Studentski ogranak Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku

IEEE Studentski ogranak Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (IEEE Student Branch Osijek) osnovan je 12. travnja 2010. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Želja ogranka je uključiti što više studenata, asistenata i znanstvenih novaka koji studiraju i rade na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku.

Cilj IEEE Studentskog ogranka Osijek je promocija znanosti, novih tehnologija i profesionalnog rada kroz niz aktivnosti poput predavanja, projekcija, posjeta tvrtkama,....

 

 

KONTAKT

ieee-sb@ferit.hr

Facebook stranica IEEE Student Branch Osijek

 

 

 


Obavijesti

Održan IEEExtreme 2020. u Osijeku

Tko je rekao da se ne možemo zabavljati poštujući pravila? IEEE studentski ogranak Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku može oboje.

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
IEEE Studentsko natjecanje u Aliasu -...

Kako se brinemo i za organizaciju zabavnih događaja ispred IEEE ogranka u Osijeku, organizirali smo natjecanje u društvenoj igri Alias. Dana 21.2.2019. godine, gdje su studenti malo odmorili za vrijeme ispitnih rokova.

 Bilo nam je super zabavno i najbolje ekipe su nagrađene IEEE poklon paketima.

 

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
IEEE - UHP Digital Backend Dev Course

IEEE SB Osijek je u suradnji sa UHP Digital tvrtkom iz Osijeka te FERIT Osijek uspješno organizirao 3-mjesečnu praksu u programiranju. Na praksu se mogao prijaviti tko god želi te je bila u postpunosti besplatna, dok je tim iz UHP Digitala odabrala studente koje žele na tečaju.

Tečaj je trajao 3 mjeseca, gdje su polaznici dolazili svaki utorak i četvrtak na predavanja na FERIT-u koji je ustupio računalnu učionicu. 

Od ukupno 70 prijava, tečaj je polazilo 24 studenta, a uspješno je tečaj završilo 16 studenata te su svi dobili potvrdu od UHP Digital tvrtke.

Veliko hvala FERIT-u i UHP Digitalu na prostoru, te čestitamo svim polaznicima.

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
Posjet institutu RT-RK u Novom Sadu

U petak 14.12. imali smo priliku posjetiti sjedište instituta RT-RK koje se nalazi u Novom Sadu. U odličnoj organizaciji, ekipa iz Novog Sada nas je vrlo srdačno ugostila te se potrudila nam pobliže objasniti sva područja na kojima djeluje grupa RT-RK.

Kroz razne demo-e i simulacije pobliže smo se upoznali s proizvodima koji proizlaze iz iste tvrtke. Također, u sklopu posjeta obišli smo kompanije OBLO Living - Pametne kuće i iWedia koje pripadaju grupi RT-RK. Te za kraj druženja poslušali vrlo korisno i zanimljivo predavanje doc.dr. Milana Bjelice o autonomnim vozilima. Ovim putem zahvaljujemo se još jednom Милош Станковић i ostatku ekipe na ugodnom gostoprimstvu i prezentacijama koje su nam proširile vidike o grupi RT-RK i tehnologijama kojima se bavi te Studentski zbor Sveučilišta u Osijekuzahvaljujući kojem nam je put i ostvaren. 😊

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
IEEE Job Interview Meeting Osijek

U srijedu (11.travnja 2018. godine) održala se „IEEE Job Interview meeting“ radionica koju je, u suradnji sa Inchoo Osijek, organizirao IEEE Student Branch Osijek.

Radionica se sastojala od 2 dijela. Prvo je bio pisani dio, gdje je profesionalna ekipa iz Inchoo-a pregledala i proanalizirala nekoliko zamolbi za posao i životopisa prisutnih sudionika. U drugom dijelu radionice izvela se simulacija razgovora za posao, kroz koju je Inchoo team publici dočarao kako to otprilike izgleda kada se ''dođe u njihove ruke''.

„IEEE Job Interview meeting“ radionica se pokazala, prije svega korisnog, a uz to i zanimljivog karaktera. Vjerujemo kako je sve prisutne, pogotovo one koji su u procesu traženja posla, ekipa iz Inchoo-a razriješila dileme zvane „pisanje životopisa“ i treme od ''javnog nastupa'' pred poslodavcem.

Još jednom se zahvaljujemo cijeloj ekipi Inchoo-a što smo imali čast čuti korisne savjete koji proizlaze direktno iz tako jedne uspješne tvrtke kao što je Inchoo. I naravno, veselimo se i budućim suradnjama. 

 

Više fotografija i detalja možete pronaći na FACEBOOK STRANICI

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
IEEE PREDAVANJE Denis Sušac

Dana 8.1.2018. kao prvu ovogodišnju aktivnost ispred IEEE SB Osijek organizirali smo predavanje Denisa Sušca. Denis je vlasnik tvrtke Mono i predsjednik Osijek Software City-a, te smatramo kako je Denis idealan motivator i predavač i dostojan prvog ovogodišnjeg predavanja. Denis je jedan od začetnika IT priče u Osijeku, te je jedan od glavnik pokretača cijele priče oko OSC, gdje Osijek postaje vodeći IT grad u Hrvatskoj.

Denis nam je pričao o umjetnoj inteligenciji i važnosti iste, te se nadovezao na tehnologije koje koristi u svojoj tvrtki Mono, te u konačnici motivacijskim riječima potaknio sve studente na rad i učenje, jer kaže da njihovo vrijeme tek dolazi. 

 

Predavanju su prisustvovali uglavnom studenti i profesori, dok je bilo i raznih posjetitelja koje zanima i sami OSC i Denisova tvrtka Mono. 

 

Detaljnije o predeavanju možete pronaći na LINK-u

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
TJEDAN MOBILNOSTI STUDENATA OSIJEK

Već sedmu godinu zaredom, IAESTE organizira “Tjedan mobilnosti studenata” kojim se informira i potiče studente na angažman van okvira redovnih predavanja, ispita i obaveza. Kroz brojne radionice i predavanja, studenti, a i drugi zainteresirani, mogu čuti životne priče predavača te predstavljanja studentskih udruga i poslodavaca s područja Osijeka.

 

Već raznoliki raspored ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti studenata imali smo priliku i mi obogatiti sa svojim izlaganjem dana 10.11.2017. godine.

Kroz predavanje pod nazivom "Mobilnost IEEE studenata" čuli smo našeg predsjednika IEEE ogranka Ivicu Džambo, koji je ukratko predstavio našu sekciju i njezino djelovanje, te pokušao dočarati kako je on iz vlastitog iskustva doživio mobilnost programa LeonardoDaVinci i Work&Travel.

Također, kolegica Kristina Javorek ispričala nam je svoja iskustva sa Erasmus+ koji je iskoristila za odrađivanje stručne prakse u Njemačkoj firmi.

Naš asistent, ujedno i potpredsjednik IEEE Power & Energy Society Student Branch Osijek, Matej Žnidarec govorio je o iskustvima s kojima se susreo na putu u Maleziju, gdje je išao povodom IEEE PES konferencije.

Zahvaljujemo se IAESTE Osijek na pozivu i sudjelovanju u ovakvom događaju. Nadamo se da ćemo u budućim događanjima i daljnjem radu nastaviti pridonositi mobilnosti studenata, kako unutar sekcije, tako i izvan nje.

 

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek