Obavijesti

On-line predavanje: Testiranje...

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35), Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na ON-line predavanja : 

„Testiranje elektromagnetske kompatibilnosti u automobilskoj industriji“

„Electromagnetic compatibility testing in the automotive industry

 koje će održati voditelj tima za ugrađene hardverske sustave; Luka Olvitz, iz Rimac Automobila, Ured Osijek, te Nina Voloder, također iz R.A.;  Ured Osijek. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 15. studenoga 2021. godine u 9:45 h, ON-line putem platforme FERIT-a (BigButton) i linka:

https://bigblack.ferit.hr/b/den-w5r-2s5-9fh

u terminu predavanja iz kolegija Elektromagnetska kompatibilnost na Diplomskom sveučilišnom studiju Elektrotehnike, izborni blokovi Industrijska Elektroenergetika i Automobilsko računarstvo i komunikacije. Predvidivo trajanje predavanja je 75-ak minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo znanstvenike čija su područja istraživanja bliska tematici predavanja kao i studente ostalih studija. U nastavku slijedi kratak životopisi predavača i opis predavanja.

Autor: Denis Pelin
Poziv na online IEEE predavanje: Full...

Zajednički odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove (ED15/SSC37) Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na online predavanje:                              

Full chip-level verification of electrostatic discharge robustness of integrated circuits using graph theory

koje će održati Vlatko Galić, mag. ing. sa Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Predavanje će se održati online u utorak 19. listopada 2021. s početkom u 10:15 sati putem MS Teams platforme. Poveznica za pristup predavanju nalazi se ovdje.

Predviđeno trajanje predavanje s raspravom je 45 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente. Više o predavaču i predavanju možete pročitati u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Mirko Poljak
Poziv na predavanje: Plan...

Odjel za menadžment u tehnologiji i inženjerstvu i Interesna skupina Žene u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

"Plan ravnopravnosti spolova Fakulteta elektrotehnike i računarstva"

koje će održati izv. prof. dr. sc. Anamari Nakić u petak, 19. studenog 2021. godine, u 13:00 sati putem platforme Zoom. Očekivano trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta. Predavanje se održava na hrvatskom jeziku i otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno se pozivaju studenti. Životopis predavačice i sažetak predavanja kao i podaci za pristup predavanju nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Krunoslav Tržec
Poziv na predavanje: Upravljanje...

Odjel za menadžment u tehnologiji i inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Upravljanje podacima – podloga za uspješne prijave i provedbu projekata"

koje će održati Luka Mandić, mag. soc., u ponedjeljak, 15. studenoga 2021. godine, s početkom u 17:15 sati u dvorani D1 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Trajanje predavanja s raspravom je 45 minuta. Predavanje se održava na hrvatskom jeziku i otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno se pozivaju studenti.

Životopis predavača i sažetak predavanja nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Krunoslav Tržec

Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija i Odjel za instrumentaciju i mjerenja Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje 

Primjena blockchaina u mjeriteljstvu – pogled niz piramidu

koje će održati prof. dr. sc. Kruno Miličević, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, u četvrtak11. studenog 2021. godine u 14:00 sati putem platforme MS Teams.

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 45 minuta. Poveznica za pristup predavanju je ovdje. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Željka Lučev Vasić
Obilježavanje Svjetskog dana...

Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku i Odjel za tehniku u medicini i biologiji Hrvatske sekcije IEEE obilježit će i ove godine Svjetski dan kliničkog inženjerstva (21.10.). Tradicionalni prigodni simpozij ove godine ćemo zbog pandemije bolesti COVID-19 nadomjestiti virtualnim druženjem u četvrtak 21. listopada 2021. s početkom u 16:30 sati. Tema sastanka su globalna zbivanja u području kliničkog inženjerstva.

Sastanku je moguće pristupiti putem poveznice. Pristup je otvoren za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Autor: Željka Lučev Vasić

Odjel za računalnu inteligenciju Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Umjetna inteligencija i budućnost čovječanstva"

koje će održati Jelena Luketina u četvrtak, 21. listopada 2021. godine, u 18.00 sati putem platforme Zoom. Predavanje se održava na hrvatskom jeziku i otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno se pozivaju studenti. Životopis predavača i sažetak predavanja kao i podaci za pristup predavanju nalaze se u nastavku obavijesti. 

Autor: Domagoj Jakobović

IEEE i ove godine iznimno omogućuje 50% popusta na cjelogodišnju osnovnu članarinu za svoje članove kategorije "Student Member" i "Graduate Student Member", odnosno za studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. Prilikom obnove članstva, a prije plaćanja, unesite FUTURE50 kao promotivni kôd za ostvarivanje popusta.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici ove inicijative.

Autor: Vinko Lešić
Poziv na predavanje: Bio-inspired...

Odjel za robotiku i automatizaciju, Projekt DATACROSS i ZCI za znanost o podatcima i kooperativne sustave, Istraživačka jedinica ACROSS pozivaju Vas na predavanje:

Bio-inspired Methods for Sensing and Instrumentation

koje će održati Prof. Amit Mishra s University of Cape Town, South Africa u ponedjeljak 18. listopada 2021., u 11.00 sati Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Očekivano trajanje predavanja je 45 minuta nakon čega bi slijedila pitanja iz publike.

Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Abstract: 
In this talk, the author shall discuss some of the recent projects he has been working on where the innovations have been inspired by the biosphere. In this, he shall present a new paradigm of sensing (enabled by machine learning) called application specific instrumentation. He shall, further, discuss another bio-inspired sensing system innovated by him called Communication based Sensing. Lastly, he will present some of his recent work on brain-inspired AI architecture.

Brief biography: 
Prof. Amit Kumar Mishra is currently a full professor in the Department of Electrical Engineering at the University of Cape Town (ranked at 157 by THE in 2021). Before Cape Town, Amit has worked in Australia and India. He did his PhD at the University of Edinburgh. His areas of interest include radar system design and applied machine learning. He has successfully supervised nine PhD students so far and holds five patents.

Autor: Ivan Marković
Poziv na online predavanje:...

Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija i Odjel za instrumentaciju i mjerenja Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje 

Eksperimentalno ispitivanje utjecaja parametara ovjesa na percepciju vozača o udobnosti vožnje i sposobnost vozača za obavljanje jednostavnih radnji

koje će održati doc. dr. sc. Mario Hrgetić, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, u četvrtak14. listopada 2021. godine u 14:00 sati putem platforme MS Teams.

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 45 minuta. Poveznica za pristup predavanju je ovdje. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Željka Lučev Vasić

Pozivamo Vas na niz predavanja u organizaciji Odjela za energetiku Hrvatske sekcije IEEE:

u četvrtak, 09. rujna 2021. u 17:00 sati na MS Teamsu.

Gošće IEEE PES Croatia Lectures Day 2021 su:

 • prof. dr. sc. Lina Bertling Tjemberg, KTH, Sweden s DLP (Distinguished Lecturer Program) predavanjem pod naslovom: "Asset Management with power system applications"
 • dr. sc. Shay Bahramirad, Quanta Technology Inc. Vice president, USA s predavanjem pod naslovom: "Climate Change and Resilience Planning"
 • prof. dr. sc. Edvina Uzunovic, Worchester Polytechnic Institute, USA s predavanjem pod naslovom: "HVDC  systems and their role in today's power systems"

Pridružite se i aktivno sudjelujete u raspravi!

Jezik predavanja je engleski, a očekivano trajanje je 90 minuta.

Sažetke predavanja i biografije govornica nalaze se u proširenom sadržaju obavijesti.

Poveznica za pristup online predavanju: https://bit.ly/3tgun8s.

Autor: Ninoslav Holjevac
Electric Drives for Space Vehicles...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku, Odjel za pouzdanost i Odjel za energetsku elektroniku IEEE Hrvatske sekcije u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Electric Drives for Space Vehicles and Satellites - Part X: Energy sources for Electric Reactive Drive Systems

koje će održati (on-line)

prof.dr.ing. Ognjan Božić

znantvenik i istraživač German Aerospace Center (DLR)

 

dana 24. lipnja 2021. s početkom u 16:00 sati

Autor: Tomislav Keser
Electric Drives for Space Vehicles...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku, Odjel za pouzdanost i Odjel za energetsku elektroniku IEEE Hrvatske sekcije u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Electric Drives for Space Vehicles and Satellites - Part IX: Other Kind of Electric Reactive Drives

koje će održati (on-line)

prof.dr.ing. Ognjan Božić

znantvenik i istraživač German Aerospace Center (DLR)

 

dana 15. lipnja 2021. s početkom u 16:00 sati

Autor: Tomislav Keser
Raspodijeljeni sustavi u stvarnim...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

RASPODIJELJENI SUSTAVI U STVARNIM PRIMJENAMA

 koje će održati on-line uvaženi gosti predavači

Saša Stjepan Bakša

iz tvrtke Enea Software d.o.o., Osijek

 i

Blaž Vincetić

iz tvrtke Atos Convergence Creators d.o.o., Osijek

u petak 11.06.2021. u 11:30 sati

Autor: Tomislav Keser
Electric Drives for Space Vehicles...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku, Odjel za pouzdanost i Odjel za energetsku elektroniku IEEE Hrvatske sekcije u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Electric Drives for Space Vehicles and Satellites - Part VIII: Electromagnetic Drives

koje će održati (on-line)

prof.dr.ing. Ognjan Božić

znantvenik i istraživač German Aerospace Center (DLR)

 

dana 8. lipnja 2021. s početkom u 16:00 sati

Autor: Tomislav Keser
Electric Drives for Space Vehicles...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku, Odjel za pouzdanost i Odjel za energetsku elektroniku IEEE Hrvatske sekcije u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Electric Drives for Space Vehicles and Satellites - Part VII: A Hybrid Electrothermic and Electromagnetic Propulsion

koje će održati (on-line)

prof.dr.ing. Ognjan Božić

znantvenik i istraživač German Aerospace Center (DLR)

 

dana 1. lipnja 2021. s početkom u 16:00 sati

Autor: Tomislav Keser
Electric Drives for Space Vehicles...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku, Odjel za pouzdanost i Odjel za energetsku elektroniku IEEE Hrvatske sekcije u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Electric Drives for Space Vehicles and Satellites - Part VI: Combined Electrostatic and Electromagnetic Reactive Drives

koje će održati (on-line)

prof.dr.ing. Ognjan Božić

znantvenik i istraživač German Aerospace Center (DLR)

 

dana 25. svibnja 2021. s početkom u 16:00 sati

Autor: Tomislav Keser
On-line predavanje -   „Elektronički...

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35), Odjel za industrijsku elektroniku (IE13), te Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku (SMC28) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje : 

„Elektronički energetski pretvarači u suvremenim industrijskim elektromotornim pogonima“

„Power electronic converters in modern industrial electric drives“

 koje će održati mr.sc. Ivica Bašić specijalist za puštanje u pogon i podešavanje energetskih pretvarača u Danieli Systec d.o.o. Predavanje će se održati u utorak, 25. svibnja 2021. godine u 11:30 h, ON-line putem platforme FERIT-a i linka:

https://bigblack.ferit.hr/b/den-ps5-r11-z9i

Predvidivo trajanje predavanja je 90-ak minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo djelatnike FERITA čija su područja istraživanja bliska tematici predavanja kao i studente stručnih i ostalih studija. U nastavku slijedi kratak životopis predavača i opis predavanja.

