Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci

IEEE studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci nastao je 2006. godine kao jedan od studentskih
ogranaka unutar Hrvatske sekcije IEEE. Cilj mu je okupljanje studenata iz različitih područja
tehničkih znanosti te organizacija raznovrsnih događanja. Zbog toga se pod okriljem Ogranka
održavaju predavanja iz područja tehničkih znanosti, natjecanja, radionice i razna druženja. Time se
studentima omogućuje razmjena ideja i iskustava te sklapanje niza korisnih poznanstava, ali i
nerazdvojnih prijateljstava. Sve to vodi boljoj umreženosti i napretku na privatnom i poslovnom planu
svake osobe, ali i u znanosti.

                                                                                                                                                           

Naša Facebook stranica: https://www.facebook.com/ieeesbrijeka/

Službeni mail ogranka: ieee.sbri@gmail.com 


Obavijesti

Početkom prosinca 2020. godine  je IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci održao izbore za novo vodstvo ogranka. Nakon obrade prijava i glasanja je odabrano iduće vodstvo:

 • Predsjednik: Karlo Džafić
 • Potpredsjednica: Lana Miličević
 • Blagajnik: Mateja Napravnik
 • Tajnik: Mario Negovetić

U isto vrijeme je proveden i izbor vodstva za Computer Society (CS):

 • Predsjednik: Marin Vidaković Lipovac
 • Potpredsjednica: Mateja Napravnik

Čestitamo novom vodstvu i želimo im sreću u vođenju ogranka i podogranaka. Isto tako zahvaljujemo se dosadašnjem vodstvu kako i svim ostalim članovima koji su u akademskoj godini 2019/2020 sudjelovali u aktivnostima ogranka.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Google Hash Code 2020 - natjecanje u...

IEEE studentski ogranak Rijeka je zajedno s Tehničkim fakultetom u Rijeci sudjelovao u organizaciji Google Hash Code hub-a koji je održan na Tehničkom fakultetu 20. veljače. RITEH hub je organiziran u suradnji s ostalim studentima fakulteta, a svrha mu je okupljanje studenata natjecatelja koji se žele okušati u jednom od najpopularnijih programskih natjecanja - Google Hash Code. Uz samu prostoriju, pripremljene su grickalice i sokovi te je zabava na samom natjecanju je bila zagarantirana.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Computer Society Congress u Rijeci

U organizaciji IEEE Studentskog ogranka Sveučilišta u Rijeci na Tehničkom Fakultetu 6. i 7. prosinca 2019. održao se drugi po redu Computer Society Congress u Hrvatskoj

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
CroSYP kongres u Rijeci

Članovi IEEE studentskih ogranaka iz cijele Hrvatske, te studenti Tehničkog fakulteta u Rijeci i nekolicina
populacije koja ne priprada studentskoj prisustvovali su CroSYP (Croatian Students and Young Professional)
kongresu održanom 27.09.2019. do 28.09.2019.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Održano predavanje dr. sc. Iven...

Alumni klub Tehničkog fakulteta u Rijeci, IEEE Young Professionals, Studentski Zbor i IEEE Studentski ogranak Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizirali su predavanje prof. Iven Mareels na temu "Artificial intelligence – Perspectives: a brief history, present developments and future promises" koje se održalo u petak, 5. travnja 2019. godine. Sudionici su imali prilike naučiti mnogo toga o pojavi i razvoju umjetne inteligencije, kao i o njezinoj primjeni u industriji i ekonomiji. Odaziv je bio velik stoga se predavanje održalo u spojenim predavaonicama P1 i P2 u prizemlju Tehničkog fakulteta.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka

Alumni klub Tehničkog fakulteta u Rijeci, IEEE Young Professionals, Studentski Zbor i IEEE Studentski ogranak Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizirali su predavanje prof. Iven Mareels na temu "Artificial intelligence – Perspectives: a brief history, present developments and future promises".

