Ciljevi studentskih aktivnosti

 • Stvaranje dodatnih vrijednosti i privilegija studentskim članovima
 • Razvoj studentskih aktivnosti (natječaja, nagrada, promotivnih programa, itd.)
 • Povećavanje svijesti studenata o aktivnostima drugih organizacijskih jedinica
  IEEE-a i postojećim privilegijama
 • Podrška studentskim inicijativama i informiranje drugih organizacijskih jedinica IEEE o njima
 • Zastupanje studentskih interesa i poticanje rješavanja studentskih pitanja
 • Pomoć u stvaranju novih studentskih ogranaka, odjela i srodnih (affinity) grupa
 • Pomoć u komunikaciji između postojećih ogranaka, odjela i srodnih grupa
 • Podizanje studentskog članstva i razvoj strategija za održanje
 • Više zabave u IEEE-u!
KONTAKTI
Helena Peći
voditeljica studentskih aktivnosti
Diego Sušanj
studentski predstavnik

Ana Batinović
studentski predstavnik
Filip Lipovac
studentski predstavnik

Obavijesti

Premostimo jaz među generacijama

Hrvatska sekcija IEEE, Interesna skupina doživotnih članova, Interesna skupina Young Professionals i Studentski ogranak Zagreb pozivaju Vas na predavanje

 

"Premostimo jaz među generacijama"

 

koje će Meri Tukač i Zlatko Ofak, pobjednici međunarodnog natjecanja „Mind the Gap“ IEEE Regije 8, održati u srijedu, 16. studenoga 2016. u 18 sati, u Sivoj vijećnici FER-a.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 90 minuta. Otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavačima pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Ivana Stupar
Održan 6. IEEE CroSYP kongres...

Na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održan je šesti IEEE CroSYP (engl. Croatian Students and Young Professional) kongres studenata i mladih profesionalaca u razdoblju od 23. do 25. rujna. Kongresom je proslavljena deseta godišnjica postojanja riječkog studentskog ogranka.

IEEE je svjetska organizacija koja objedinjuje inženjere različitih usmjerenja te se zalaže za razvoj tehnologija za dobrobit čovječanstva. U studentskim ograncima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj sekciji, studenti aktivno sudjeluju u organizaciji različitih događanja te na taj način prikupljaju značajna stručna i životna iskustva.

Na kongresu su prisustvovali studenti iz hrvatskih sekcija (Zagreba, Osijeka i Rijeke) te dva studenta iz slovenskog studentskog ogranka u Ljubljani. Dolazak stranih studenata je novitet na ovoj vrsti kongresa te se nadamo da će se u budućnosti nastaviti razvijati u vidu međunarodne suradnje. Dodatne informacije pogledjte u nastavku obavijesti.

Autor: Ivana Stupar
Poziv na predavanje: On the Brink of...

Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za telekomunikacije FER-a pozivaju vas na predavanje

On the Brink of a Networked Society

Predavanje će održati dr. sc. Siniša Krajnović, Vice President and Head of Development Unit Radio, Ericsson, Švedska, u četvrtak 30. listopada 2014. godine s početkom u 14:15 u dvorani D2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Dr. Krajnović će govoriti o izazovima koje današnje umreženo društvo postavlja na industriju i čovjeka. Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje izlaganja 45 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija!

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

In today's global world, connectivity to the network all the time and everywhere is taken for granted. Mobility supports interactions whenever desired, connecting everybody and everything. This enables people to collaborate, innovate, learn, participate in ways we never thought possible and leaves much more yet to discover. We are together building a Networked Society where every person and every industry is empowered to reach their full potential. In the Networked Society anything that can benefit from a connection will be connected. The success of the Networked Society will rest on our ability to bring together broadband, mobility, and cloud computing.

Životopis

Sinisa Krajnovic is a senior executive in Ericsson with more than 10 years of international management experience. Currently living and working in Sweden, he leads a global research and development organization consisting of more than 10000 engineers. He has extensive multicultural experience and understanding gained through global exposure from living and working in Croatia, UK, Ireland, Japan, Hungary and Sweden. He earned his PhD degree from the Faculty of Electrical Engineering and Computing, University of Zagreb, Croatia. He is professor at the Zagreb School of Economics and Management, and director of their General MBA Program.

Autor: Ivana Stupar
2014 IBM IEEE Smarter Planet Challenge

IEEE i IBM organiziraju natječaj Smarter Planet Challenge. Na natječaj se mogu  javiti studenti u timovima od tri do pet članova, od kojih najmanje jedan mora biti član IEEE-a kako bi prijava bila valjana.

Rok za prijavu je 1.listopad 2014. godine. Područja za koja je natječaj otvoren vezana su uz računarstvo u oblaku, obradu velike količine podataka i analitiku, računalnu sigurnost i mobilne aplikacije. Detaljna pravila prijave, nagrade, te dodatne informacije o natječaju možete pronaći na poveznici: http://www.ieee.org/education_careers/education/university_programs/smarterplanetchallenge.html, a pitanja je moguće uputiti na email adresu: smartplanetchallenge@ieee.org

Autor: Ivana Stupar

Studenti preddiplomskih, diplomskih, i poslijediplomskih studija koji su članovi IEEE-a imaju pravo prijaviti se za subvencije i stipendije za financiranje putovanja na međunarodne konferencije, prakse i stručna usavršavanja. Ovim putem htjeli bismo vam ukazati na mogućnosti financiranja projekata i putovanja studentskih članova IEEE-a.

Na poveznici: http://www.ieee.org/membership_services/membership/students/awards/student_travel_grants.html moguće je pogledati tekst natječaja financiranja u organizaciji nekoliko odjela IEEE-a, te IEEE Fundationa, pri čemu se natječaji odnose na financiranje projekata, financiranja puta na znanstvene skupove, i sl.

Dodatne informacije i detaljne upute za prijavu moguće je naći u tekstu pojedinog natječaja.

Autor: Ivana Stupar
IEEE Elevate :: Online igre,...

Travanjski IEEE Elevate u organizaciji Young Professionals skupine donosi priču o tržištu online igara i tehničkim zahtjevima koji se pojavljuju u masivnim multiplayer okolinama.

 

Utorak 15.04. od 17h na FER-u u prostoru Kluba Studenata ElektroTehnike (KSET).

"Online igre, poslužitelji  i mreže "

 

Naš gost Dr. Sc. Mirko Sužnjević sa Zavoda za telekomunikacije na FER-u pokazat će nam pozadinu svijeta igara i epskih multiplayer pothvata koji su osvojili igrače diljem svijeta. Više o predavanju i predavaču nalazi se u detaljnijem prikazu obavijesti.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Autor: Ivana Stupar

Studente preddiplomskog, diplomskog ili poslijediplomskog studija pozivamo da se učlane u IEEE uz članarinu od svega 27 US$. Postojeće studentske članove pozivamo da obnove članstvo do 22. veljače kako im se članstvo ne bi deaktiviralo.

U slučaju bilo kakvih teškoća pri procesu učlanjenja ili produljenja članstva obratite se na IEEE Contact and Support Center www.ieee.org/about/contact_center/index.htm

Autor: Ivana Stupar
Javantura Zagreb 2014

IEEE Studentski ogranak Zagreb poziva vas na Javanturu!

U subotu, 22.2.2014. u Zagrebu se održava prva poludnevna Java konferencija nazvana Javantura Zagreb 2014. Na konferenciji će se održati 13 predavanja koja detaljno možete pogledati na http://javantura.com/predavanja, a među ostalim spominju se Alfesco, Dartlang, Eclipse, Groovy, JavaFX, JavaScript, Nashorn, Neo4J, RIA, RobotFramework, Sencha Touch, Swing, universAAL, Vaadin, Vert.x i WildFly.

Svi članovi HUJAK-a konferenciji mogu prisustvovati besplatno, a studenti se mogu besplatno učlaniti u HUJAK (http://hujak.hr/uclanjenje/).

Prijaviti se možete na http://javantura.com/prijava/.
 

Autor: Ivana Stupar
IEEEmadC - Mobile Application...

IEEEmadC je natjecanje u izradi mobilnih aplikacija za studentske članove IEEE Regije 8 (Europa, Bliski Istok i Afrika). Glavni organizator je Studentski ogranak Osijek, a više informacija možete pronaći na Facebook stranici https://www.facebook.com/IEEEmadC ili na web stranici natjecanja http://ieeemadc.org

Pozivamo sve sudente da se učlane u IEEE (27$) i sudjeluju u natjecanju u kojem mogu osvojiti vrijedne nagrade (smartphone, tablete, majice i sl.) i uz to se dobro zabaviti. Sva pitanja možete posaviti putem Facebooka ili e-maila ieeemadc@ieee.org.

Za ovaj projekt Studentski ogranak Osijek osvojio je IEEE Enterprise award za 2013. godinu. Glavni sponzor projekta je IEEE Foundation. 

 

IEEE: Fostering technological innovation and excellence for the benefit of humanity.

Autor: Vinko Lešić
Treći kongres studentskih ogranaka i...

U subotu 28. i nedjelju 29. rujna održan je treći kongres studentskih ogranaka i YP-GOLD skupine Hrvatske, CroSBC 2013. Na sada već tradicionalnom godišnjem okupljanju studentskih IEEE volontera iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba razgovarali smo o prošlogodišnjim iskustvima i organiziranim događajima, razradili smo nove ideje te načinili programe i planove za narednu godinu. 

Predstavljena su dva nova studentska odjela Riječkog ogranka, MadC natjecanje u izradi mobilnih aplikacija Osječkog ogranka, TISP (teacher in service) inicijativa Splitskog ogranka te novi studentski projekti Zagrebačkog ogranka. Na susretu nam se pridružio i Rui Costa, koordinator obrazovnih aktivnosti u IEEE Portugalskoj sekciji te začetnik novog IEEE Academic programa, svjetske baze kratkotrajnih obrazovnih video uradaka. Susret je međusobno povezao nove volontere i buduće voditelje studentskih ogranaka iz cijele IEEE Hrvatske sekcije. Nekoliko fotografija možete pogledati u nastavku obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
IEEE Smarter Planet Challenge

IBM i IEEE su u potrazi za kreativnim timovima i njihovim studentskim projektima koji bi pomogli studentima učiti o primjeni inženjerstva, znanosti i drugih disciplina u rješavanju stvarnih problema. To je izvrsna prilika da upotrijebite svoje inženjerske vještine... i pritom zaradite novčane nagrade!

Natječaj je otvoren do 1. studenog 2012. godine. Studentski timovi trebaju imati tri do pet članova bilo koje godine sveučilišnog studija. Najmanje jedan član tima mora biti član IEEE-a.

Da biste saznali više o ovoj uzbudljivoj prilici posjetite www.ieee.org/go/smarter_planet_challenge ili pošaljite poruku na smartplanetchallenge@ieee.org.

Autor: Jelena Božek
Studentska sekcija na međunarodnom...

Pozivamo studente preddiplomskih i diplomskih studija, koji su tijekom dosadašnjeg studija pokazali sklonost istraživačkom radu, da rezultate svojeg rada prikažu u obliku znanstvenoga članka na engleskom jeziku na
 

Studentskoj sekciji 54. međunarodnog znanstvenog
simpozija ELMAR-2012


koja će se održati od 12. do 14. rujna 2012. godine u Zadru. Studentsku sekciju organizira projekt "Studentske aktivnosti" Hrvatske sekcije IEEE. Jedan primjerak zbornika radova, dva noćenja u hostelu, svečana večera te izlet brodom bit će pokriveni za jednog studenta po prihvaćenom članku, pri čemu taj student mora prezentirati svoj prihvaćeni članak. Više o studentskoj sekciji pročitajte u nastavku obavijesti.

Autor: Jelena Božek
Zatražite studentsko članstvo

Mnogim studentskim članovima događa se da ih IEEE prebaci u članove na temelju podatka koji su sami dali o tome kada će završiti studij. Ponekad takovi članovi nisu završili studij, ili pak nastavljaju studij (npr. nakon preddiplomskog nastavljaju studirati na diplomskom studiju, ili nakon diplomskog nastavljaju studirati na poslijediplomskom studiju).

U takvom slučaju, prilikom online obnove članstva, treba zatražiti studentsko članstvo i obnoviti podatke o studiranju. Time se postiže povratak u studentsko članstvo, a iznos godišnje osnovne članarine vraća se na svega 27 US$.


Studentsko članstvo može zatražiti i član koji se kasnije odluči za poslijediplomski studij, s time da zadržava sva prava člana, ali plaća znatno nižu članarinu, te 50% niže iznose za članstva u društvima, kao i za časopise.
 

Autor: Jelena Božek