Dodatne informacije o predavanju mogu se dobiti putem mejla predsjednika odjela sekcije organizatora predavanja.

Autor: Denis Pelin
Electric Drives for Space Vehicles...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku, Odjel za pouzdanost i Odjel za energetsku elektroniku IEEE Hrvatske sekcije u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Electric Drives for Space Vehicles and Satellites - Part V: Electrostatic Reactive Thrusters

koje će održati (on-line)

prof.dr.ing. Ognjan Božić

znantvenik i istraživač German Aerospace Center (DLR)

 

dana 18. svibnja 2021. s početkom u 16:00 sati

Autor: Tomislav Keser
Poslovna radionica: Ivan Tadić,...

Fakultet elektrotehnike i računarstva i Hrvatska sekcija IEEE-a pozivaju vas na još jednu poslovnu radionicu, koja će se održati u petak, 14. svibnja 2021. u 16:00 sati na MS Teamsu. Ovaj puta gost nam je g. Ivan Tadić, mladi poduzetnik i osnivač startupa Fantastic Esports iz Zagreba. 


Premda većini ljudi možda pojam „esporta“ zvuči neobično, jer pod sportom podrazumijevamo aktivnost na otvorenom, u dvorani ili teretani, a svakako izvan sobe, ureda, stolca, naslonjača, i daleko od monitora, i u tom području se razvija jedan inovativan poslovni model. Stoga će nas naš gost uvesti u priču esporta, i odgovoriti nam na pitanja poput: Što je esport, što su esport organizacije, tko su profesionalni igrači, kako funkcionira ekosustav esporta i koje je mjesto esporta u suvremenoj industriji zabave? Pored toga, on će nas uvesti i u sam poslovni model esporta, objasnivši nam uloge ljudi u esport organizaciji i organizaciju turnira/esport evenata.

Naposljetku, iznijet će i svoja (pozitivna i negativna) iskustva u radu startupa Fantastic Esports, te kako vidi razvoj poduzeća u sljedećih nekoliko godina.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže putem poveznice na MS Teams.

Autor: Tomislav Jagušt
On-line predavanje: Elektroenergetski...

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35), Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanja : 

„Elektroenergetski sustavi propulzije plovila* i „Danfoss drives rješenja i trendovi u pogonima propulzije plovila

„Vessel propulsion power engineering systems“ and „Danfoss drives solutions and trends in marine & offshore propulsion systems“

 koje će održati prof.dr.sc.Željko Hederić, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek i inženjer prodaje za Danfoss pogonske sustave u pomorstvu Josip Vilus. Predavanje će se održati u srijedu, 12. svibnja 2021. godine u 15:30 h, ON-line putem platforme FERIT-a i linka:

https://bigblack.ferit.hr/b/den-ps5-r11-z9i  

u terminu predavanja iz kolegija Primijenjena energetska elektronika na Diplomskom sveučilišnom studiju Elektrotehnike; smjer Elektroenergetika i Automobilsko računarstvo i komunikacije. Predvidivo trajanje predavanja je 90-ak minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo znanstvenike čija su područja istraživanja bliska tematici predavanja kao i studente ostalih studija. U nastavku slijedi kratak životopisi predavača i opis predavanja.

Autor: Denis Pelin
Electric Drives for Space Vehicles...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku, Odjel za pouzdanost i Odjel za energetsku elektroniku IEEE Hrvatske sekcije u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Electric Drives for Space Vehicles and Satellites - Part IV: Single Helicon Plasma Generation for Electrodeless Plasma Drive

koje će održati (on-line)

prof.dr.ing. Ognjan Božić

znantvenik i istraživač German Aerospace Center (DLR)

 

dana 11. svibnja 2021. s početkom u 16:00 sati

Autor: Tomislav Keser
Poslovna radionica: Ekonomika okoliša...

Fakultet elektrotehnike i računarstva i Hrvatska sekcija IEEE-a pozivaju vas na poslovnu radionicu s temom:

Ekonomika okoliša: studija slučaja jezera Cuitzeo u Meksiku

u petak, 7. svibnja 2021., u 16:30 sati, koju će održati Dr. Rafael trueba Regalado, profesor ekonomije na vodećem meksičkom sveučilištu, Tecnológico de Monterrey, Campus Morelia.

NAPOMENA: Radionica će započeti točno u 16.30 sati, umjesto prethodno najavljenog početka u 16.00 sati.

Cilj radionice je prezentirati i raspraviti ekonomsku vrijednost društvenog eksternog troška po stanovnike Zapadne regije jezera Cuitzeo, drugog najvećeg jezera u Meksiku, u zdravstvenom smislu, koji je posljedica zagađenja u uzvodnom dijelu bazena. Metodološka vizija istraživanja fokusira se na kvantifikaciju troškova uklanjanja zagađenja i primjenu metode CVM (Contingent Valuation Method). Kreirano je hipotetsko tržište kako bi se identificirala voljnost za prihvaćanje naknade (WTAC, Willingness To Accept Compensation) kod intervjuiranih osoba putem vaučera za troškove liječenja i oporavka od posljedica učinaka pješčanih oluja.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže putem poveznice na MS Teams.