Predavanje će se održati 5.4.2019. s početkom u 12:00 sati u predavaonici P1 u prizemlju Tehničkog fakulteta.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

 

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Google Hash Code 2019 hub

IEEE studentski ogranak Rijeka je zajedno s Tehničkim fakultetom u Rijeci sudjelovao u organizaciji Google Hash Code hub-a koji je održan na Tehničkom fakultetu 27. veljače. Hub je organiziran u suradnji s ostalim studentima fakulteta, a svrha mu je okupljanje studenata natjecatelja koji se žele okušati u jednom od najpopularnijih programerskih natjecanja - Google Hash Code. Uz samu prostoriju, pripremljene su grickalice i sokovi.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Predavanje dr. sc. Gorana Glavaša

Alumni klub Tehničkog fakulteta u Rijeci, Studentski Zbor i IEEE Studentski ogranak Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizirali su predavanje dr. sc. Gorana Glavaša na temu "Cars, Drivers, Vehicles, and Wheels: Specializing Distributional Word Vectors for Lexico-Semantic Relations".

Predavanje će se održati u 19.12.2018. godine s početkom u 12 sati u informatičkoj učionici I1 Tehničkog fakulteta.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka

Početkom listopada je IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci održao izbore za novo vodstvo ogranka.  Za mjesta u ogranku su se javili studentski članovi još u rujnu i nakon obrade prijava i glasanja je odabrano iduće vodstvo:

 • Predsjednik: Marin Vidaković Lipovac
 • Podpredsjednica: Mateja Napravnik
 • Blagajnik: Antonio Raul Šanko
 • Tajnica: Matilda Benac

U isto vrijeme je proveden i izbor vodstva za Computer Society (CS) i Power and Energy Society (PES):

 • Predsjednica CS-a: Mateja Napravnik
 • Predsjednik PES-a: Marino Sušanj

Čestitamo novom vodstvu i želimo im sreću u vođenju ogranka i podogranaka. Isto tako zahvaljujemo se dosadašnjem vodstvu kako i svim ostalim članovima koji su u akademskoj godini 2017/2018 sudjelovali u aktivnostima ogranka.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Pripremni seminar iz programiranja -...

IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci je i ove godine održao pripremni seminar iz programiranja za sve brucoše preddiplomskog sveučilišnog smjera računarastva i elektrotehnike. Na četverodnevnom seminaru u trajanju od 24.-27.9. brucošima su volonteri našeg ogranka pokazali osnove programiranja koje će im pomoći u savladavanju kolegija na prvoj godini.

 

Album sa slikama se nalazi na Facebook stranici ogranka: link

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
1. Computer Society Congress Rijeka

Studentski zbor Tehničkog fakulteta u Rijeci u suradnji sa IEEE Studentskim ogrankom Sveučilišta u Rijeci i potporom Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci je organizirao prvi Computer Society kongres u Rijeci 14. i 15.7.2018. 
Kongres je bio prvenstveno namjenjen studentima računarstva i IT-a općenito, ali su bili pozvani i svi ostali zainteresirani studenti. Osim studenata sa Sveučilišta u Rijeci, kongresu su prisustvovati i studenti članovi IEEE-a iz Zagreba sa FER-a i Osijeka sa FERIT-a koji su prenijeti svoja iskustva i mišljenja.

Nadamo se kako će kongres s godinama rasti i nadamo se još većoj posjećenosti u nadolazećim godinama.

Više o događaju ovdje .

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Predavanje o mikroservisnoj arhitekturi

U ponedjeljak 4.6. na Tehničkom fakultetu u Rijeci, IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci je u suradnji sa Alumni klubom TFR-a organizirao predavanje na temu "Mikroservisna arhitektura: koncepti i primjena". Predavanje je održao Petar Zrinščak iz tvrtke CROZ d.o.o. 

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka

 

Alumni Klub Tehničkog fakulteta u Rijeci zajedno sa IEEE Studentskim ogrankom Sveučilišta u Rijeci organizirao je 28.5.2018 u 12h na Tehničkom fakultetu u Rijeci predavanje na temu: Razvoj komunikacijskih rješenja na Linux embedded platformi. Predavanje je održao Emil Egredžija iz tvtrtke RAD-COM d.o.o. - Zenitel Norway AS grupa.
Studentima je kroz jednosatnu prezentaciju pokazan rad firme, načine razvoja proizvoda u firmi, od projektiranja do testiranja i krajnje isporuke proizvoda, te je do kraja pokazan primjer stvarnog projekta na kojem se radilo. 

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka

Članovi IEEE Studentskog ogranka u Rijeci su i ove godine u sklopu MIPRO-a u Opatiji postavili štand sa promotivnim materijalima IEEE-a. Sudionici konferencije su na informativnom štandu mogli bolje upoznati rad IEEE-a, rad Hrvatske sekcije i našeg ogranka. U sklopu konferencije se održavaju i brojna predavanja koje su naši članovi mogli poslušati. 

