Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci

IEEE studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci nastao je 2006. godine kao jedan od studentskih
ogranaka unutar Hrvatske sekcije IEEE. Cilj mu je okupljanje studenata iz različitih područja
tehničkih znanosti te organizacija raznovrsnih događanja. Zbog toga se pod okriljem Ogranka
održavaju predavanja iz područja tehničkih znanosti, natjecanja, radionice i razna druženja. Time se
studentima omogućuje razmjena ideja i iskustava te sklapanje niza korisnih poznanstava, ali i
nerazdvojnih prijateljstava. Sve to vodi boljoj umreženosti i napretku na privatnom i poslovnom planu
svake osobe, ali i u znanosti.

 

Naša Facebook stranica: https://www.facebook.com/ieeesbrijeka/

Službeni mail ogranka: ieee.sbri@gmail.com


Ove godine smo u sklopu IEEEDay-a odlučili održati višednevni program kako bi promovirali IEEE studentima Tehničkog fakulteta ali i ostalim zainteresiranim studentima. Program se odvijao u prvim danima 10. mjeseca, točnije 2., 3. i 4. listopada. Događaj je trajao do 17.10. Ovogodišnji ambasador IEEEDay-a u Hrvatskoj je Endi Miletić, ćlan našeg ogranka.

 

(više u opisu)

 

 

Prvog dana promocije smo dijelili letke sa ovogošnjim programom, a na poleđini se nalazila atraktivna zagonetka. Zagonetka je bila logićke naravi  gdje se isčitavanjem teksta trebalo povezati određene profesore sa kolegijima i predavaonom u kojoj se taj kolegij održava. Nakon uspješno rješene zagonetke, studenti su 3. listopada u terminu predavanja koje smo im organizirali, trebali letke staviti u kutiju nakon ćega smo slučajnim odabirom izvlaćili pobjednike. Pobjednike smo nagradili poklon šaketima koji su sadržavali razne IEEE promotivne materijale.

 

Predavanje 3. listopada je imalo za svrhu upoznavanje studenata sa aktivnostima našeg ogranka ali i same ideje globalne organizacije IEEE-a te mogućnostima koje se članovima pružaju. Tu su naši izlagači, aktivni članovi ogranka,  imali prezentacije o osnovnim stvarima vezanim za IEEE, studentskom ogranku i aktivnim podograncima PES-u i CS-u te smo najavili moguće otvaranje društva WIE (Women in Engineering). Isto tako, najavili smo natjecanja koja IEEE organizira ili sponzorira, IEEEXtreme i IEEEMadC.

 

Za 4. listopada smo održali radionicu u prostorijama fakulteta. Cilj nam je bio zbližavanje novi i starih članova kroz društvene igre i zabavu. Zabavili smo se, novi i stari, te bolje upoznali jedni sa drugima.

 

Ove godine smo se odlučili prijaviti i na video natječaj u sklopu IEEEDay-a koji je trajao do 17.listopada. Moguće je poslati video u jednu od dvije kategorije, kratki i dugi video. Video smo snimali 14.10. i u videu su glumili naši članovi ogranka. Pobjednika se odabire na temelju glasova koje video ili slika dobiju tako da je moguće glasati za naš video na linku: Friendship is everything in IEEE

 

Sve slike ovogodišnjeg IEEEDay-a se mogu pronaći na linku.

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Popis obavijesti