Autor: Tomislav Jagušt
Electric drives for space vehicles...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost IEEE Hrvatske sekcije u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

ELECTRIC DRIVES FOR SPACE VEHICLES AND SATELLITES - PART III: ELECTRODELESS PLASMA DRIVES

koje će održati (on-line)

prof.dr.ing. Ognjan Božić

znantvenik i istraživač German Aerospace Center (DLR)

 

dana 4. svibnja 2021. s početkom u 16:00 sati

Autor: Tomislav Keser
Revitalization of electrical...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost IEEE Hrvatske sekcije pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

 

Revitalization of electrical equipment for  dragline excavator ESH 6/45

 

koje će održati (on-line)

Željko Stanojević, mr.inž.rač.

Glavni inženjer elektro održavanja u EFT - Rudnik i Termoelektrana Stanari d.o.o.

 

dana 27. travnja 2021. s početkom u 17:00 sati

Autor: Tomislav Keser
Poziv na predavanje...

Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (AP), Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT) i Zajednički odjel za zrakoplovne elektroničke sustave te geoznanosti i daljinska istraživanja (AES/GRS) Hrvatske sekcije IEEE, Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave (ZCI-DATACROSS), Zavod za komunikacijske i svemirske tehnologije Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Odjel komunikacijskih sustava HATZ pozivaju vas na predavanje:

"Applications of Non-Foster Elements in Antennas and Microwave Devices"

koje će održati prof. dr. sc. Dmitry V. Kholodnyak, Saint Petersburg Electrotechnical University "LETI", Saint Petersburg, Rusija. Predavanje će se održati u srijedu, 21. travnja 2021. godine s početkom u 13:00 sati na platformi MS Teams.

Poveznica za pristup je ovdje.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Davor Bonefačić
Proizvodnja elektroničkih proizvoda u...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost IEEE Hrvatske sekcije pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Proizvodnja elektroničkih proizvoda u Osijeku

 

koje će održati (on-line)

David Zovko

direktor TAVU d.o.o.

 

dana 13. travnja 2021. s početkom u 11:30 sati

Autor: Tomislav Keser
Poziv na online predavanje povodom...

Hrvatsko društvo za neuroznanostHrvatski institut za istraživanje mozgaMedicinski fakultet Sveučilišta u ZagrebuZnanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, od 15. do 21. ožujka 2021. godine, dvadeseti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, u svijetu poznat kao Brain Awareness Week. Teme ovogodišnjeg Tjedna mozga su Mozak i COVID te Utjecaj digitalnih tehnologija na razvoj i rad mozga.

U sklopu 20. Tjedna mozga, u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstvaKlinike za psihijatriju VrapčeHrvatskog društva za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku (HDBIMF)Odjela za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE te Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), održat će se predavanje:

Možemo li mjeriti depresiju?

petak, 19. ožujka 2021. godine, s početkom u 16:15 sati,

kao online predavanje na YouTube kanalu Hrvatske sekcije IEEE.

Predavanje će održati Eda Jovičić, univ. bacc. ing., Damir Mulc, dr. med., dr. sc. Jakša Vukojević, Krešimir Friganović, mag. ing. i prof. dr. sc. Mario Cifrek.

Predvidivo trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente. Kratki sažetak predavanja dostupan je u nastavku obavijesti.

Autor: Željka Lučev Vasić
NOVI TERMIN: Poziv na IEEE...

Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (AP), Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT) i Zajednički odjel za zrakoplovne elektroničke sustave te geoznanosti i daljinska istraživanja (AES/GRS) Hrvatske sekcije IEEE, Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave (ZCI-DATACROSS), Zavod za komunikacijske i svemirske tehnologije Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Odjel komunikacijskih sustava HATZ pozivaju vas na predavanje:

"Analog Photonic Systems: Features & Techniques to Optimize Performance"

koje će održati Edward Ackerman, Ph.D., (Distinguished Microwave Lecturer),  Photonic Systems, Billerica, Massachusetts, SAD. Predavanje će se održati u srijedu, 3. ožujka 2021. godine u 13:00 sati.

Poveznica za pristup je ovdje.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Davor Bonefačić
Pozivamo vas na predavanje: Kako se...

    Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku, Odjel za pouzdanost i Studentski ogranak Osijek Hrvatske sekcije IEEE u suradnji s tvrtkom COBE d.o.o. iz Osijeka

 

     pozivaju Vas na virtualno predavanje pod naslovom:

 

        Kako se tijekom studentskih dana probiti u svijet IT-ja?

                   Monika Čivić i Ljubica Bosanac

                   8. ožujka 2021. u 16:00 sati

 

Podaci za pristup:   https://meet.google.com/anj-pgsy-tjr

Autor: zhocenski
Poziv na IEEE DL predavanje: IC Chip...

Zajednički odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove (ED15/SSC37) i Odjel za električne krugove i sustave (CAS04) Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na online predavanje:                          

IC Chip and Packaging Interactions in Design for SI, PI, EMC and ESD

koje će održati Prof. Makoto Nagata sa Sveučilišta Kobe (Japan). Predavanje je organizirano u okviru programa IEEE Distinguished Lecturer i održat će se u četvrtak 25. veljače 2021. s početkom u 10:00 sati putem MS Teams platforme. Poveznica za pristup predavanju nalazi se ovdje.

Predviđeno trajanje predavanje s raspravom je 60 minuta. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku i otvoreno je za sve zainteresirane. Više o predavaču i predavanju možete pročitati u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Mirko Poljak
Predavanje PROGRAMSKI EKOSUSTAVI...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE 

u suradnji s Allscripts Healthcare Solutions, Inc, pozivaju Vas na predavanje

 

PROGRAMSKI EKOSUSTAVI

Željko Štanfel

Allscripts Healthcare Solutions, Inc.

 

 11.01.2021. u 17:00 sati

putem BigBlueButton platforme

posebno za nastavnike i studente Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

Autor: zhocenski

Poštovane članice i članovi Odjela za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE,

u postupku izbora predsjednika i dopredsjednika Odjela za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE za razdoblje od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2022. godine, 

izborno povjerenstvo u sastavu: Josip Knezović, Vlado Sruk i Leonardo Jelenković,

utvrdilo je sljedeće:

 • Izborima je pristupilo 32% od 115 članova s pravom glasa.
 • Rezultati glasovanja su sljedeći:
  • za predsjednika: Daniel Hofman - 36 glasova
  • za dopredsjednika: Danko Ivošević - 36 glasova

Izborno povjerenstvo je utvrdilo da su rezultati provedenih izbora valjani te utvrđuje da su Daniel Hofman i Danko Ivošević izabrani na navedene funkcije.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali glasovanju, a novom predsjedniku i dopredsjedniku čestitamo na izboru.

Autor: Danko Ivošević

FER i Hrvatska sekcija IEEE-a pozivaju vas na Business Skills radionicu, koja će se održati u petak, 18. prosinca 2020., u 16:00 sati putem platforme MS Teams.

Naš ovotjedni gost bit će g. Manuel Alberto Martínez Barquera, profesor međunarodnog poslovanja na vodećem latinsko-američkom sveučilištu, Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey, Campus Querétaro, México.

Kako bi napravio uvod za diskusiju s publikom, Alberto će najprije kratko, ali obuhvatno, prezentirati tri globalna studijska slučaja iz organizacije lanca vrijednosti koji su vrlo relevantni za današnje globalno poslovanje:

Na radionici ćemo naučiti mnogo o organizaciji opskrbnog lanca na globalnoj razini kakvu te korporacije koriste da bi bile predvodnici tehnološkog razvoja i očuvale svoje vodeće pozicije na globalnim tržištima svojih proizvoda. Svaka od tih kompanije i njihovo poslovanje toliko su veliki, kompleksni, sveprisutni, a opet sofisticirani, da je u ovako kratkom pozivu na radionicu nemoguće dati njihov potpuni opis. Stoga, predlažemo da se jednostavno uključite pomoću priložene poveznice i uživate učeći i diskutirajući s našim uvaženim gostom i ostalim kolegicama i kolegama iz publike.

Snimka radionice bit će naknadno dostupna na YouTube kanalu Hrvatske sekcije IEEE, a nastavku obavijesti nalazi se životopis predavača.

Autor: Vinko Lešić
Poziv na online predavanje...

Odjel za tehniku u medicini i biologiji Hrvatske sekcije IEEE i Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku (HDBIMF) pozivaju Vas na predavanje

"Beskontaktno mjerenje obrazaca disanja tijekom spavanja korištenjem RF uređaja – Motivacija i novi izazovi"

koje će se održati u petak 18. prosinca 2020. s početkom u 11:15, putem platforme MS Teams.

Predavanje će održati Ivana Čuljak, mag. ing. s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 45 minuta. Poveznica za pristup predavanju je ovdje. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više informacija o predavanju i predavačici pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Željka Lučev Vasić
Poziv na online predavanje:...

Poštovane članice i članovi Hrvatske sekcije IEEE,

Pozivamo Vas na predavanje u organizaciji Odjela za obradu signala Hrvatske sekcije IEEE i Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija koje će održati

Marko Matijaščić, mag. ing.

u četvrtak 17. prosinca 2020. godine u 14:00 sati putem platforme MS Teams.

Naslov predavanja je

Window-to-Polynomial Transform and Its Application in Antenna Array Design

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Link na predavanje je

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_YjBlYmRjY2MtM2VlNC00Mzc3LTgyZGQtZWY3YzU0MTYyOGNl%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%2292e84ceb-fbfd-47ab-be52-080c6b87953f%22%2c%22Oid%22%3a%2212b1226f-206a-4b69-9a4c-c4ca83dacd5f%22%7d

Autor: Goran Molnar

Zajednički odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove (ED15/SSC37) Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na online predavanje:                              

Modelling and simulation of gallium nitride (GaN) high electron mobility transistors (HEMTs),

koje će održati dr. sc. Ivan Berdalović sa Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Predavanje će se održati online u petak 18. prosinca 2020. s početkom u 11:00 sati putem MS Teams platforme. Poveznica za pristup predavanju je ovdje.

Predviđeno trajanje predavanje s raspravom je 45 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente. Više o predavaču i predavanju možete pročitati u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Mirko Poljak
Interdisciplinarno...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na poslovnu radionicu:

 

 • Prof. Lucrezia Cuen Paxson, klinička docentica na Edward E. Murrow College of Communication
 • Dr. Mark Beattie, dopredsjednik za akademske poslove i klinički docent, School of Hospitality Business Management
 • Dr. Jacob Murray, klinički docent i programski koordinator, School of Electrical Engineering and Computer Science
 • Dr. Soobin Seo, docentica, School of Hospitality Business Management.

s Washington State University, Everett u petak, 11. prosinca 2020. godine, u 16:00 sati online, na ovoj poveznici

Autor: Vesna Kezdorf
Kako napraviti elektronički proizvod...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost IEEE Hrvatske sekcije u suradnji s tvrtkom TAVU d.o.o., pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Kako napraviti elektronički proizvod - od ideje do proizvodnje

koje će održati David Zovko, direktor TAVU d.o.o. dana 10.12.2020. u 11:30 sati (online) putem platforme Microsoft Teams.

Autor: zhocenski

Odjel za energetiku i Odjel za Indstrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje pod naslovom:

"Modelling and impact of distributed generation on system dynamics"

koje će održati prof. Jovica Milanović sa Sveučilišta u Manchesteru, UK, srijedu, 09. prosinca 2020. godine s početkom u 16:00 sati (online) putem platforme Microsoft Teams.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Očekivano trajanje je 60 minuta.

Životopisi predavača i sažetak predavanja kao i podaci za pristup predavanju nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Ninoslav Holjevac

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje pod naslovom:

What is Remote Reality?

koje će održati 

Srđan Kovačević iz tvrtke Orqa

u srijedu, 2. prosinca 2020. godine s početkom u 10:00 sati putem platforme Zoom.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno se pozivaju studenti.

Životopisi predavača i sažetak predavanja kao i podaci za pristup predavanju nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Daniel Hofman
Poziv na online IEEE predavanje: Key...

Zajednički odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove (ED15/SSC37) Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na online predavanje:                                             

Key bipolar transistor parameters for radiofrequency power amplifier design,

koje će održati Željko Osrečki, mag. ing., sa Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Predavanje će se održati online u četvrtak 26. studenoga 2020. s početkom u 11:00 sati putem MS Teams platforme. Poveznica za pristup predavanju je ovdje.

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 45 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente. Više o predavaču i predavanju možete pročitati u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Mirko Poljak
Poziv na predavanje "Quality...

Pozivamo Vas na radionicu u zajedničkoj organizaciji Odjela za energetiku Hrvatske sekcije IEEE te Odjela za energetiku Rumunjske sekcije IEEE:

"QUALITY ASSURANCE OF TRANSFORMERS"

u petak, 20. studenog 2020. u 17:00 sati online.

koje će održati direktor poduzeća Transformer Consulting Services Inc.

RONNIE MINHAZ

Predviđeno trajanje je 60 minuta.

Zainteresirane sudionike molimo da se registriraju putem sljedeće poveznice, a najkasnije do  20. 11. 2020:

https://events.vtools.ieee.org/m/248398

Jezik predavanja je enegleski.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Više detalja o predavanju i biografiju predavača možete pronaći u proširenoj obavijesti.

Autor: Ninoslav Holjevac
Predavanje: Mild Hybrid EDS...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost IEEE Hrvatske sekcije 

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

 

Mild Hybrid EDS (Electrical Driving System)

koje će održati

Igor Koržinek

Managing director 

Spyrosoft Solutions d.o.o.

 

dana 20.11.2020. s početkom u 12:00 sati

putem Microsoft Teams platforme

Poveznica za pristup: 

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_YjNkNjM2M2ItODY2Mi00NmVjLWE3NmEtZWJjMGQ3M2E2MzA2%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%2278e58f7f-7b0c-4a37-aae4-e0034edd3bab%22%2c%22Oid%22%3a%220b40b8ac-8609-4da7-9afb-dda62f4f654f%22%7d

Autor: zhocenski
Poziv na sudjelovanje u Startup...

Hrvatska sekcija IEEEInovacijski centar Nikola Tesla (ICENT), Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i SPOCK organiziraju prvi Startup Bootcamp – dvodnevnu startup edukaciju za istraživače i znanstvenike koja će se održati online 24. i 25. studenog 2020. Cilj je ove aktivnosti predstaviti mogućnosti za komercijalizaciju rezultata znanstvenih istraživanja, potaknuti poduzetničko razmišljanje kod istraživača, profesora i znanstvenika, educirati znanstveno-istraživačku zajednicu o osnovama razvoja startupa te ih potaknuti na uključivanje u slične aktivnosti i inicijative koje će se u budućnosti provoditi u organizaciji FER-a, ICENT-a i SPOCK-a.

Kroz dva dana programa, sudionici će imati priliku upoznati se s osnovnom startup terminologijom i ključnim pojmovima, definicijom startupastartup ekosustavom, fazama razvoja startupa, alatima i metodologijama za kreiranje i validiranje ideja, sadržajem pitch decka i njegovom svrhom, definicijom pitcha i njegovim oblicima, načinima financiranja projekata i razvoja startupa, prikupljanjem investicija, investicijskim fondovima, intelektualnim vlasništvom i transferom tehnologije na FER-u te uspješnim primjerom pokretanja spin-off tvrtke sa Sveučilišta u Oxfordu. Događaj je uključen u IEEE Region 8 Entrepreneurship Week zajedno s 30 drugih događaja u više od 20 zemalja Regije 8.

Predavanja će se održati online 24. i 25. studenoga 2020. na hrvatskom ili engleskom jeziku, a broj sudionika je ograničen. Prijave su otvorene za sve istraživače, profesore i znanstvenike te se svi zainteresirani mogu prijaviti putem poveznice.

Raspored predavanja i kratke biografije predavača nalaze se u proširenom prikazu obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Poziv na predavanje

Odjel za tehniku u medicini i biologiji Hrvatske sekcije IEEE i Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku (HDBIMF) pozivaju Vas na predavanje

"Evocirani potencijali i invazivno EEG monitoriranje"

srijedu 11. studenog 2020. u 10:15,

putem platforme MS Teams.

Predavanje će održati nasl. doc. dr. sc. Magdalena Krbot Skorić u okviru predmeta Biomedicinski signali i sustavi. Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je dva školska sata. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više informacija o predavanju i predavačici pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Željka Lučev Vasić
Predavanje: Standard za razmjenu...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost

IEEE Hrvatske sekcije

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Standard za razmjenu podataka u zdravstvu i prilike koje nudi

koje će održati

Željko Štanfel

Allscripts Healthcarte Solutions, Inc

dana 06.11.2020. s početkom u 14:30 sati

u dvorani K2-12 na FERIT-u Osijek I na poveznici

Autor: zhocenski
Predavanje: "Razvojne aktivnosti...