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
IEEE Elevate - Blockchain

IEEE Young Professionals Hrvatska zajedno sa IEEE Studentskim ogrankom Sveučilišta u Rijeci i Alumni Tehničkog fakulteta u Rijeci organizira IEEE Elevate predavanje na temu: Blockchain Technology. Predavanje će održati izvanredni profesor dr.sc. Kristijan Lenac sa Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Predavanje će se bazirati na tehničkom pristupu tehnologiji, na mogućim primjenama, prednostima i nedostacima, te će do kraja predavanja prisutni dobiti osnovno znanje o blockchainu.

 

Datum i vrijeme predavanja: 23.5.2018 s početkom u 15h

Mjesto: Tehnički fakultet u Rijeci, predavaona P2

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka

IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci i Studentski zbor Tehničkog fakulteta u Rijeci su organizirali predavanje koje su održali članovi studentske udruge SUPEUS iz Zagreba. Predavanje se održalo 4.4.2018 u prostorijama Tehničkog fakulteta u Rijeci. Predstavnici interdisciplinarne udruge SUPEUS predstavili su projekt BUS – Budućnost Ugodnog Stanovanja. U svibnju se planira posjet seminaru BUS za studente Tehničkog fakulteta. 

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Success Stories - dr.sc. Dražen Brščić

U petak 23.3.2018. IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci je održao predavanje Success Stories sa docentom dr.sc. Draženom Brščićem sa Tehničkog fakulteta u Rijeci. Zahvaljujemo se gostu predavaču na iznimno zanimljivom predavanju u kojem je podjelio trenutke iz svog života, od studiranja pa do rada u znanosti sa međunarodnim uspjehom te životu u Japanu i Njemačkoj. Zahvaljujemo se Alumni klubu Tehničkog fakulteta u Rijeci na suorganizaciji i nadamo se kako ćemo u budućnost imati još ovakvih predavanja.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
IEEE Exemplary Student Branch Award

Iznimno smo ponosni što vam možemo objaviti kako je IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci dobio nagradu Region 8 Exemlary Student Branch Award za period 2016/2017 čime se naš ogranak pozicionirao među najbolje studentske ogranke Europe, Bliskog Istoka i Afrike. Za nagradu su najodgovorniji aktivni članovi ogranka koji su sudjelovali u organizaciji raznih prošlogodišnjih aktivnosti, te bivši predsjednici ogranka Endi Miletić i Franko Hržić.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Suorganizacija Google Hash Code Hub-a

U sklopu međunarodnog natjecanja u programiranju Google Hash Code 2018, studenti fakulteta su se organizirali i oformili službeni Hash Code Hub na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Hub je odlično mjesto za sve natjecatelje jer će se za vrijeme trajanja natjecanja na jednom mjestu moći okupiti svi studenti natjecatelji i na lokalnoj razini družiti i nadmetati. Studentski ogranak u Rijeci potiče ovakve aktivnosti kojima je glavni motiv osigurati kvalitetan prostor i atmosferu tijekom natjecanja čime se zasigurno dodatno potiču studenti na prijavu te je odlučeno da ćemo biti suorganizatori hub-a i svojim znanjem o pripremama natjecanja (kao što je IEEEXtreme) pomoći studentima organizatorima. Među studentima koji su za sada prijavljeni, kao i među organizatorima hub-a imamo članove IEEE-a. 

Više o samom natjecanju na linku: https://hashcode.withgoogle.com

Službeni event na Facebook-u: https://www.facebook.com/events/321996208308273/

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Posjet ZEC-u 2017

Članovi IEEE SB University of Rijeka su na poziv ekipe iz zagrebačkog ogranka posjetiti njihov, sad već i internacionalni, kongres Zagreb Energy Congres(skraćeno ZEC). Kongres je trajao 4 dana, od 13.12. do 16.12.2017, te je primarno bio namijenjen studentima energetike i elektrotehnike. U ova 4 dana su studenti imali priliku poslušati brojna predavanja, posjetiti velikog Hrvatskog proizvođača Končara i upoznati se sa novim i zanimljivim projektima energetske učinkovitosti u dvorcu Bračak, te naučiti puno novih stvari i steći nova poznanstva.

Želimo se zahvaliti zagrebačkom studentskom ogranku što su nas lijepo ugostili te im želimo da se ovakve aktivnosti nastave i da iduće godine naši članovi prisustvuju još jednom izdanju ovog odličnog kongresa.

 

 

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka

Dana 29.11.2017., nekoliko predstavnika Ogranka sudjelovalo je na Svečanoj večeri Hrvatske sekcije IEEE. Tradicionalna večera okupila je članove Hrvatske sekcije IEEE-a i studente Ogranaka u Zagrebu, Osijeku i Rijeci te je služila za druženje članova i prikaz postignutih uspjeha u 2017. godini. U sklopu večere podijeljene su i Godišnje nagrade dobitnicima za 2017. godinu. Iznimno smo ponosni na profesoricu Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Tihanu Galinac Grbac na osvojenoj Nagradi Hrvatske sekcije IEEE za izniman doprinos u inženjerskom obrazovanju.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka

 

 

 

 

11. studenog 2017. u organizaciji DEV UG - mscommunity.hr iz Rijeke se održava Xamarian DevDay, po prvi put u Rijeci. Riječ je o interaktivnoj cjelodnevnoj radionici na kraju koje će prisutni biti u stanju izraditi vlastitu mobilnu aplikaciju za Android i iOS. Xamarin DevDay je već gostovao u brojnim gradovima diljem svijeta te nam ih je čast ugostiti upravo na Tehničkom fakultetu u Rijeci.

Radionica je besplatna ali se potrebno prethodno prijaviti preko Meetup platforme gdje se nalaze sve ostale informacije o samoj radionici i načinu prijave.

 

Link na Facebook event: Xamarian DevDay Rijeka

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka

Ove godine smo u sklopu IEEEDay-a odlučili održati višednevni program kako bi promovirali IEEE studentima Tehničkog fakulteta ali i ostalim zainteresiranim studentima. Program se odvijao u prvim danima 10. mjeseca, točnije 2., 3. i 4. listopada. Događaj je trajao do 17.10. Ovogodišnji ambasador IEEEDay-a u Hrvatskoj je Endi Miletić, ćlan našeg ogranka.

 

(više u opisu)

 

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
IEEEXtreme11.0

U subotu 14. listopada, održalo se natjecanje IEEEXtreme. Podsjetimo, ovo je 24-satno natjecanje za studente koje se simultano održava diljem svijeta.

 

Jedanaesto izdanje natjecanja okupilo je oko 8000 studenata podijeljenih u 3350 timova. Naše Sveučilište predstavljalo je pet timova – „Muffins“ s osvojenim visokim 321. mjestom, „BDClub“ (1042. mjesto), „MemeTeam2“ (1173. mjesto), „OhHiMark“ (1403. mjesto) te „BaltazaroveBorovnice“ (1768. mjesto). Natjecanje je službeno počelo u 2:00 sati (po srednjoeuropskom vremenu), a timovi po tri studenta su se sastali u prostorijama fakulteta u jutarnjim satima. Programiranje je bilo popraćeno pizzom, pićem te zaista ugodnim druženjem koje je potrajalo do večernjih sati. Čestitamo svim sudionicima na izvrsnim rezultatima te samom odazivu na natjecanje i nadamo se da će se ovakva suradnja nastaviti i u nadolazećim natjecanjima.

 

Više informacija i slika se može naći na našoj Facebook stranici IEEE SB Rijeka

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka

Početkom akademske godine 2017/2018 naše članstvo je biralo novo vodstvo Studentskog ogranka Sveučilišta u Rijeci. Izbore smo održali preko sustava vtools gdje se svaki član mogao prijaviti svojim IEEE računom i glasati.

 

Rezultati izbora:

Predsjednik ogranka: Filip Lipovac

Potpredsjednica ogranka: Ana Batel

Tajnica ogranka: Sonia Žuskin

Blagajnik: Ervin Hodžić

 

Computer society(CS)

Predsjednica: Ana Batel

Potpredsjednica: Antonio-Raul Šanko

 

Power and energy society(PES)

Predsjednik: Mislav Selec

Potpredsjednik: Ervin Hodžić

 

Čestitke prošlom vodstvu na odlično odrađenom poslu i nadamo se da će novo vodstvo imati iste ili još bolje rezultate.

 

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Pripremni seminar iz programiranja

 

Od 25. do 28. listopada 2017. godine studenti riječkog studentskog ogranka IEEE-a Gabriela Ožegović, Antonio Šanko i Ivana Žužić održali su Pripremni seminar iz programiranja za studente prvih godina Tehničkog fakulteta u Rijeci. Seminar je bio otvoren za studente svih smjerova. (više)

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Predavanje Supermoći i kompajler

U utorak 30.5.2017. u predavaonici P2 na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održano je predavanje Igora Rončevića 'Supermoći i kompajler' koje je organizirao Microsoft Developer User Group Rijeka u suradnji s IEEE studentskim ogrankom Sveučilišta u Rijeci. Polaznici su mogli saznati o tome kako rade kompajleri i zašto su toliko složeni te čuti o Roslynu te njegovu značaju za C# programere. Predavanje je bilo besplatno i otvoreno za sve zainteresirane te ga je posjetilo mnogo studenata i ostalih zainteresiranih. Nadamo se nastavku suradnje s Microsoft Developer User Groupom. 

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
IEEE MIPRO 2017

Kao i svake prethodne godine, članovi IEEE SB Rijeka sudjelovali su u promociji Hrvatske sekcije IEEE na MIPRO konferenciji u Opatiji. Konferencija se održavala u periodu od 23. - 26.5. u prostorima hotela Adriatic i Admiral. Promocija se odvijala na postavljenom štandu gdje su prisutni volonteri odgovarali na brojna pitanja o radu IEEE svim zainteresiranim posjetiteljima.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
IEEE STEP - 7 essential innovation...

 

 

Young Professionals skupina Hrvatske sekcije IEEE i riječki studentski ogranak pozivaju Vas na sudjelovanje u radionici naziva "7 essential innovation skills & insights" koju će održati Marko Bervanakis (Ericsson Nikola Tesla d.d.) u petak, 12. svibnja 2017. godine, od 12 do 14 sati, u predavaonici P1 na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. 

 

 


Kroz radionicu će polaznici prepoznati svoje inovacijske potencijale te naučiti kako ih dalje razvijati. Upoznati će sedam ključnih inovacijskih vještina koje će im pomoći u razumjevanju industrije i tržišta. Pozvani su svi studenti neovisno o studiju jer smatramo da ovakva radionica može pomoći studentima, budućim inžinjerima, u realizaciji svojih projekata i ideja. Također pozivamo i sve ostale zainteresirane da se priključe jer radionica nije namijenjena isključivo studentima. Radionica će se održati na engleskom jeziku.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Promocija IEEE na Tehničkom fakultetu...

U ponedjeljak 13.3.2017 članovi IEEE Univ of Rijeka SB promovirali su IEEE u holu Tehničkog fakulteta sveučilišta u Rijeci. Brojnim studentima nudli su korisne informacije o IEEE te sve mogućnosti koje im članstvo pruža. Također i činjenica da postoji popust na članstvo privukla je veliki broj zainteresiranih.

Autor: Diego Sušanj
Proslava IEEE Day 2016

IEEE Day 2016 proslavljen je od strane IEEE SB Rijeka kroz cijelodnevnu promociju u holu Tehničkog Fakulteta u Rijeci. Članovi IEEE SB Rijeka dijelili su IEEE čokoladice i promotivne brošure zainteresiranim prolaznicima što je pobudilo veliki interes. Zaintrigirani studenti propitivali su se o budućim aktivnostima te mogućim učlanjenjima u IEEE SB Rijeka. Više slika može se pronaći na poveznici https://drive.google.com/open?id=0BzIThfVra8ATdEN1U3ByLUdnek0

Autor: Diego Sušanj
Održan 2. Pripravni seminar iz...

IEEE SB Rijeka u suradnji sa  Zavodom za računarstvo Tehničkog fakulteta u Rijeci po drugi put je održao pripravni seminar iz programiranja za brucoše. Ideja je da se brucošima brodogradnje, elektrotehnike, računarstva i strojarstva približi programiranje u programskom jeziku C gdje se pokazuju osnovni principi programiranja. Seminar je trajao četiri dana, odnosno od 26.-29. rujna, a vodili su ga članovi IEEE SB Rijeka. Odaziv od 45 ljudi bio je duplo veći nego onaj prošle godine što je dokaz da je ovaj seminar potreban te će se nastaviti provoditi i u narednim godinama.

Autor: Diego Sušanj
Održan 6. IEEE CroSYP kongres...

Na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održan je šesti IEEE CroSYP (engl. Croatian Students and Young Professional) kongres studenata i mladih profesionalaca u razdoblju od 23. do 25. rujna. Kongresom je proslavljena deseta godišnjica postojanja riječkog studentskog ogranka.

IEEE je svjetska organizacija koja objedinjuje inženjere različitih usmjerenja te se zalaže za razvoj tehnologija za dobrobit čovječanstva. U studentskim ograncima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj sekciji, studenti aktivno sudjeluju u organizaciji različitih događanja te na taj način prikupljaju značajna stručna i životna iskustva.

Na kongresu su prisustvovali studenti iz hrvatskih sekcija (Zagreba, Osijeka i Rijeke) te dva studenta iz slovenskog studentskog ogranka u Ljubljani. Dolazak stranih studenata je novitet na ovoj vrsti kongresa te se nadamo da će se u budućnosti nastaviti razvijati u vidu međunarodne suradnje.

Ovakav tip okupljanja studenata omogućava međusobnu razmjenu ideja i iskustava članova studentskih ogranaka. Program kongresa započeo je u petak kada su dočekani svi sudionici. U subotu su predstavljeni projekti i rad pojedinih studentskih ogranaka. U nastavku programa predstavljena su natjecanja koja se provode već dugi niz godina. To su IEEEmadC, natjecanje u izradi mobilnih aplikacija, i eXtream, natjecanje u programiranju koje ove godine slavi 10 godina postojanja. Nakon pauze za ručak uslijedila su dva stručna predavanja. Prvo predavanje održao je gospodin Guruprasad Madhale Jadav koji je predstavio svoj rad na području asistivne tehnologije, dok su na drugom predavanju svoj rad predstavili članovi udruge Idea4. Posljednji dan kongresa sudionici su posjetili jedinstveni hrvatski muzej starih računala i informatičke tehnologije, Peek & Poke, koji je u subotu 24.09. proslavio svoj 9. rođendan.

Kongres je sponzorirala tvrtka IN2 d.o.o. iz Zagreba, dok su od velikog značaja pridonijele donacije tvrtki Alarm Automatika d.o.o., 5E d.o.o., WORK-ING d.o.o., UTE d.o.o., HEP Proizvodnja d.o.o., Elcon Geraetebau d.o.o., Navis Consult d.o.o., Tema d.o.o., Mep d.o.o., Valamar d.d., Istarska pivovara d.o.o., Autotrolej d.o.o., Milman d.o.o., Tia partner d.o.o. , pekara Arena d.o.o., Kuća vina Ivan Katunar, Vinarija Frajona te Studentski zbor Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Autor: Diego Sušanj
IEEE Success Stories trece predavanje

Bliži nam se i treće predavanje projekta „Success stories“, IEEE SB Rijeka srdačno Vas poziva na predavanje gospodina Borisa Popovića, MBA, dipl. ing. el., predsjednika uprave tvrtke Alarm Automatika d.o.o.

Treće predavanje će se održati u utorak 31. svibnja 2016. godine s početkom u 17 sati u predavaonici P1 Tehničkog fakulteta.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 90 minuta. Jezik predavanja je hrvatski. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

 

Pojedinosti o tvrtki možete pronaći na:
http://www.alarmautomatika.com/

 

Autor: Diego Sušanj
IEEE Success Stories Drugo predavanje

IEEE SB Rijeka srdačno Vas poziva na predavanje  gospodina dipl. ing. Siniše Reljića, vlasnika tvrtke Navis Consult d.o.o u sklopu projekta Success Stories.

Predavanje će se održati u četvrtak 19. svibnja 2016. godine s početkom u 16 sati u predavaonici P2 Tehničkog fakulteta.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 90 minuta. Jezik predavanja je hrvatski. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

 

Više o predavaču i firmi Navis Consult d.o.o možete pronaći na poveznici:

http://CV_dipl. ing. Sinisa Reljic

http://Navis Consult d.o.o.

 

Autor: Diego Sušanj

U četvrtak, 5. svibnja 2016., održano je prvo u nizu predavanja u sklopu projekta Success stories IEEE studentskog ogranka Rijeka. Predavanju koje je održao prof. dr. sc. Branimir Ružojčić, vlasnik i direktor firme TEMA d.o.o., prisustvovalo je 65 zainteresiranih sudionika. Tema predavanja bila je karijera prof. dr. sc. Branimira Ružojčića koji je progovorio o osnivanju svoje tvrtke te o svojim značajnijim projektima i pokazao sudionicima vezu fakultetskog obrazovanja i rada nakon završetka studija.Zahvaljujemo prof. dr. sc. Branimiru Ružojčiću na održanom predavanju kojim je zainteresirao prisutne.

 

Također slike sa predavanja mogu se viditi na poveznici:

https://www.dropbox.com/sc/vurd359opcvjzw5/AACUSfCHyrE5K7cPg86SS7MWa

Autor: Diego Sušanj
IEEE Success Stories

IEEE SB Rijeka organizira i ovim putem poziva na prvo u nizu predavanja u sklopu projekta Success Stories. Projekt Success Stories kao cilj ima povezivanje studenata i ljudi koji su ostvarili uspješnu poslovnu karijeru na području tehničkih znanosti.

Prvo predavanja će odrižati Dr.Sc. Branimir Ružojčić, vlasnik i direktor firme TEMA d.o.o, u četvrtak 5.5.2016  u predavaoni P2 Tehničkog fakulteta u Rijeci sa početkom u 16:00.

Više o firmi TEMA d.o.o nalazi se na poveznici: http://www.tema.hr/hr/

Autor: Diego Sušanj
Predstavljanje IEEE

IEEE studentski ogranak Rijeka u sklopu svog programa predstavljanja IEEE udruge studentima prvih i viših godina održao je povodom IEEE dana 6.10.2015 prvi u nizu susreta sa studentima. Predstavljanje se nastavilo 17.10.2015 u sklopu predavanja sa udrugom IAESTE kako bi se stvorilo okruženje u kojem studenti mogu razviti svoje potencijal do krajnjih granica.

 

Autor: Diego Sušanj
IEEEXtreme

U subotu, 24. listopada, održano je 24-satno natjecanje u programiranju pod nazivom IEEEXtreme na kojem su sudjelovali i članovi IEEE Studentskog ogranka Rijeka koji su ujedno i orgarnizirali ovo natjecanje za svoje članove. Natjecanje je počelo u 2:00 h (00:00 UTC), a iz Rijeke se natjecalo 6 timova. Detaljniji izvještaj o natjecanju može se preuzeti sa poveznice:

 

https://copy.com/oejVqqfUDW8eOpCY

Autor: Diego Sušanj

U subotu i nedjelju, 17. i 18. listopada, na Elektrotehničkom fakultetu Osijek održao se IEEE CroSYP (engl. Croatian Students and Young Professional) kongres studenata i mladih profesionalaca na kojem su sudjelovali  uz članove studentskih ogranaka Osijeka, Zagreba, Splita i članovi studentskog ogranka Rijeka.. CroSYP kongres organizirao je IEEE studentski ogranak Osijek, a na kongresu sudjelovalo je 23 studenta i mladih profesionalaca. Detaljniji opis kongresa može se pronaći na poveznici:

http://ieeeos.org/meetings/ieee-crosyp-kongres-u-osijeku/

Autor: Diego Sušanj
Pripremni seminar iz programiranja

Pozivamo studente Tehničkog fakulteta koji su sada upravo upisali prvu godinu preddiplomskog studija (prvenstveno racunarstva) da prisustvuju uvodnom seminaru na temu programiranja koji ce se odrzati u prostoriji I8 (desno od prostorije P2) kroz cetiri termina:
- Ponedjeljak, 21.09., od 13:00 do 14:30
- Utorak, 22.09., od 15:00 do 16:30
- Srijeda, 23.09., od 15:00 do 16:30
- Cetvrtak, 24.09., od 13:00 do 14:30

Seminar ce odrzati volonteri rijeckog ogranka IEEE (studenti visih godina racunarstva).

Autor: Diego Sušanj

Dana 14. listopada održani su izbori za novo vodstvo za akademsku godinu 2014./2015.

Novo vodstvo voditi će Emil Rubinić kao predsjednik, Iva Petrović kao potpredsjednica te Paolo Perković i Diego Sušanj u funkcijama tajnika i blagajnika.

 

Dodatno, održani su i izbori za vodstvo Computer Society-a gdje je za voditelja izabran Franko Hržić, a za zamjenicu Nina Duhović.

Uz to, formulirana je i nova funkcija PR Managera koju je preuzela Nina Duhović

 

Na sastanku je bilo izneseno izvješće dosadašnjeg predsjednika o prošlogodišnjoj aktivnosti te se povela rasprava o novim članovima i reaktivaciji PES chaptera.

Autor: Diego Sušanj
IEEE CroSBC

Tridesetak studenata računarstva i elektronike iz Osijeka, Zagreba i Rijeka sudjelovalo je na 4. kongresu studentskih ogranaka hrvatske sekcije (CroSBC – Croatian Student Branch Congress ) međunarodne organizacije IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) koji se nedavno održao na riječkom Tehničkom fakultetu.

Kako su istaknuli organizatori, u skladu sa svjetskim trendovima u navedenim područjima, tematika predavanja bila je usmjerena ka mogućem osobnom i skupnom doprinosu promoviranju i razvoju tehničkog područja.

Naglasak je bio na mogućnostima djelovanja unutar IEEE udruge koja nudi različite oblike natjecanja studentima koji time stječu priliku usavršiti svoje znanje te doprinijeti cjelokupnoj zajednici. Tako je bilo održano predavanje o IEEEXtreme natjecanju u kojem se odmjeravaju znanja i vještine u stvaranju algoritama i rješavanju problemskih zadatka. Drugo predstavljeno natjecanje bilo je IEEE MadC, koje od studenata iziskuje stvaranje raznih mobilnih aplikacija čija je svrha poboljšati i olakšati pojedine zadatke akademskih zajednica diljem svijeta.

Jedna od tema kongresa bila je i održivost te iskoristivost elektroenergetskih mreža, a na koju je mr. sc. Vitomir Komen održao zanimljivo predavanje koje je dalo pregled raspoloživih tehnologija te njihovoj upotrebi u zemlji i svijetu.

Na kongresu je bio prezentiran i hvalevrijedan pokret da se pomogne osobama sa invaliditetom uz pomoć računala, senzora te mobilnih uređaja kako bi im se olakšalo kretanje i obavljanje nekih svakodnevnih aktivnosti, a u sklopu prezentacije projekta ”Multinamjenska asistivna tehnologija” sufinanciranog od strane Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Održavanje samog kongresa svojim su doprinosom omogućili Rockwool, Milman te Studenski zbor Tehničkog fakulteta u Rijeci. Naposljetku, svi sudionici kongresa su se složili da budućnost Hrvatske u računalnoj znanosti ovisi upravo o njihovom angažmanu i zalaganju da kao akademska zajednica postanemo prepoznatljivi u svijetu.

Autor: Diego Sušanj
Upsilon Pi Epsilon Student Award for...

Još jedan uspjeh IEEE članova iz Hrvatske.  Nakon prethodno dobivenih "Richard E. Merwin Student Scholarship" 2011. ( Iva Bojić - SB Zagreb ) te 2012. ( Josip Balen - SB Osijek, Davor Karlović - SB Rijeka) ove je godine Diego Sušanj nagrađen Upsilon Pi Epsilon nagradom od strane IEEE Computer Society-a. 

Autor: Davor Karlovic
IEEE akcija učlanjivanja za studente

 

Bilo da ste aktivni ili neaktivni član postoje mnoge prednosti članstva.
 
Ovdje možete pogledati prednosti studentskih članova.
 
Svim studentskim i profesionalnim članovima koji se sada učlane članstvo vrijedi cijelu godinu i 
imaju 50% popusta na sve cijene!
 
Iz tih se razloga trenutno provodi akcija učlanjivanja. Molimo sve zainteresirane studente da se jave 
na karlovicdavor@ieee.org.

 

Autor: Davor Karlovic
 2. kongresić IEEE studentskih...

15-16.12.2012 sudjelovali smo na drugom kongresiću IEEE studentskih ogranaka Hrvatske u Osijeku.
Prezentacije su držali doc. dr.sc. Krešimir Nenadić i studenti Dino Kurtagić, Ivan Aleksi, Luka Horvat, Igor Bebek, Dinko i CO.

Nakon prezentacija sljedila je rasprava o aktivnostima koje bi potaknule aktivno sudjelovanje i povećanje broja članova udruge IEEE, ponajprije studenata, ali i ljudi izvan akademske zajednice (mladi inženjeri uindustriji i sl).

Kolege iz Osijeka su se potrudili da se osjećamo ugodno i zahvaljujemo im se na izvrsno organiziranom kongresiću (i svemu ostalom).

Autor: Emil Rubinić