Profesionalne aktivnosti

Profesionalne aktivnosti skup su komplementarnih znanja i vještina potrebnih svakom inženjeru tijekom karijere. Naglasak je na cjeloživotnom učenju, od završenog studija do mirovine. Hrvatska sekcija IEEE odlučila je staviti poseban naglasak na ovu vrstu aktivnosti u sklopu kojih će organizirati razne prezentacije i radionice na temu upravljanja karijerom, vođenja projekata, managementa, temeljnih ekonomskih znanja, prezentacijskih i komunikacijskih vještina, emocionalne inteligencije i sl. U sve aktivnosti bit će uključeni i studentski ogranci i GOLD. Upravo u tu svrhu osnovan je i GOLD/PA tim volontera.
 
Ukoliko se želite aktivno uključiti u osmišljavanje i realizaciju profesionalnih aktivnosti u Hrvatskoj, molim vas javite se Vedranu Podobniku vedran.podobnik@fer.hr
Kontakt
Vedran Podobnik
Koordinator

Obavijesti

Predavanje "Od FER-a do...

Hrvatska sekcija IEEE, u sklopu svojih "Profesionalnih aktivnosti", i SPOCK, Studentski inkubator Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, organizirali su predavanje

 

"Od FER-a do Techstarsa: mit ili realnost?"

 

 

koje su održali Dominik Tomičević iz startupa Memgraph i Marko Sršan iz akceleratora Techstars, u srijedu, 11. 1. 2017. godine, u 17.00 sati, u Klubu studenata elektrotehnike (KSET), Unska 3, Zagreb.

Predavanje je bilo u formi intervjua

Nakon predavanja upriličeno je druženje s članovima IEEE koji dolaze iz akademije i industrije.

 

Više informacija o predavanju i predavačima pročitajte u nastavku obavijesti, a snimku predavanja pogledajte ovdje.

Autor: Vedran Podobnik
Predavanje "Upravljanje...

 

Hrvatska sekcija IEEE Vas poziva na predavanje:

 

 

Upravljanje projektima financiranim iz sredstava Europske Unije

 

 

koje će održati Ivana Rašan Sladoljev, dipl. oec., Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva. Predavanje će se održati u utorak, 27. listopada 2015. godine u 17:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

 

 

Događaj je organiziran u sklopu "Profesionalnih aktivnosti" hrvatske sekcije IEEE i uz pokroviteljstvo odjela za „Menadžment u inženjerstvu“.

Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a nakon predavanja sve vas pozivamo na druženje s članovima IEEE koji dolaze iz akademije i industrije.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Vedran Podobnik
EU program financiranja...

Hrvatska sekcija IEEE Vas u petak, 27. ožujka 2015. godine, s početkom u 11:00 sati (Siva vijećnica Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu) poziva na predavanje:

 

 

EU program financiranja znanstveno-tehnoloških projekata: buduće i nadolazeće tehnologije (FET)

 

 

 

Događaj je organiziran u sklopu "Profesionalnih aktivnosti" hrvatske sekcije IEEE, uz pokroviteljstvo odjela za „Menadžment u inženjerstvu“.

Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje izlaganja 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Predavanje će održati Ivica Ćubić, Europska komisija.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Vedran Podobnik
Brief Description of the...

Hrvatska sekcija IEEE Vas u četvrtak, 12. lipnja 2014. godine, s početkom u 14:00 sati (dvorana D259) poziva na predavanje:

Brief Description of The Multicultural Classroom

Događaj je organiziran u sklopu "Profesionalnih aktivnosti" hrvatske sekcije IEEE, uz supokroviteljstvo interesne skupine „Žene u inženjerstvu“ te odjela za „Menadžment u inženjerstvu“.

Jezik predavanja je engleski, a predvidio trajanje izlaganja 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Predavanje će održati FH-Prof. Mag. Dr. Gabriele Abermann, Professor of English and Intercultural Communication in the degree programme Information Technology and Systems Management at the Salzburg University of Applied Sciences.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Vedran Podobnik
Engineers in banking industry: what...

Hrvatska sekcija IEEE Vas poziva na predavanje u srijedu 21. svibnja 2014. godine s početkom u 10:00 sati (Bijela vijećnica Fakulteta elektrotehnike i računarstva)

 

Engineers in banking industry: what skills do you need?

te radionicu

Development of transversal skills for engineers

 

 

Događaji su organizirani u sklopu projekta "Profesionalne aktivnosti" uz supokroviteljstvo "Odjela za menadžment u inženjerstvu". Predavanje (10:00-11:00) otvoreno je za sve zainteresirane, dok je radionica (11:00-13:00) besplatna i namijenjena prije svega studentima diplomskog i poslijediplomskog studija. Jezik predavanja i radionice je engleski.

Predavanje će održati te radionicu voditi Gábor Lenthár, programer u budimpeštanskom uredu globalne banke Morgan Stanley. Gospodin Lenthár će predstaviti mogućnosti koje su na raspolaganju studentima te nedavnim diplomandima računarstva u svjetskoj bankarskoj industriji. Poseban fokus će biti na njegovom putu od fakulteta do mjesta programera u svjetski poznatoj banci i mogućnostima koje globalni bankarski sektor nudi studentima i mladim diplomandima. Dio predavanja bit će posvećen i praktičnim savjetima za studente koji su zainteresirani za karijeru u bankarskom sektoru te globalnim kompanijama općenito. Primjerice, bit će objašnjeno kako napisati dobar životopis te što se može očekivati na intervjuima za posao u globalnim kompanijama.

Radionica koja će biti organizirana nakon glavnog predavanja ima za cilj pružiti dodatne informacije koje su važne za početak IT karijere u bankarskoj industriji.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Vedran Podobnik

Repozitorij

Repozitorij je prazan