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE u suradnji s Oracle Labs Vas poziva na predavanje pod naslovom:

"Razvojne aktivnosti vezane uz GraalVM"

koje će održati Aleksandar Prokopec i Boris Spasojević iz tvrtke Oracle Labspetak, 6. studenoga 2020. godine s početkom u 13:00 sati, putem platforme Zoom.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno se pozivaju studenti.

Životopisi predavača i sažetak predavanja, kao i podaci za pristup predavanju nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Danko Ivošević
Održan IEEExtreme 2020. u Osijeku

Tko je rekao da se ne možemo zabavljati poštujući pravila? IEEE studentski ogranak Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku može oboje.

Autor: IEEE Studentski ogranak Osijek
Predavanje: "Addressing the...

Poslijediplomski specijalistički studij Informacijska sigurnost i Laboratorij za informacijsku sigurnost i privatnost FER-a u suradnji s Odjelom za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na hibridno predavanje:

Addressing the Global Cybersecurity Threat through Cybercrime Enforcement: A U.S. Perspective

koje će održati Thomas S. Dougherty

u utorak, 27. listopada 2020. godine s početkom u 10:00 sati putem platforme MS Teams.

 

Poveznica na predavanje nalazi se OVDJE, a za sudjelovanje uživo potrebno se je prijaviti korištenjem sljedećeg obrasca. Mjesta u Sivoj vijećnici popunjavat će se po redu prispijeća prijava.

 

Životopis predavača i sažetak predavanja nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Danko Ivošević
Poziv na predavanje...

Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (AP), Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT) i Zajednički odjel za zrakoplovne elektroničke sustave te geoznanosti i daljinska istraživanja (AES/GRS) Hrvatske sekcije IEEE, Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave (ZCI-DATACROSS), Zavod za komunikacijske i svemirske tehnologije Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Odjel komunikacijskih sustava HATZ pozivaju vas na predavanje:

"Millimeter-Wave Antennas for Next Generation Telecommunications Networks"

koje će održati Mauro Ettorre, Ph.D., CNRS University of Rennes 1, Rennes, Francuska. Predavanje će se održati u srijedu, 21. listopada 2020. godine u 12:00 sati u dvorani C12-02 Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika uživo će biti ograničen, ali će se predavanje moći pratiti preko platforme MS Teams preko poveznice OVDJE.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Davor Bonefačić
Poziv na on-line predavanje...

Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT), Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (AP) i Zajednički odjel za zrakoplovne elektroničke sustave te geoznanosti i daljinska istraživanja (AES/GRS) Hrvatske sekcije IEEE, Zavod za komunikacijske i svemirske tehnologije FER-a te Odjel komunikacijskih sustava HATZ pozivaju vas na on-line predavanje:

Ublažavanje efekata smetnje mora nepoznate statistike na radarsku detekciju i
pridruživanje implementacijom mreže radijalnih funkcija

koje će održati Bojan Vondra, dipl. ing.,  emovis tehnologije d.o.o., Split. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 28. rujna 2020. godine s početkom u 18:00 sati.  Poveznica na predavanje je:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MDNjNTIxNjktMTc3ZS00ODhiLTkwZjctOWY3ZWI5MTkxZmYw%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22ca71eddc-cc7b-4e5b-95bd-55b658e696be%22%2c%22Oid%22%3a%225b7d6ddd-5674-4e7f-baf1-b794df88191f%22%7d

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Davor Bonefačić
IEEE Region 8 Virtual Student and...

IEEE Regija 8 organizira virtualni kongres "IEEE Region 8 Virtual Student and Young Professionals Congress (R8  vSYP)" koji će se održati 14. - 26. rujna 2020. godine, svakodnevno u vremenu 18-21h s preko 40 sati virtualnog sadržaja dodatno podržanog hibridnim ili sastancima uživo iz lokalnih IEEE sekcija i država Regije 8 koji će se prenositi kao dio programa. Izdvojeni primjeri su govori buduće IEEE predsjednice Susan "Kathy" Land, direktorice Regije 8 Magdalene Salazar Palme, prezentacija NASA-inog renomiranog istraživača Dr. Goutama Chattopadhyaya, finali IEEE poduzetničke inicijative gdje se natječe i hrvatski startup ICENT-ovog studentskog programa i FER-ovog SPOCK-a "Crop Shepherd" te brojni drugi.

Kongres je virtualna zamjena za uobičajeni dvogodišnji IEEE Region 8 Student and Young Professional Congress koji okuplja preko 400 ljudi iz cijele Regije 8. U istom duhu, R8 vSYP uključuje veći broj tehničkih i netehničkih prezentacija, radionica, natjecanja, društvenih aktivnosti i mnoge druge sadržaje - kroz tri različita dijela: studentski, dio za mlade inženjere i znanstvenike te dio za žene u inženjerstvu. Kongres slijedi iskustvo i pozitivne primjere do sada održanih virtualnih konferencija, skupova i poslovnih događaja te stavlja fokus na studente i mlade što podrazumijeva učenje od stručnjaka, međusobnu razmjenu znanja, upoznavanje tehnologija i kultura, naglasak na povezivanje s kontaktima, prikupljanje mišljenja volontera za buduće vođenje Regije 8 i cijelog IEEE, a sve to uz opuštenu i zabavnu atmosferu.

Primjer dijela kongresa "Young Professionals Track" možete pronaći u detaljnijem prikazu obavijesti, a puni program kongresa moguće je pronaći na https://www.r8syp.com/vsyp-program.

Registraciju je moguće provesti putem poveznice: https://tinyurl.com/y28ounyo te je otvorenog tipa i besplatna za sve sudionike, no broj sudionika je ograničen.

Autor: Vinko Lešić
Poziv na on-line predavanje...

Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT), Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (AP) i Zajednički odjel za zrakoplovne elektroničke sustave te geoznanosti i daljinska istraživanja (AES/GRS) Hrvatske sekcije IEEE, Zavod za radiokomunikacije FER-a te Odjel komunikacijskih sustava HATZ pozivaju vas na on-line predavanje:

"Modeling of deep-nanometer scale plasmonic scatterers"

koje će održati Mario Kuprešak, Katholieke Universiteit Leuven, Leuven, Belgija. Predavanje će se održati u srijedu, 22. srpnja 2020. godine s početkom u 15:00 sati.  Poveznica na predavanje je:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_YzNmYTgzY2UtYWYyZC00ODJhLTg4ODAtZjQyYmZkYzMwYWJk%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22ca71eddc-cc7b-4e5b-95bd-55b658e696be%22%2c%22Oid%22%3a%225b7d6ddd-5674-4e7f-baf1-b794df88191f%22%7d
 

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Davor Bonefačić
Poziv na predavanje: "Cubesat...

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 predavanje se odgađa do daljnjeg.

Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (AP), Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT) i Zajednički odjel za zrakoplovne elektroničke sustave te geoznanosti i daljinska istraživanja (AES/GRS) Hrvatske sekcije IEEE, Zavod za radiokomunikacije FER-a te Odjel komunikacijskih sustava HATZ pozivaju vas na predavanje:

"Cubesat development in a University lab - lessons learned"

koje će održati Prof. Adriano Camps, Polytechnic University of Catalonia, Španjolska. Predavanje će se održati u utorak, 17. ožujka 2020. godine s početkom u 9:30 sati u dvorani D2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, zgrada D - prizemno, Unska 3, Zagreb. Predavanje je ujedno i dio otvorenih predavanja radionice 2nd Zagreb Cubesat Worshop. U utorak 17. ožujka otvorena predavanja počinju u 9:30 u dvorani D2 i traju do 12:00. Više o radionici možete pročitati na linku.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Davor Bonefačić
Poziv na predavanje "CubeSats:...

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 predavanje se odgađa do daljnjeg.

Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (AP), Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT) i Zajednički odjel za zrakoplovne elektroničke sustave te geoznanosti i daljinska istraživanja (AES/GRS) Hrvatske sekcije IEEE, Zavod za radiokomunikacije FER-a te Odjel komunikacijskih sustava HATZ pozivaju vas na predavanje:

"CubeSats: Toy or Tool? -  Commercial & Scientific Use Case Examples"

koje će održati Walter Ballheimer, German Orbital Systems GmBH. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine s početkom u 10:35 sati u dvorani D2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, zgrada D - prizemno, Unska 3, Zagreb. Predavanje je ujedno i dio otvorenih predavanja radionice 2nd Zagreb Cubesat Worshop. U ponedjeljak 16. ožujka otvorena predavanja počinju u 10:00 u dvorani D2 i traju do 12:00. Više o radionici možete pročitati na linku.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Davor Bonefačić
Je li STEM važan ? Kako ga učenici...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

Je li STEM važan ? Kako ga učenici doživljavaju i vide li svoju profesionalnu budućnost u STEM-u?

koje će održati prof. dr. sc. Josip Burušić, voditelj Centra za istraživanje znanja i obrazovanja Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar", u utorak, 18. veljače  2020. u 18,00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Autor: Vesna Kezdorf
Poziv na predavanje: "Uvod u...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

Uvod u mikrousluge

koje će se održati 16. 1. 2020. u 14:00 sati u dvorani K2-1 (Kampus) Fakulteta elektrotehnike računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku. Predavanje će održati Hrvoje Tonkovac iz poduzeća Code Consulting Ltd. iz Vukovara.

Autor: zhocenski
Poziv na predavanje: Uvod u analizu...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

Uvod u analizu podataka i strojno učenje

koje će se održati 16. 1. 2020. u 13:00 sati u dvorani K2-1 (Kampus) Fakulteta elektrotehnike računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku. Predavanje će održati Blaž Jurišić iz poduzeća Yodel Technologies.

Autor: zhocenski
Kako podučavati matematiku u 21....

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

Kako poučavati matematiku u 21. stoljeću?

koje će održati profesor matematike Toni Milun s Visokog učilišta Algebra. Predavanje će se održati u utorak, 21. siječnja 2020. u 18,00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Više informacija o predavanju i predavaču možete naći u nastavku obavijesti.

Autor: Vesna Kezdorf
Međunarodne IEEE nagrade i priznanja...

Na svečanoj večeri u sklopu 113. sastanka odbora IEEE Regije 8, održanog u Valenciji, Španjolskoj, 12.-13. listopada 2019. godine, našim članovima i IEEE organizacijskim jedinicama uručene su sljedeće nagrade IEEE regionalne i svjetske razine:

 • 2018 Region 8 Outstanding Medium Section Award -  Hrvatskoj sekciji IEEE predvođenom Majom Matijašević
 • 2019 IEEE Region 8 Outstanding Young Professionals Affinity Group Award - Interesnoj skupini Young Professionals Hrvatske sekcije IEEE
 • IEEE Outstanding Branch Chapter Advisor Award (2018 & 2019) - Danielu Hofmanu
 • IEEE Region Exemplary Student Branch Award - Studentskom ogranku Sveučilišta u Rijeci

Nagrade su preuzeli Igor Kuzle, kandidat za direktora IEEE Regije 8 i dugogodišnji dužnosnik Hrvatske sekcije te Vinko Lešić, tajnik Hrvatske sekcije. Fotografije uručenja i nagrada možete pronaći u detaljnijem prikazu obavijesti.

Autor: Vinko Lešić