pridonositi mobilnosti studenata, kako unutar sekcije, tako i izvan nje.

 

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
IEEEday 2017

IEEEDay 2017. godine se održao u prostorijama FERIT-a gdje smo studente približili IEEE. Također smo održali razna predavanja kako bi studente upoznali s našim dosadašnjim aktivnostima, te našim ciljevima i budućim aktivnostima što se studentima uglavnom svidjelo te smo dobili pozitivne odgovore i mnoge druge članove IEEE.

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek